HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Dřevostavby do 1,5mil – útulný dům bez vlastní práce

Tento příspěvek navazuje na článek: Dřevostavba do 1 milionu a poskytuje další informace o dřevostavbách, které jsou limitovány rozpočtem 1,5 milionu. Tato částka již poskytuje větší možnosti, a to i pokud se necítíte na částečnou stavbu svépomocí a jsou-li vaše finanční možnosti jasně dané.

Domečky s kostek a nápis dřevostavba do 1,5 milionu
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Archiv redakce

Jednoduchost řešení je základ

V dřevostavbě za milion jsme se pohybovali užitnou plochou okolo 40 m². V případě dřevostavby za 1,5mil. na klíč můžeme počítat s velikostí užitné plochy okolo 55 m².

TIP: Jednoduchý výpočet velikosti dřevostavby podle její ceny, si můžete snadno ověřit v naší kalkulačce cena dřevostavby.

Dispozičně lze na ploše 55 m² vytvořit až tři pokoje a kuchyňský kout (3+kk). V případě, že použijete jednoduchou architekturu a konstrukci dřevostavby, můžete si takový dům nechat postavit v provedení na klíč.

Určení standardu dřevostavby za 1,5 milionu

Která firma nejlíp postaví Vaši dřevostavbu?

Zeptejte se Pomocníka, zná české stavební firmy

U dřevostavby za 1,5 milionu na klíč je dobré dopředu počítat nižším standardem použitých materiálů, tedy s plastovými okny a klasickou termofasádou z polystyrenu a omítky. Dřevěné fasády s sebou totiž nesou větší náklady.

Pro vytápění takto malé stavby vám vystačí elektrické přímotopy a pro ohřev teplé vody klasický bojler. Jednoduchostí řešení tak ušetříte výrazné náklady za plynovou přípojku, kotel a rozvory topení, které se v 55 m² dřevostavbě nevyplatí.

TIP: Pokud vám bude v rozpočtu něco zbývat, investujte tyto prostředky do lepšího zateplení domu, aneb Na čem se v dřevostavbě nevyplatí šetřit?

Pokud si však za 1,5 mil. nenecháte postavit dřevostavbu na klíč a  přiložíte ruku k dílu a na některé části stavby se budete podílet, můžete například nahradit základní materiály za některou z ušlechtilejších variant. V tomto případě však neznamená, že například jakákoli nejlevnější dřevěná okna jsou lepší než kvalitní plastová!

TIP: Pořiďte si raději kvalitnější materiál v nižším standardu, než ten nejlevnější ve vyšším.

Dalším běžným a oblíbeným rozšířením je například stavba terasy, která hlavně v letních měsících zvýší užitnou hodnotu celé dřevostavby. U terasy počítejte s tím, že cena se mění nejen podle velikosti terasy, ale i použitých materiálů, což ale platí nejen pro terasu, ale pro celý dům.

U dřevostavby za 1,5 mil. se tedy držte raději menší dispozice a kvalitnějších materiálů v nižším standardu. Nesnažte se na větší stavbě ušetřit výběrem těch nejlevnějších variant, nevyplatí se to.

Mohlo by vás zajímat: Katastr nemovitostí: Nahlížení do KN a návod jak na to

Vydáno dne:
16.12.2013

37

Jaká je reálná cena dřevostavby?

Je logické, že se lidé zajímají o své výdaje na bydlení až na prvním místě... Číst více →



Na čem v dřevostavbě nešetřit

Úspora nemusí být vidět, ale vaše peněženka o ní bude vědět... Číst více →



Celoroční mobilní domy plní díru na trhu

Mobilní dřevostavby, čím jsou přelomové a jak řeší problémy dnešní doby?.. Číst více →



Bydlet v malém domě, myslet ve velkém

Bydlení v malém domě může nabídnout podstatně více než málo místa... Číst více →



Dřevostavba do 1 milionu – bydlíte v malém, ale ve svém

Dřevostavba za milionu korun postavit lze, má ale řadu podmínek, které třeba hlídat.. Číst více →



Dřevostavby do 2 milionů – menší bungalov na klíč

Pokud máte limit 2 miliony, nekupujte dřevostavbu za 1,99 milionu. Proč?.. Číst více →



CHYBA: Cena dřevostavby na prvním místě!

Při koupi dřevostavby bývá cena jedním z hlavních rozhodujících faktorů.. Číst více →



Dům s názvem House on Clifden Bay vás zaujme i svým okolím

Kombinace dřeva, skla a kamene – to nemůže dopadnout jinak než dokonale. Dům, na který se dnes podíváme, stojí v blízkosti oceánu... Číst více →



Dřevostavba svépomocí – jak si s ní poradil pan Tomáš?

Přemýšleli jste o stavbě dřevostavby svépomocí? Máme pro vás exkluzivní rozhovor s panem Tomášem, který si svoji dřevostavbu postavil vlastníma rukama. Jaké jsou jeho zkušenosti?.. Číst více →



Postavte dětem zahradní domek z palet a zbytků jako tento šikovný tatínek

Postavil synovi dřevěný zahradní domeček a použil na něj pouze zbytky, co našel doma. Prohlédněte si fotogalerii a inspirujte se... Číst více →