HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Materiály a konstrukce

Jaké vybrat materiály a konstrukční systém pro stavbu dřevostavby? To je jedna ze základních otázek každého stavebníka. V následujících článcích jednotlivé stavební materiály a technologie konstrukčních systémů dřevostaveb detailně rozebereme, vysvětlíme jejich výhody a nevýhody i na co si dát pozor. V této sekci najdete i zajímavé realizované konstrukce z celého světa, které neslouží jako rodinné domy, např. školy, školky, dřevěné mrakodrapy, bytovky atp.


Předokenní rolety: jednoduchý systém, který šetří tisíce v zimě i v létě
Jednoduchý systém, který tlumí hluk, stíní, chrání soukromí, a především šetří výdaje za energie. Může se jednat o tisíce korun ročně.

Nový systém, který šetří náklady na vodu. Nesplachujte peníze zbytečně do záchodu
Pitná voda je pro nás lehce dostupná, zároveň je však nesmírně vzácná. Využívat ji na zalévání či splachování WC je zbytečným luxusem. Čím se dá nahradit?

Českou technologii na výrobu silnic používají v Německu. U nás o ni zájem není
Nový typ povrchu používaný pro tvorbu chodníků i cest se ukazuje jako efektivní alternativa k dnes hojně využívané zámkové dlažbě. V čem jsou jeho přednosti?

Rostoucí cena vody v roce 2023 děsí české domácnosti. Úspora se přitom sama nabízí
Zbytečné plýtvání vodou se může pěkně prodražit. Existuje přitom způsob, jak využívat dostupnou a levnou dešťovou vodu, která šetří peníze i přírodu.

Evropská unie stanovila, jak mají vypadat vruty na českém trhu
Nejdříve rum a pomazánkové máslo, teď má Evropská unie starost také o to, jak vypadají vruty prodávané na českém trhu.

Levná úprava střechy zvyšuje její životnost. Většina domů ji přesto nemá
Jedná se o zdánlivě nepatrný detail, který může zvýšit kvalitu i životnost celé střechy. Často se na něj zapomíná anebo se záměrně obchází.

Správná skla pomůžou ušetřit tisíce. Záleží však na orientaci východ nebo západ
Správným výběrem izolačních skel se dají ušetřit tisíce. Nezáleží však pouze na tom, jaké vyberete, ale také na tom, kam je umístíte.

Levná alternativa falcovaných střech nahrazuje tradiční krytinu
Existuje alternativa k falcovaným střechám, která je levnější a jednodušší? Samozřejmě. Přečtěte si, jak se při její montáži vyhnout chybám.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů