HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Dřevěný listopad s knírem, známý též jako Movember

Zdá se Vám, že módní trendy poslední doby zacházejí až za hranici nositelnosti? Potkáváte čím dál častěji muže s kníry a říkáte si: „Co to?“

Knír není móda, knír je životní styl. Životní styl gentlemana, kterému není jeho vlastní zdraví ukradené a rozhodl se svou bradku či dokonale oholenou tvář obětovat pro dobrou věc. Je to životní styl mo.bratra a pokud pořád nevíte, o co jde, v tomto článku Vám vysvětlíme, co je to hnutí Movember a jak se k němu můžete připojit ve velkém stylu.


Dřevěný knír
i Foto: Archiv redakce

Movember, to jsou muži, kteří po celých 30 listopadových dní pečlivě pěstují své kníry, a to proto, aby upozornili na téma mužského zdraví, a společnými silami získávají prostředky na výzkum a léčbu rakoviny prostaty. Hnutí Movember se z Austrálie rozšířilo na téměř všechny kontinenty a v letošním roce se díky aktivitě všech mo.bratrů (mužů s knírem) a mo.sester (ano, i ženy mohou nosit knír) stalo jedním z top100 neziskových organizací na světě.

Finanční prostředky získané v České republice budou poskytnuty nadaci MUŽI PROTI RAKOVINĚ. Kromě Dřevostavitele svou podporu vyjádřil i Minimon, a to limitovanou edicí Minimon pro Movember. Jak ponouká on sám: „Podpoř tudle maskulinní záležitost pánů s mustášem i ty! Celý listopad budeme zisk z limitované kolekce posílat těmhle bojovníkům za zdravou předstojnou žlázu.“



Dřevěná holicí výbavička

Pokud byste se přeci jen chtěli stát se pravým mo.bratrem, je třeba mít na paměti, že pravý knír, to není jen tak! Hercule Poirot by o tom mohl vyprávět své… K výrobě svého jedinečného mustáše používejte zejména prémiovou výbavičku, a aby Vám vydržela déle než jednu mo.sezónu, pořiďte si k ní tento designový a plně funkční dřevěný stojan. Vyrobeno z bolivijského palisandru rukou opravdového muže vystupujícího pod názvem MHAND Manmade Handmade

Dřevěné hodinky

Mo.bratr, to je hlavně také styl a o stylu věděli již něco také ruští carové a společenská smetánka v 19. století. Tyto dřevěné plně funkční kapesní hodinky byly opravdovým hitem své doby. Jejich cena převyšovala i cenu hodinek vyrobených ze zlata, bohužel pouze několik poslední exemplářů přežilo Ruskou revoluci a následné období komunismu. V antikvariátu byste je mohli pořídit přibližně za 20 000 dolarů.


Dřevěný motýlek

Mo.bratr, to je muž s osobitým stylem a smyslem pro humor, který se i do společnosti obléká zajímavě, až překvapivě. Tento slušivý motýlek je vyroben ze sekvojových trámů z loděnic blízko San Franciska, a to jak jinak než ručně. Jedná se o skvostný doplněk, se kterým získáte pozornost každé mo.sestry.




Dřevěné Volvo

K tomuto asi není třeba víc dodávat...

Bezpečnost a styl až na prvním místě...

Volvo.










Dřevěný chladicí box na pivo

Hnutí Movember vzniklo, jak řekl ve své TED přednášce sám zakladatel Adam Garone, s kamarády u piva jako rozhodnutí vrátit kníru jeho zašlou slávu a u toho udělat něco dobrého pro zdraví jeho nositelů.

Pozvěte své kamarády na pivo chlazené v této luxusní přenosné dřevěné ledničce a nasaďte mustáše. Zdraví máte jenom jedno!





Návod najdete v tomto videu, které vám odhalí, jak si správní muži pracující se dřevem nechávají růst pořádný knír. V celém procesu nesmí chybět kladivo, hřebík ani vůně dřeva.


Vydáno dne:
04.11.2013

16

Dřevěné posezení na lavičce - ze dřeva

Podzim je jednou ročně, ale v těchto lavičkách budete chtít sedět navždy... Číst více →



Jaký je rozdíl mezi dětským snem a dřevěným kolem?

Co dělí dětské sny od jejich realizace? Zeptejte se Collina, on ví.. Číst více →



Dřevěné kadibudky – inspirace

Byly jednou dvě budky, ale nebyly to obyčejný budky, byly začarovaný... Číst více →



Dřevěná zima v bílém kabátu

Zima je v plném proudu a bílý kabát dřevostavbám prostě sluší.. Číst více →



Truebridge: Dřevo a moře jako součást umění

Původem Brit, který se živil výrobou nábytku v Northumberlandu.. Číst více →



Ploty a oplocení: Fotogalerie plná inspirace

Budete stavět plot a hledáte inspiraci? Vertikální, horizontální i velmi originální ploty najdete právě v tomto článku... Číst více →



Tapety na plochu zdarma ke stažení

Vyberte si z různých dřevěných tapet na PC nebo mobil zdarma... Číst více →



Řešíte v dřevostavbě schodiště? Máme pro vás inspiraci

Inspirujte se realizacemi schodišť, která jsou víc než vstup do druhého patra.. Číst více →



Dřevěná vzducholoď přistála na střeše Dox Centra v Praze

Na střeše centra současného umění v Praze se objevila obří dřevěná vzducholoď... Číst více →



Kreativní vánoční stromečky, u kterých nezdřevěníte nudou

Vánoční stromeček nemusí být pouze právě uříznutá jedlička nebo smrček... Číst více →