HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Diskuze na téma: Difúzně uzavřená dřevostavba

Před vložením Vašeho příspěvku doporučujeme se přihlásit. Pokud ještě nemáte účet, můžete se zdarma zaregistrovat. Komerční příspěvky nejsou dovoleny.


PŘEJÍT NA ČLÁNEKDALŠÍ DISKUSE

ZRUŠIT REAKCI

Text Vašeho příspěvku
Vaše jméno
Napište slovo dřevostavitel
ODESLAT


UživatelPříspěvek

Alan Fischer
(nepřihlášený)
12. 03. 2016 ve 12:25

Dobrý den paní inženýrko, píšete, že nevýhodou je ''Vnitřní klima dřevostavby s poměrně nízkou vzdušnou vlhkostí'' ... jak je to možné - pakliže se uvnitř nachází pározábrana, tak bych naopak čekal že se vlhkost bude v domě naopak držet. Děkuji za odpověď.

Hodnocení příspěvku:

22-2

Václav
(nepřihlášený)
13. 01. 2015 ve 21:06

Dobrý den Ivo, latě v přístěně se většinou střílí hřebíky a ty díry v parozábraně které vytvoří zase zaplní. Pěkný den

Hodnocení příspěvku:

13-3

Ivo K
(nepřihlášený)
12. 01. 2015 ve 22:47

Zdravím, prosím o radu co se týče předstěny. Jak ji instalovat bez narušení parozábrany ? Nejde mi to do hlavy, musím ji tam nějak přece připevnit, což je vrut / hřebík, který fólii propíchne. Co pak s tím ? Děkuji

Hodnocení příspěvku:

22-1

Pavel Šáma
(nepřihlášený)
29. 01. 2012 v 10:52

Zajímalo by mě, jestli se většina názorů podporujících difúzně otevřené systémy opírá o nějaký konkrétní výzkum či zkušenosti nebo je to jen pocit, že by to mělo fungovat lépe.

Hodnocení příspěvku:

22-3

Jan Kala
(nepřihlášený)
20. 01. 2012 v 0:23

V případě, že máte jak říkáte "igelit" např. až za izolovanou předstěnou, tak už mi to už ani psychycky nepřijde jako život v pláštěnce. Mě spíše vadí ten polystyren z exteriéru. Ale jak tu již bylo zmíněno, když je to dobře provedené a parozábrana až za předstěnou, tak v tom probém nevidím.

Hodnocení příspěvku:

11-4

Katerina Vojackova
(nepřihlášený)
19. 01. 2012 ve 14:00

Na dřevostavbě je to nejdůležitější její plášť!a to je právě to bezchybné provedení instalace parozábrany. Statika nosných konstrukcí není nijak obtížná, proto ji zvládne poměrně dobře každá firma zabývající se stavbou dřevostaveb. Zato precizně provedený obvodový plášť je poměrně tvrdý oříšek. Už jen 0,5 cm velká trhlina v parozábraně může mít za následek zplesnivění celé výplňové izolace, a to během pouhých 2 let. Proto bych doporučila spíše stavbu DOK než DUK, protože její instalace je o mnoho jednodušší. Navíc DUK se rovná bydlení v pláštěnce a pokud není objekt dostatečně větrán, což při dnešní instalaci plastových oken rozhodně není, bez využití VZT, nahrává tvorbě a šíření virů. Když si to vezmete historicky, tak žádná stavba, co kdy člověk vytvořil nebyla difúzně uzavřená, až do doby, kdy se vynalezl igelit.

Hodnocení příspěvku:

16-5

Michal Šopík
(nepřihlášený)
11. 01. 2012 v 7:27

Všechny systémy mají své výhody i nevýhody. Důležitější než boj o difúzně uzavřenou, nebo otevřenou skladbu k-ce obvodového pláště, vidím v provedení konstrukce jako takové. Shodneme se asi na tom, že pro investora bude kvalitně provedená k-ce s parozábranou více bezpečná, než diletantsky odfláknutá k-ce difuzně otevřená. Samozřejmě to platí i naopak. Shrnuto podtrženo. Skladba konstrukce je důležitá, avšak bez kvalitní a bezpečné aplikace bezcenná.

Hodnocení příspěvku:

17-7

David Melichárek
(nepřihlášený)
09. 01. 2012 v 18:42

nebuďte taková konzerva :)

Hodnocení příspěvku:

13-4

Pavel Šáma
(nepřihlášený)
08. 01. 2012 v 8:38

jj, stará dobrá klasika

Hodnocení příspěvku:

13-5


ZOBRAZIT DALŠÍ DISKUSE