HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

4 krásné barevné trendy letošních Vánoc. Který zvolíte vy?

Módní trendy vládnou světem a nevyhýbají se ani nejkrásnějším svátkům v roce. I Vánoce mají každý rok jasně dané barvy, které jim budou vládnout. Je jen na vás, zda půjdete ruku v ruce s módou, nebo oprášíte rodinnou sbírku oblíbených vánočních ozdob a na trendy zapomenete. Ať tak nebo tak, inspiraci najdete v našem přehledu a galerii.


Vánočním strom v barvách roku 2022
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Dima Valkov (Pexels)

Bílé Vánoce 2021

Hlavní barvou letošních Vánoc je bílá. Pokud vám tedy chybí ta potřebná zimní atmosféra v podobě sněhové peřiny za okny, s bílou výzdobou můžete dosáhnout svého. Bílé ozdoby na vánočním stromě působí něžně a nápadně zároveň. Větvičky stromku budou jako pokryté sněhem a pokud bílé ozdoby doplníte pár kousky s čirého skla, nebude chybět ani efekt mrazivého rampouchu.

Fotogalerie:

i Foto: Dima Valkov (Pexels), HerryLawford, melolou

Čiré sklo patří mezi další trendy Vánoc už několik sezón po sobě. Má evokovat návrt k tradicím. Skleněné baňky s částečným bílým nástřikem nebo malbou jsou dokonalým sněhovým doplňkem.

Pokud vás představa monochromatických bílých Vánoc příliš nenadchla, doplňte bílou některými pastelovými barvami. Skvěle si na vánočním stromečku a dalších dekoracích bude rozumět s jemnými zelenkavými tóny nebo s baňkami v barvě ledové modři či máty.

Mohlo by vás zajímat: Fotogalerie: adventní věnce, inspirace a návod na výrobu

Vánoční ozdoby v barvách roku 2021

Každoročně společnost Pantone vyhlašuje očekávanou barvu, která ovládne celý svět, od módy až po interiérový design a doplňky. Letos to jsou hned barvy dvě – žlutá a šedá. A ty se samozřejmě promítají i do barevného ladění Vánoc.

Pravda, žlutá a šedá nejsou úplně barvy slavnostní, ale k dostání takové ozdoby samozřejmě jsou. Nicméně to můžete také lehce obejít a žlutou nahradit její blyštivější a mnohem okázalejší sestrou – zlatou, stejně tak šedou nahradit stříbrnou či jinými kovovými odlesky. A slavnostní vánoční výzdoba v tomto podání nebude mít chybu.

Vánoční návrat k přírodě

Už několik let po sobě se na Vánoce propaguje moderní trend návratu k přírodním materiálům a tradicím. S tím souvisí i rukodělná domácí výroba ozdob. Jednoduchost a krása takto ozdobeného vánočního stromku vás uchvátí.

Vydat se můžete hned dvěma směry. Tím prvním je zakoupení slaměných a dřevěných dekorací v obchodě. Jejich přidanou hodnotou je fakt, že vydrží hodně dlouho a rádi se k nim budete opakovaně vracet.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Bungalov na klíč (63 m2) za dostupnou cenu je navržený přesně pro seniory

Druhá cesta vede k nůžkám, nožíkům a jinému drobnému náčiní, které budete při výrobě vlastních ozdobiček potřebovat. Slaměné kousky zvládnete bez problémů sami doma, přidat můžete ozdoby z větviček, květů nebo v podobě sušených plátků ovoce (nejlepší jsou citrusy, které nejen že krásně vypadají, ale domov úžasně provoní). A bonus – děti budou z procesu výroby vánoční výzdoby nadšené.

Mohlo by vás zajímat: Vánoční dekorace: tipy, které zvládnete hravě a svépomocí

Zemité, tlumené a přece slavnostní

I v případě posledního trendu letošních Vánoc je návrat k přírodě výrazným tématem. Výzdoba laděná do tlumených zemitých odstínů vás může podle popisu odradit, ale… Představte si vedle sebe blyštivé měděné baňky v kombinaci se smaragdovými a tmavočervenými koulemi, doplněnými zlatavými řetězy či střapci. Slavnostní krása v barvách přírody. Inspirujte se různými nápady a kombinacemi v naší krásné fotogalerii.

Tento barevný trend se bude skvěle vyjímat také na svátečním stole. A pokud během adventu barevně a slavnostně zdobíte celý dům, textilie a interiérové doplňky v těchto odstínech využijete kdykoli během roku.

Mohlo by vás zajímat: Vánoční dekorace na stůl – inspirujte se tím nejlepším

Vydáno dne:
26.11.2021

Photocredit: Dima Valkov (Pexels)

3

Vánoční stromeček: 3 tipy, jak vybrat vánoční stromek i se stojánkem

Borovice, jedle, nebo smrk? Víte, jak vánoční stromeček vybrat a jaké existují druhy stojanů na vánoční stromek? Poradíme vám, jak vybrat ten nejlepší vánoční stromeček i jaké jsou barvy letošních Vánoc... Číst více →



Tipy na dárky s vůní dřeva, které můžete sami vyrobit

Přinášíme ty nejžhavější tipy na vánoční dárky ze dřeva, které ještě do Štědrého dne bez problémů stihnete sehnat nebo sami vyrobit... Číst více →



Kreativní vánoční stromečky, u kterých nezdřevěníte nudou

Vánoční stromeček nemusí být pouze právě uříznutá jedlička nebo smrček... Číst více →



Adventní kalendář je symbolem lidské otevřenosti – tipy a inspirace na jeho výrobu svépomocí

Adventní doba je před námi a s ní jsou spojené mnohé zvyklosti. Nejenom dětem připravujeme adventní kalendář, který zahrnuje překvapení na každý den, až do Štědrého večera. Inspirujte se u nás nejrůznějšími typy... Číst více →



Vánoční dekorace na stůl – inspirujte se tím nejlepším

Vánoce jsou za dveřmi a přípravy začínají v plném proudu. Přemýšlíte letos nad originálními vánočními dekoracemi na stůl? Vyberte si z bohaté inspirace, jaká výzdoba bude letos vaším favoritem... Číst více →



Venkovní vánoční výzdoba oken, balkonu a dekorace před vchodem – inspirace

Vánoce jsou za dveřmi a začíná výzdoba nejenom v interiéru, ale i venku – na oknech, balkoně či před vchodem. Inspirujte se tradičními i originálními nápady na venkovní vánoční výzdobu bytu i domu v naší galerii... Číst více →



Vánoční ozdoby nejenom na vánoční stromeček – inspirace

Vánoce se blíží a přípravy jsou v plném proudu. Inspirujte se fotografiemi, které vám pomohou rozhodnout se pro váš nejmilejší typ vánoční výzdoby... Číst více →



Jak vybrat a pečovat o vánoční stromek? Informace, které vám prodejci neřeknou

Který vánoční stromek vám vydrží nejdéle a jak se o něj starat? Základní postupy, jak pečovat o stromeček a na co se zaměřit, než si ho pořídíte... Číst více →