HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Opékejte buřty i v dešti. Aktuální ceny přenosného ohniště pro duben 2024

Levné, a přesto stylové kousky koupíte možná levněji, než si myslíte. A to v řádech stovek korun. Přenosná ohniště mají právě jeden skvělý benefit, a sice onu mobilitu. Snadno se přenáší v nepříznivém počasí z místa na místo, hodí se na zahrady i venkovní terasy a díky svému zaoblenému tvaru se velice snadno čistí. Mrkněte se na různé cenové kategorie několika stylových ohnišť v následujících odstavcích.


Přenosné ohniště
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Michaela (se souhlasem)

Vytvářejte si krásné chvíle se svými dětmi

Opékání špekáčků prostě patří k dlouhým letním večerům. V moderních zahradách už se však málokdy setkáte s otevřeným ohněm obskládaným zbylými betonovými kostkami. Tyto rodiny častěji volí přenosná ohniště. Jejich hlavní výhodou je právě mobilita. Se svými dětmi nebo blízkými příbuznými můžete opékat za jakéhokoliv počasí a kdekoliv na zahradě. Mimo to vás taky určitě překvapí cena, která není vůbec vysoká (od 800 Kč). Srovnejte si cenově dostupná přenosná ohniště na českém trhu zde. Samozřejmě s designem a kvalitou cena roste, rozdíly pak mohou být až v desetitisících. Pokud rádi investujete do kvality daného výrobku, porovnejte si aktuální ceny předních výrobců přenosných ohnišť zde.

Venkovní ohniště – výběr podle jeho průměru je klíčový

Na českém trhu se setkáte s mnoha variantami přenosného ohniště. Pokud uvažujete nad malým ohništěm, osobně považujeme za vhodné začínat na průměru okolo 60 cm. Na menších ohništích byste si příliš jídla neopekli. Porovnejte si aktuální ceny malých přenosných ohnišť zde.

Zlatou střední cestou je však průměr od 60 do 80 cm. U těchto výrobků nacházíme skvělý kompromis mezi cenou a kvalitou. Přesvědčte se sami a srovnejte si ceny českých výrobců pod sebou zde.

K přenosnému ohništi, které má průměr větší než 80 cm, se už pohodlně vejdete s pěti a více příbuznými. Máte-li na zahradě dostatek prostoru, prohlédněte si oblíbené kousky zde.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Prostorný bungalov 5+kk o užitné ploše 165 m2 má terasu i garáž. Známe jeho cenu

Grilovací ohniště

Pokud na zahradě nemáte elektrický nebo plynový gril, přenosné ohniště bude pro vás to pravé ořechové. Za málo peněz získáte hodně muziky (doslova – grilovací ohniště do 10 tisíc korun si prohlédněte zde). Z obyčejného vysedávání u ohně vytřískáte hotový gastronomický zážitek.

Ceny některých produktů na českém trhu však nezahrnují kompletní vybavení, a proto je třeba na tato příslušenství myslet a případně se prodejců doptat na celý balíček. Ideálním příkladem je samotný grilovací rošt, jehož aktuální ceny si můžete prohlédnout zde, nebo grilovací nářadí pro vytříbené fajnšmekry (srovnání aktuálních cen zde).

Existují i další varianty. Třeba koš na oheň

Pokud vás přenosná ohniště příliš nezaujala, existují i tzv. koše na oheň. Jak to vypadá a kolik to stojí? Výběr nejstylovějších kousků i s cenami najdete tady. Zpravidla jsou levnější než přenosná ohniště, nicméně nejsou ideální variantou pro přípravu pokrmů (slouží spíše na zahřátí rukou při dlouhých nočních chvílích).

Přenosné zahradní ohniště – 30+ inspirací na zajímavý a praktický doplněk na zahradu či terasu

Přenosné ohniště na zahradě – inspirace posezení

Venkovní ohniště by nemělo být ostudou vaší zahrady. A víme, že není jednoduché zkombinovat materiály zahradního ohniště a daného posezení. Proto jsme pro vás našli několik příkladů možného řešení. Který typ (1–8) se vám líbí nejvíc? V redakci Dřevostavitele zvítězilo venkovní posezení na obrázku číslo 7.

Výběr ohniště podle materiálu

V prodejnách a na e-shopech velmi často uvidíte přenosná ohniště z oceli, litiny nebo lehkého betonu s imitací kamene nebo dřeva. A které si teď koupit, že? Pravděpodobně už máte svého favorita, pojďme se nicméně podívat na podstatná negativa, která možná změní váš názor.

Zajímavou variantou jsou také zapuštěná ohniště do země. Stala se středobodem zahrady nejedné rodiny, inspirací se vám mohou stát tyto návrhy.

Kovové ohniště

Kov se při použití ohniště velmi zahřívá, což představuje riziko popálenin při dotyku. Je důležité ohniště umístit na bezpečné místo, kde nebude hrozit nebezpečí obzvláště dětem. Pokud vám ale už vyrostly a vědí, že to, co hoří, také pálí, bude vás jistě zajímat, kolik kovové ohniště stojí. Ceny od různých českých výrobců naleznete zde.

Litinové a ocelové ohniště

Pokud víte, že budete s ohništěm často manipulovat, doporučujeme si pořídit ono litinové, které je oproti ocelovému ohništi značně lehčí. Aktuální ceny dostupných produktů si můžete porovnat zde.

Nepřenosná ohniště

Rádi bychom vám představili všechny druhy ohnišť, které si můžete pořídit na svoji zahradu. A z toho důvodu nechceme vynechat přírodní ohniště (kamenná) nebo z cihel.

Kamenné ohniště působí v zahradě velmi přirozeně a nenarušuje vám celkový dojem z „nedbalého“ (lesního, lučního) stylu vaší zahrady. Ceny dvou nejprodávanějších kamenných ohnišť si můžete porovnat zde. A to stejné platí v případě cihelného ohniště. Ohniště z cihel si zahrádkáři nebo stavebníci většinou staví svépomocí, a tak je celé pořízení vyjde velmi levně. Víc jsme se tomuto tématu věnovali v článku níže.

Jak udělat venkovní ohniště na zahradě – postup na DIY ohniště s vnitřním průměrem 80 cm

Vydáno dne:
13.04.2024

Photocredit: Michaela (se souhlasem)

1

Přenosné zahradní ohniště – 30+ inspirací na zajímavý a praktický doplněk na zahradu či terasu

Zvažujete pořízení přenosného ohniště na zahradu či terasu? Máme pro vás zajímavé tipy na různá zahradní ohniště a galerii plnou inspirace... Číst více →



Levná rozhodně nebyla – malá chatka s vnitřním ohništěm a čedičovým obkladem si na skromnost nehraje

Jak respektovat minimalistický styl a přece mít všechno, co potřebujete? Podívejte se na bydlení, které stojí u nádherného jezera na severu... Číst více →



Jak udělat venkovní ohniště na zahradě – postup na DIY ohniště s vnitřním průměrem 80 cm

Chcete si vyrobit originální ohniště v zemi, nikoliv na nožičkách? Pusťte se do jeho výroby svépomocí podle ozkoušeného postupu... Číst více →



Nový typ topení překvapil efektivitou. Řeší nedostatky krbových kamen i vložek

Tvrzení, že nikdy nemůžete mít všechno, možná není tak úplně pravdivé. Nový typ vytápěcího zařízení spojuje ty nejlepší vlastnosti krbových kamen a krbové vložky... Číst více →