HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Tiny house

Fenomén tiny house je trendem posledních let. V této sekci se dozvíte vše o minimalistických a alternativních způsobech bydlení. Najdete zde inspiraci pro tiny housy, modulové domy, maringotky, mobilní domy a mobilheimy, kontejnerové domy, domky a chatky postavené na stromech a další nejrůznější varianty mini domků všeho druhu.


Marek postavil jeden z prvních kontejnerových domů v Česku. Stavba vyšla na 790 tisíc
Ze starých lodních kontejnerů si postavil jeden z prvních tiny housů v Česku. Co na něj říkáte?

Farmář Pavel ušetřil za stavební pozemek a luxusní chatu postavili na skalním výběžku
Farmáři Pavel a Hana si postavili krásný tiny house na jejich BIO farmě. Jak to šlo s úřady a získáním stavebního povolení, když stavěli na skále?

Výhled z domu v Jizerkách je legální extází. Tom a Kuba stvořili božské místo za 1,5 mil
Přátelská dvojka, Tomáš s Kubou, vložili 1,5 milionu do nového projektu. Nevěděli přitom, jak to celé dopadne. Ani jeden nebyl se stavbou tiny housu zkušený.

Navštívili jsme mladou rodinu, která bydlí v mini domku na Moravě za 850 tisíc
Jana a Petr se rozhodli žít alternativně. Ušetřili spoustu peněz, v něčem se museli přizpůsobit, ale vůbec je to neomezuje ve spokojeném životě. Navštivte jejich domek u lesa.

Noc v tomto luxusním treehousu začíná na 7900 Kč. Dojít k němu musíte pěšky
Dva treehousy v panenské přírodě s jedinečným pohádkovým výhledem. Přečtěte si více o tomto špičkovém projektu v našem článku.

Vystupte z řady a bydlete levně, rychle a stylově. Proč volit kontejnerový dům?
Chtěli byste rychle a levně bydlet? Investujte čas, úsilí a vaše peníze do svého vlastního bydlení. Kontejnerové domy jsou stále víc populárním řešením.

Vladislav vyměnil notebook za sekyru a po 13 letech se rozhodl splnit svůj dětský sen
Pan Vladislav si splnil svůj dětský sen a postavil vlastníma rukama treehouse uprostřed hlubokého lesa. Nyní jej můžete navštívit i vy. Budete to jen vy takřka uprostřed ničeho.

Mladí bez úspor chtějí bydlet ve svém. Jaké mají možnosti při dnešních cenách? Kompletní návod a výpočet
Ceny bydlení jsou opravdu vysoké a mnoho lidí tak přišlo o sen mít vlastní nemovitost. Cesta však stále existuje. V následujícím článku si názorně ukážeme, jak si i mladý manželský pár s průměrným příjmem může pořídit vlastní bydlení bez dlouhé hypotéky.

Mladí hokejisté z Jihlavy vlastnoručně přestavěli maringotku za 90 tisíc na moderní dům
I s minimem zkušeností lze přestavět maringotku na parádní moderní tiny house. Podívejte se na povedenou rekonstrukci Ondry a Davida.

4 způsoby, jak si levně a legálně postavit minidomek
Láká vás bydlení v malém domku? A co si ho postavit vlastníma rukama? Máme pro vás pár tipů, se kterými bude stavba tiny housu hračka.

Zvládli jsme si sami postavit malý dům a bylo to nečekaně super, říkají majitelé
Barbora a Tibor si postavili svépomocí malý dům, ve kterém se rozhodli žít, dokud se ji nenarodilo dítě. Přečtěte si jejich příběh v článku.

Žena si sama postavila domek – podělila se o zkušenosti
Nemáte zkušenosti se stavbou? To nevadí. Máme pro vás inspirativní vzkaz od ženy, která uvízla na tom samém bodě, na jakém se právě teď možná nacházíte vy.

Moderní mini domek v srdci Vysočiny – odpojte se pomocí kouzelného tlačítka OFF
Ubytujte se na vrcholku hory Melechov v moderní chatě s proskleným štítem a podlahovým vytápěním. Čím vším tento dům disponuje?

Za 380 tisíc se rodina dokázala dostat z bydlení v pronájmu
Přeměna staré kůlny na rodinný domek za necelých 400 tisíc korun. Co říkáte na rekonstrukci vy? Fotky naleznete v naší fotogalerii.

Mladá rodina postavila tiny house za minimální náklady, nyní jim sám vydělává peníze
Mladý pár se vrhnul do investice a postavil si malý rekreační tiny house, který nyní pronajímá. Cestou jsme naráželi na samé překážky, tvrdí majitelka.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů