HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Diskuze na téma: Udržitelná dřevostavba, co to vlastně znamená?

Před vložením Vašeho příspěvku doporučujeme se přihlásit. Pokud ještě nemáte účet, můžete se zdarma zaregistrovat. Komerční příspěvky nejsou dovoleny.


PŘEJÍT NA ČLÁNEKDALŠÍ DISKUSE

ZRUŠIT REAKCI

Text Vašeho příspěvku
Vaše jméno
Napište slovo dřevostavitel
ODESLAT


UživatelPříspěvek

David
(nepřihlášený)
17. 02. 2023 v 19:21

Podle mého názoru udržitelná je hlavně taková, která na svůj provoz potřebuje co nejméně spotřebované energie. Tím jsem se teda hlavně řídil při stavbě domu. Teď mám už vše hotové a to i s fotovoltaickou elektrárnou na střeše. Tu bych třeba určitě doporučil všem, kteří chtějí ušetřit na provozu domácnosti. Mě se to pdoařilo s firmou odkaz vybudovat za dobré peníze.

Hodnocení příspěvku:

00

David
(nepřihlášený)
02. 02. 2023 v 0:52

Takže jste s tím neměl moc starostí? Kdo vám to dělal?

Hodnocení příspěvku:

00

Tomáš
(nepřihlášený)
01. 02. 2023 v 19:48

Zkušenost mám a máme to v podstatě stejně. Topení nás vychází velmi pěkně díky dobrému zateplení domu. Z hlediska fotovoltaické elektrárny jsem se obrátil na firmu, která nám zařídila vše v podstatě na klíč a to i s vyřízením dotace, takže za mě paráda.

Hodnocení příspěvku:

00

David
(nepřihlášený)
31. 01. 2023 ve 2:35

Já jsem si nechal postavit hrubou stavbu a potom jsem už dřevostavbu dorazil svépomocí. Je dobře izolovaná, takže topení je minimální. Jen mi vadí naše velká spotřeba elektřiny. Proto bych chtěl na dům nechat dát fotovoltaickou elektrárnu. Máte zkušenost?

Dřevostavitelův robot varuje: Pozor, autor tohoto příspěveku je pravděpodobně účelově vytvořen pro skryté reklamní sdělení propagující firmu nebo produkt.

Hodnocení příspěvku:

00

Zdenek
(nepřihlášený)
25. 06. 2021 v 0:20

Celé nám to dělala firma odkaz Bylo to fajn, protože jsem se nemusel starat opravdu vůbec o nic. Stačilo si vybrat přesné navrhované řešení a potom to bylo celkem rychle namontované a funkční.

Hodnocení příspěvku:

00

Tomáš
(nepřihlášený)
23. 06. 2021 ve 22:38

Která firma to vyřídila včetně dotací?

Hodnocení příspěvku:

00

Zdenek
(nepřihlášený)
22. 06. 2021 ve 14:48

Do té investice musíte vědět co budete započítávat. I třeba plynová přípojka něco stojí. Soused platil za přípojku na plyn přes 70 tisíc korun. Musel to totiž tlačit pod silnicí. To už máte skoro tepelné čerpadlo. Takže vždy záleží, jak na to pohlížíte. Nechal jsem si navrhnout kompletní řešení pro náš nízkoenergetický dům. Máme jak tepelné čerpadlo, tak i fotovoltaickou elektrárnu. Investice nebyla tak velká a na víc jak půlku nám firma vyřídila dotace.

Hodnocení příspěvku:

00

Tomáš
(nepřihlášený)
21. 06. 2021 v 1:02

Zajímalo by mě, jak moc soběstačný dům se dá vlastně postavit? Zvažujeme na dřevostavbě tepelné čerpadlo a fotovoltaiku na střechu. Myslíte si, že tak opravdu hodně ušetříme nebo investice budou větší než potom celková konečná úspora?

Hodnocení příspěvku:

00

Radovan
(nepřihlášený)
02. 01. 2017 ve 22:07

Ekologie je složení slov ekonomicky a logicky. Tedy stavět za co nejméně (energie, peněz, starostí...) a mít vše tak, jak to chci, logicky (nejlépe podle prostého selského rozumu). Nic více a nic méně - bydlíme v zahradě anglického typu s divočejší výsadbou, v sendvičové dřevostavbě, máme vodu jen z vlastní studny, fotovoltaickou elektrárnu, solární ohřev vody, 2 elektromobily, elektrokolo....... Trochu nám to "kazí" plynový kotel, ale zase je turbo, kondenzační a s ekvitermním čidlem. Nekupujeme zbytečnosti, třídíme případný odpad, přemýšlíme. Nic víc, nic méně.

Hodnocení příspěvku:

5-1

Jan. K.
(nepřihlášený)
17. 03. 2014 v 15:58

ekologie.. abychom nebyli všichni nakonec zelení - porostlí plísní

Hodnocení příspěvku:

8-4


ZOBRAZIT DALŠÍ DISKUSE