HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Život v dřevostavbě

Přečetli jste o dřevostavbách spoustu informací, ale stále jste nenašli odpověď na tu nejdůležitější otázku – Jak se v dřevostavbě vlastně žije? Jaký je rozdíl oproti zděné stavbě? Následující příspěvky jsou rozhovory s lidmi, kteří již v dřevostavbě žijí a kteří se o tuto zkušenost s vámi touto formou mohou podělit.


Martin a Jana si pořídili vysněné bydlení u Pardubic. Jejich dům byl postavený za pouhý 1 den
Martin a Jana si postavili nenápadný bungalov a splnili si tím sen o vlastním bydlení. Kolik protopí a proč se rozhodli pro stavbu na klíč?

Dali na doporučení a zvolili dřevostavbu místo cihly. Dnes Jaroslav s Petrem hodnotí své rozhodnutí
Byli nuceni postavit dům rychle, a odejít tak z centra rušné Prahy. Přestože jim štěstí ze začátku příliš nehrálo do karet, dokázali si postavit nádherný dům. V rozhovoru nám mimo jiné dali referenci a prozradili zkušenosti s firmou Atrium.

Manželé na Plzeňsku se podělili o svůj příběh se stavbou rodinného domu v době největšího zdražování stavebních materiálů
Marek s Lucií do toho šli po hlavě. Poté, co narazili na zlatý důl pozemků, hledali spolehlivou stavební firmu, která by jim postavila rodinný dům. Navštívili jsme je u Plzně a popovídali si o tom, na jakém zásadním kroku se nedokázali shodnout se svými sousedy nebo proč zavrhli tepelné čerpadlo. Navíc jsme získali i referenci z první ruky na stavební společnost Taurushaus.

Dřevostavbu si postavili na pozemku rodičů. Omezení ze strany CHKO vyřešili chytře
Manželé Kateřina a Libor ze severovýchodu Čech si nechali postavit dřevostavbu 4+kk na pozemku rodičů. Proč se jim tím kompletně změnil život a s jakými komplikacemi se museli potýkat?

Roky sbírali zkušenosti a poté si postavili roubenku, ve které se zastavil čas
Nedaleko Uherského Hradiště si nechali postavit překrásnou tradiční roubenku pro trvalé bydlení. Jaký je příběh Marty a Radka?

Rodinný dům navrhl Veronice její bratr. Povedlo se mu snížit cenu o statisíce
Rodina dokázala na prostoru ušetřit statisíce, a to jen díky bratrovi paní majitelky Veroniky. Na základě svých dlouholetých zkušeností ve stavebním oboru jim pomohl navrhnout bezchybnou dispozici. Získali jsme půdorys.

Díky krbovým kamnům máme spotřebu elektřiny na topení jen 1 MWh ročně, pochvaluje si majitel z Mníšku
Majitel nám v rozhovoru prozradil, jaké nástrahy na ně číhaly při řešení hypotéky pro výstavbu v rekreační oblasti, i o spotřebě elektřiny jejich domu. Roční náklady na vytápění jsou, nejen díky malým litinovým kamnům, téměř o polovinu nižší.

3+1 v Brně vyměnili za luxusní bungalov na Vysočině. Stavební pozemek z dražby však manželům slušně zavařil
Proč se Markéta a Radek rozhodli pro dřevostavbu a jak dlouho se stavěla? Jak funguje jejich chytrá domácnost a jak si poradili s přehříváním domu? To vše nám prozradili v exkluzivním rozhovoru pro Dřevostavitele.

Valašská roubenka, které stačí na vytápění jen 1 koš dřeva denně
Sympatičtí manželé si v beskydských kopcích nechali postavit roubenku z borovicového dřeva. Vytvořili úžasnou stavbu na magickém místě, kde lišky dávají dobrou noc. Prohlédněte si ji s námi.

Stavět z cihly odmítli a ušetřili tak 1,5 milionu a roční nájem k tomu
Tomáš a Jaroslava toužili po rodinném životě v novém domě se zahradou a přírodou na dosah ruky. Co je přimělo vyměnit cihlový dům za dřevostavbu? A proč se záměrně vyhnuli typovému projektu?

Tepelné čerpadlo země-voda po 8 letech jeho provozu
Proč se manželé Ondřej a Marie rozhodli pro tepelné čerpadlo a kolik zaplatí za vytápění? Přečtěte si rozhovor s majiteli. Jaké jsou jejich zkušenosti a co by dnes na domě změnili?

Dřevostavba maskovaná cihlou ukrývá mistrovský interiér – redakční návštěva
S redakcí jsme navštívili výjimečnou dřevostavbu u Roudnice nad Labem. Prohlédněte si netypický exteriér i do detailu dotažený interiér.

Manželé Hřebíčkovi postavili dům u Brna za 2 miliony. Zjistili, na čem lze ušetřit
Honza s Maruškou a jejich čtyřmi dětmi bydlí nedaleko Brna. Jejich dům si dokázali postavit za 2 miliony korun. Prozradili nám, na čem nejvíce ušetřili.

Stavařka z USA si nechala postavit dřevostavbu v Česku. Odhalila zásadní nedostatky
Paní Lída se po letech života v USA rozhodla usadit nedaleko Prahy na klidném venkově, kde si nechala postavit bungalov 4+kk na základě svého vlastního návrhu. Jaké vidí hlavní rozdíly mezi českými a americkými dřevostavbami?

Málem jsme nebydleli. Díky sousedům jsme ušetřili při stavbě domu statisíce
Navštívili jsme krásnou dřevostavbu s dispozicí 4+kk a zeptali se majitelů na informace, které by vám mohli pomoci při rozhodování v oblasti stavění domu. Přečtěte si celý rozhovor a zkušenosti majitelů Kláry a Rosti.




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů