HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Botníky do předsíně: Inspirujte se, kam schovat boty

Hromadí se vám doma páry bot? Je jich už bezpočet a občas to ve vaší předsíni vypadá, že hostíte velkou společnost? Zakopáváte o boty, jen co překročíte práh vašeho domova? Podívejte se, jaké šikovné botníky do předsíně pojmou spoustu párů botasek, lodiček i gumovek. Botník může mít spoustu různých podob – inspirujte se v naší originální fotogalerii.


botník na boty
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Idomyselph.com

Botník jako základ předsíně

Botníky jsou vedle věšáku klíčovou součástí předsíňového vybavení. Měly by přitom splňovat hned několik parametrů – musí pojmout všechny páry bot, vejít se do často malé předsíně a ladit s dalším zařízením interiéru. Ještě než se vydáte botník kupovat, měli byste udělat revizi svých bot: kolik párů vlastníte, jak velké a rozměrné boty jsou? Doporučovaná hloubka botníků je většinou 35 až 40 cm. Základním předpokladem úspěchu je i přehlednost botníku – vhodné je, aby každý pár bot měl svůj box.

Fotogalerie:

i Foto: Idomyselph.com, Qfamily, obstkisten-online.de, Iwona

Druhy botníků do předsíně

Samozřejmě, můžete se spokojit jen se skříňkou, kam boty poskládáte, ale není to zrovna praktické řešení. Navíc dnes můžete opravdu vybírat z pestré škály botníků – ať už podle důmyslného řešení, materiálu nebo designu.

Botníky dveřové 

Klasické řešení botníku. Při jeho pořízení je třeba zohlednit, na jakou stranu se dveře otevírají a kolik prostoru potřebují.

Výklopné botníky 

V poslední době stále oblíbenější, protože jsou méně náročné na prostor a pojmou velké množství obuvi.

Závěsné botníky

Jsou vhodné do menších prostor – upevnit je lze například na dveře nebo na zeď.

Botník z palety

Můžete si ho vyrobit i svépomocí, je levný a vypadá fantasticky. Bohužel ale nepojme příliš mnoho párů bot.

Další typy a designy botníků si prohlédněte na v naší fotogalerii – najdete v ní botník bílý, velký, úzký, vysoký, policový, kovový, plastový i dřevěný a mnoho dalších.

Odvětrávání botníku je klíčové

Nebudeme si nic nalhávat, boty nejsou zrovna voňavá věc. Proto je důležitým předpokladem každého botníku vhodně řešené odvětrávání, které se objevuje zejména po stranách. Kromě zápachu odvede i přebytečnou vlhkost z obuvi.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Bungalov na klíč (63 m2) za dostupnou cenu je navržený přesně pro seniory

Botník s lavicí nebo sedátko u botníku je praktické

Nízké botníky jsou často řešené i jako sedátko – stačí je vybavit polštářky a hned je předsíň útulnější. Pokud ale zvolíte botník na výšku, je vhodné si vedle postavit židli, stoličku nebo jiné sedátko. Tuto pomůcku oceníte zejména při obouvání dětí a uvítají ji starší osoby.

Inspirace: Botníky, které (ne)mají styl

Botník můžete snadno pořídit v každé prodejně nábytku (Ikea, Jysk, Sconto), nebo si ho nechat vyrobit na míru. V důmyslný, praktický a originální botník ale můžete proměnit i staré nevyužité skříňky a prostě si ho vyrobit doma. Připravili jsme pro vás inspiraci, jak takové botníky mohou vypadat, v naší originální fotogalerii. Dozvíte se v ní i něco o záhadném shoefitti neboli zavěšených teniskách, které můžete občas vidět v různých městech.

Vydáno dne:
16.11.2016

Photocredit: Idomyselph.com

5

10 tipů pro nákup dřevěných hraček a výrobků ze dřeva

Chystáte se k nákupu nábytku z masivu nebo dřevěných hraček pro děti? Čtěte... Číst více →



Údržba dřevěné podlahy: Úklid, lakování, renovace

Dřevěná podlaha je skvostem každého domu. Jak dřevěnou podlahu udržovat, aby vypadala stále jako nová, se dozvíte v tomto článku... Číst více →



Nábytek z palet: Fotogalerie plná nápadů a inspirace

Líbí se vám nábytek z palet? Hledáte nápady a inspiraci?.. Číst více →



Obývací pokoje: Fotogalerie, inspirace, trendy

Řešíte jak vybrat nábytek, osvětlení nebo křesla do vašeho obývacího pokoje?.. Číst více →



Ložnice: Inspirace a fotogalerie pro moderní ložnice

Hledáte inspiraci pro zařízení vaší ložnice? Jaké použít barvy.. Číst více →



Posuvné dveře na stěnu: 5 výhod, které vám ulehčí život

Posuvné dveře na stěnu mají těchto 5 výhod, které vám ulehčí život. Inspirujte se... Číst více →



Dětské židle k psacímu i jídelnímu stolu: Jak nesáhnout vedle

Hledáte dětské židle k psacímu nebo jídelnímu stolu? Přečtete si tento článek s důležitými informacemi a bohatou fotogalerií pro inspiraci... Číst více →



Ratanový nábytek do interiéru: Fotogalerie a praktické rady

Zvažujete do vašeho interiéru ratanový nábytek? Zde zjistíte jaké má ratanový nábytek výhody a nevýhody a inspirujete se v bohaté fotogalerii... Číst více →



Předsíňový nábytek: Fotogalerie plná inspirace

Vytvořit stylovou a funkční předsíň není otázkou investice do drahého nábytku. Jde hlavně o nápad a inspiraci. Oboje najdete v tomto článku a fotogalerii... Číst více →



Video: Nevšední skříňka s nápaditým designem vějíře

Jste fanoušky chytrého a netradičního nábytku? Podívejte se, jak vypadá skříňka inspirovaná papírovým vějířem... Číst více →