HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Materiály a konstrukce

Jaké vybrat materiály a konstrukční systém pro stavbu dřevostavby? To je jedna ze základních otázek každého stavebníka. V následujících článcích jednotlivé stavební materiály a technologie konstrukčních systémů dřevostaveb detailně rozebereme, vysvětlíme jejich výhody a nevýhody i na co si dát pozor. V této sekci najdete i zajímavé realizované konstrukce z celého světa, které neslouží jako rodinné domy, např. školy, školky, dřevěné mrakodrapy, bytovky atp.


Montáž střešních oken svépomocí – řemeslník znovu připomíná zbytečné chyby
Instalace střešních oken svépomocí přináší řadu výhod, ale také větší riziko možných chyb. Jaké jsou ty nejčastější a jak se jim vyhnout?

Řemeslníci varují před „nastavením oken do zimního režimu“. Jedná se o mýtus, který okna ničí
S každým příchodem zimy se vrací také mýtus o zimním a letním režimu plastových oken. Ten však místo očekávané úspory přináší zničená okna.

Kotvení pomocí vrutů je jednoduché a rychlé. Klíčové je pohlídat si rozteč
Moderní způsob kotvení nadkrokevní izolace či provětrávaných fasád spočívá v použití vrutů. Je však třeba dát si pozor na jejich správnou délku nebo rozteče.

Moderní střešní okna vyvrací zažité mýty. Hodí se i do pasivních domů
Střešních oken se mnozí majitelé pasivních domů obávají. Pokud si však dají při výběru pozor, mohou jim střešní okna přinášet i jisté výhody.

Moderní kotvení nadkrokevních izolací a provětrávaných fasád. Hlavní roli hrají vruty do dřeva
Moderní způsob kotvení nadkrokevní izolace či provětrávané fasády spočívá v použití vrutů. Jak se liší aplikace vrutů v měkké a tuhé izolaci?

Tradiční krovy se ukazují jako nevhodné pro bungalovy
U bungalovu mnoho lidí sáhne po klasickém krovu. Existuje však typ střechy, který je i o 90 % levnější a zároveň má rychlejší a jednodušší montáž.

Předokenní rolety: jednoduchý systém, který šetří tisíce v zimě i v létě
Jednoduchý systém, který tlumí hluk, stíní, chrání soukromí, a především šetří výdaje za energie. Může se jednat o tisíce korun ročně.

Nový systém, který šetří náklady na vodu. Nesplachujte peníze zbytečně do záchodu
Pitná voda je pro nás lehce dostupná, zároveň je však nesmírně vzácná. Využívat ji na zalévání či splachování WC je zbytečným luxusem. Čím se dá nahradit?




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů