HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Stavba dřevostavby

Provedeme vás stavbou dřevostavby krok po kroku – od návrhu přes projekci až po samotnou výstavbu dřevostavby. Poradíme vám v otázkách volby typu dřevěných konstrukcí a zaměříme se na detaily, na které byste si měli při stavbě dřevostavby dávat pozor.


Jak novodobá tři prasátka napravila reputaci dřevostavbám
Dřevostavba dnes rozhodně není ten chatrný domeček ze známé pohádky. Věděli jste ale, že použití dřeva ve stavebnictví má i hlubší smysl a pozitivní ekologický dopad?

Chceme stavět vlastní dům – nepodceňte důležitou fázi zabydlování
Než se začnete ve vašem novém domě zabydlovat, čeká vás ještě velký kus práce. O co se konkrétně jedná? Vše podstatné se dozvíte v článku.

Chceme stavět vlastní dům – vyrážíme na stavební úřad
Víte, co všechno potřebujete k tomu, aby byla vaše stavba povolena? Jak tento proces probíhá a kolik vás budou jednotlivé kroky stát? Vše se dozvíte v článku.

Pasivní domy – díky správné volbě protopíte sotva třetinu nákladů
Věděli jste, že u pasivních domů je díky správné volbě zdroje potřeba energie na vytápění sotva třetinová? Přečtěte si, jak toho docílit.

Chceme stavět vlastní dům – tvoříme projekt II.
Přečtěte si, jakými směry se při stavbě rodinného domu můžete vydat a co vše je dobré zahrnout do projektu na stavební povolení.

Pasivní domy – efektivní větrání je základem pro zdravý domov
Víte, jak zabezpečit efektivní větrání, díky kterému dosáhnete bonusu v podobě úspory energie? Přečtěte si více v článku.

Chceme stavět vlastní dům – tvoříme projekt I.
Po výběru pozemku přichází čas zaměřit se na projekt. Co vás při tvorbě projektu čeká a na kolik vás jednotlivé kroky přijdou?

Hrubá stavba domu se může navzdory očekávání prodražit
Nechat si postavit dům na klíč, nebo zvolit raději hrubou stavbu a dokončit si ji svépomocí? Jak poznat, která volba je ta správná?

Chceme stavět vlastní dům – vyberme správný stavební pozemek
Víte, co všechno je se stavebním pozemkem spojeno a na co si máte dát u jeho koupě pozor? Přečtěte si více informací v článku.

Úplně jiná dřevostavba: Větrání s rekuperací, přitápěním a chlazením
Přečtěte si o účinné rekuperaci, která v létě chladí díky záření noční oblohy a v zimě přitápí díky sluncem rozehřáté střeše a fasádě.

Úplně jiná dřevostavba: Její víceúčelová okna mají 5 funkcí navíc
Ty tam jsou doby, kdy okna sloužila pouze k prosvětlení domu. Jejich další funkcí je dnes třeba topení v zimě či izolace v létě.

Úplně jiná dřevostavba: Obvodové stěny o tloušťce pouhých 17 cm
Obvodové stěny dřevostavby o tloušťce 17 cm? Jde to. Správné izolace a fyzika vlnění vám zajistí výbornou tepelnou i zvukovou izolaci. Jak na to?

Pasivní domy – kvalitní okna a dveře jsou základ úspory
Víte, co je důležité při výběru kvalitních oken a dveří pro pasivní domy? Máme pro vás tipy, jak můžete díky několika zásadám efektivně využívat solární zisky a snížit spotřebu pasivního domu až o desítky procent.

Chceme stavět vlastní dům – položme si nejdříve zásadní otázky
Chystáte se stavět? Získejte komplexní know-how, které vám pomůže ušetřit statisíce korun i duševní vyčerpání.

Architekt vs. stavební firma – na koho si dát pozor
Jaké nástrahy na vás čekají, když do plánování stavby nepřizvete zavčas stavební firmu? A kolik vás to bude stát? Odpovědi v našem článku.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů