HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Chaty a chalupy

Dřevěné chaty a chalupy z Česka i ze světa objevíte v této nadupané sekci Dřevostavitele. Díky velké oblibě Čechů v chataření a chalupaření vyrůstají stále nové rekreační objekty ze dřeva, ale také se spoustu z nich rekonstruuje a opravuje. Nechte se inspirovat.


Video: Nízkonákladovou DIY chatu postavili dva kamarádi za jeden den
DIY chata v lese byla sestavená za pouhý jeden den. Na realizaci se podíleli dva šikovní kutilové a odvedli opravdu skvělou práci. Podívejte se na krátký video návod v článku.

Tradiční a moderní chatrče – v lese, v horách i na skále. Jak vypadají?
Noc v přírodě v chatrči mezi stromy nebo na vršku hor, kde bude krásný výhled? Věříte na nezapomenutelné chvíle? Podívejte se do galerie na rozmanité chatky a chatrče, ve kterých můžete takové zážitky prožít.

Velkolepá áčková chata s proskleným štítem a terasou je ukrytá v lesích
Lesní chata do tvaru A podtrhuje nejmodernější trendy současného navrhování interiérů. Podívejte se na fotografie v galerii.

Video: Pobyt v útulné lesní chatě – mladý pár v něm objevil recept na štěstí
Podívejte se na krátké čtvrthodinové video o mladém páru, který se rozhodl strávit pár nocí v lesní chatě. Jakého ponaučení nabyli?

Chatu z černých šindelů si postavili sami s pomocí dvou místních řemeslníků
Pokud rádi přiložíte ruku k dílu, nechte se inspirovat krásnou chatou v rumunských Karpatech, kterou si majitelé téměř celou postavili vlastníma rukama.

Áčkové chaty – 70+ inspirací na překrásné stavby v přírodě
Rekreační i rodinné chaty do tvaru písmene A jsou spojením staré funkčnosti v moderním pojetí a kouzelné přírodní atmosféry. Co ještě nevíte o áčkových chatách? Prohlédněte si fotky v galerii 70+ áčkové chaty – inspirace.

Moderní rodinné domy a chaty z celého světa ukazují současné trendy v bydlení
Stavby, na které jen tak nenarazíte, jsou k nahlédnutí v naší fotogalerii. Jestliže vás zajímá, co je momentálně v trendu, přečtěte si náš nový článek o moderním bydlení.

Horská chata inspirována unikátními prvky staveb architekta Le Corbusiera
Nahlédněte do interiéru unikátní horské chaty určené pro společenská setkání v divočině.

Eko-chata na 37 metrech čtverečních je jednoduchá a nízkorozpočtová
Byť je lesní chata o rozloze 37 m2 daleko od rušných měst, podařilo se autorům snížit rozpočet na těžkou techniku. Jakým způsobem?

Víkendová chata s prosklenou stěnou na sever. Proč je orientovaná naopak?
Mladý pár s dítětem hledal únik od rušných městských ulic. Postavili si dřevěný domek, který jim slouží jako odpočinková chata. Navštivte naši galerii a inspirujete se netradičním řešením.

Svépomocí zrekonstruovali starý hausbót a zakotvili s ním na Slapech. Je to ráj, říkají manželé
V rozhovoru nám Linda prozradí, co bylo na rekonstrukci nejtěžší, co obnáší život na vodě a jestli by do toho šli s manželem znovu.

Chatu s výhledem na Mont Blanc vyhřívá geotermální energie
V zimě není nic parádnějšího než odjet do luxusní chaty uprostřed Alp a u sálajícího krbu si užívat fascinujícího výhledu na Mont Blanc. Navštivte s námi takovou idylku.

Magickou chatku u jezera postavili z popadaných stromů svépomocí
Černou chatku jako z dětských pohádek postavili majitelé díky nápadu jejich dědečka z popadaných stromů v okolním lese.

Minichatku celou ze dřeva stavěl vlastníma rukama několik let
Mladý polský architekt chtěl vybudovat něco výjimečného, a tak se rozhodl postavit si malou útulnou chatku ze dřeva celou svépomocí. Inspirujte se jeho prací v dnešním článku.

Finská chata s extrémně nízkým rozpočtem
Čtyři místnosti, 30 metrů čtverečních, vše za 350 000 korun. To nezní zle. A nevyčíslitelným bonusem je pak těsné sousedství finského lesa a jezer.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů