HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Aktuality ze světa dřevostaveb

Díky Dřevostaviteli vám neunikne žádná důležitá událost ze světa dřevostaveb. Sledujeme pro vás důležité veletrhy, výstavy, konference a setkání, na kterých jsou dřevostavby hlavním nebo důležitým bodem programu. Nepropásnete tak důležité novinky, které jsou v oblasti výstavby dřevostaveb právě aktuální.


Dobrovolníci v Brně narazili při úklidu na vzácný odpad. Odborníci datují jeho stáří na 500 milionů let
V Brně nalezli dobrovolníci při úklidu rozsáhlé černé skládky doposud nejstarší „odpad“ v podobě zkamenělin trilobitů. Potěšujícím zjištěním je, že odpadů ve veřejném prostoru meziročně ubývá…

Je čas konečně vylepšit své bydlení a zahradu. Na veletrh letos zavítá až 40 000 návštěvníků
Veletrh „Dům a zahrada“ otvírá třicátou první sezonu novodobé historie Výstaviště Louny. Do sezony vstupuje se vší parádou.

KVÍZ: Kam vyhodíte tubu od zubní pasty nebo staré CD? Otestujte se, zda správně třídíte odpad
Češi jsou v třídění odpadu poctiví. Problém nastává v tom, že některý odpad třídíme špatně. Víte, kam patří rulička od toaletního papíru nebo rozbité zrcadlo? Otestujte se.

Tiny houses jako rychlá a cenově dostupná cesta k bydlení
Modulární malometrážní bydlení je pro Čechy velmi aktuální téma. Nový stavební zákon počítá se zvýšením maximální výměry drobné stavby ze současných 25 m2 až na 40 m2 zastavěné plochy.

Peníze navíc pro důchodce, definitivní konec topení uhlím a problémy s černými stavbami – to jsou zářezy z minulého týdne
Tajné eso v rukávu, které můžete vytáhnout na stavební úřad, definitivní konec topení uhlím a vysoké finance navíc pro důchodce – to jsou zářezy z minulého týdne. Udělejte si dobrý čaj nebo kávu a jdeme na to.

Nová pravidla pro hypotéky dopadnou i na současné dlužníky. Předčasné splacení se prodraží
Sotva se začala situace ohledně drahého bydlení trochu zklidňovat, je tady novela zákona, kvůli které se předčasné splacení hypotéky pěkně prodraží.

Každá třetí domácnost dýchá škodlivý vzduch. Opomíjí přitom snadno dostupné řešení
Celkem 75 % Čechů uvažuje nad kvalitou vzduchu ve svých domácnostech. Jak správně v domácnosti větrat, ví poté 79 % lidí.

Vyhlášení výsledků Nábytek roku 2024 je konečně tady
V Praze – Letňanech byl zahájen jarní veletrh nábytku a interiérů For Interior a Asociace českých nábytkářů vyhlásila výsledky ocenění Nábytek Roku 2024

Energetická chudoba v České republice je rekordní. Lidé si však za to často mohou sami
V České republice stále žije mnoho lidí, kteří se musí rozmýšlet mezi vytopením domácnosti a zajištěním jiných životních potřeb. Jak se situace změnila po energetické krizi?

Navrhli nový dřevěný mrakodrap, teď se chystají do Prahy. O nejkrásnější byty v Amsterdamu je obrovský zájem
Autoři nového bytového domu v Amsterdamu a zároveň jednoho z největších dřevěných mrakodrapů se právě chystají do Prahy.

KVÍZ: Rozeznáte různé druhy tulipánů? Porovnejte si výsledky s nejlepšími zahrádkáři v Česku
Jste tulipánový expert nebo začátečník mezi pěstiteli? To už brzy zjistíme. Připravili jsme si pro vás k rozpoznání běžné odrůdy této cibuloviny i exotické kousky, po kterých prahne spousta zahrádkářů.

Vše o českém glampingu na jednom místě – první konference o luxusním kempování je tu
Ať už glamping provozujete, nebo o něm teprve sníte, naše konference je tím pravým místem, kde můžete načerpat inspiraci, zjistit aktuální informace a hlavně získat nové kontakty.

Jarní veletrhy bydlení, designu a zahrad začínají v Letňanech už 11. dubna
S jarní sezónou přichází ten pravý čas na úpravy interiéru i zahrady, proto si nenechte ujít a navštivte největší jarní souběh veletrhů bydlení designu a zahrad For Interior, For Garden a Design Shaker.

Bydlení za socialismu, nebezpečný plyn v českých domácnostech a pád fotovoltaiky – to jsou zářezy z minulého týdne
Jasně, stručně, přehledně a bez obalu – jsme tady opět se zářezy z minulého týdne. Pohodlně se usaďte a rozklikněte si články, které vás nejvíce zajímají.

KVÍZ: Co odradí mravence a k čemu slouží pivo kromě pití? Otestujte se, jak dobře znáte babské rady
Znáte je od své babičky a ta zase od svojí… Otestujte se, jak dobře znáte babské rady, a napište nám, které z nich zaručeně fungují vám.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů