HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Sruby a roubenky

Dřevostavby z masivního dřeva mají na území Česka dlouhou historii, i proto se v dnešní době investoři k této tradiční a osvědčené výstavbě dřevostaveb navrací. V této sekci získáte přehledně informace o moderních i tradičních srubech a roubenkách z Česka i celého světa.


Fenomén tramping – jak ovlivnil české chutě stavět sruby a chaty v přírodě
Prohlédněte si trampské chaty a zamyslete se s námi nad tím, jak fenomén trampingu ovlivnil české chutě stavět si sruby a chaty v přírodě.

Roubenku chtěli manželé pronajímat, nakonec si ji ale tak zamilovali, že v ní zůstali bydlet
Přečtěte si rozhovor s majitelem krásné roubenky, která vznikla za účelem pronájmu, nakonec však našla své stálé obyvatele.

Stavba roubenky norskou technologií – kompletně svépomocí
Přemýšlíte o stavbě netradiční dřevostavby? Inspirujte se roubenkou zhotovenou norskou technologií, kterou vám představíme v tomto článku. Je celá postavena svépomocí.

Kouzelný srub neobvyklého tvaru přitahuje pozornost kolemjdoucích
Pokud patříte mezi fanoušky srubů z opravdu obrovských, ručně opracovaných trámů, srub z našeho článku si okamžitě zamilujete. Navíc je jediný svého druhu v Irsku.

Kanadský srub v České Kanadě – fotodokumentace z výstavby
Víte, v čem spočívá krása masivních dřevostaveb? Podívejte se na následující článek o kanadském srubu, ve kterém ji jistě odhalíte.

Zajděte si na kávu do malebné vesnické roubenky na Žítkové
Roubenka postavená kousek od slovenských hranic je příjemnou zastávkou na odpočinek i dobrou kávu. Tato stavba zaujme svým vzhledem i hezky zařízeným interiérem. Navštivte ji dnes s námi.

Pět nejoblíbenějších roubenek z Čech a Moravy
Víte, jak vypadá pět nejoblíbenějších roubenek v Česku? Jsou mezi nimi moderní i tradiční stavby. Prohlédněte si je a inspirujte se.

Dvanáct nejoblíbenějších srubů u nás
Připravili jsme pro vás žebříček dvanácti nejoblíbenějších srubů. Prohlédněte si je, přečtěte si, čím je každá stavba specifická, a nechte se inspirovat dvanácti nej sruby.

Postavili si chatu k trvalému bydlení – je to roubenka z lepených hranolů
Zrekonstruovaná chata slouží k trvalému bydlení tříčlenné rodině poblíž Hradce Králové. Jak probíhala stavba a jak se jim v zahrádkářské oblasti žije?

Moderní tyrolská roubenka láká turisty svým útulným interiérem
Stačilo použít pár jednoduchých řešení a roubenka postavená v drsných podmínkách Tyrolských Alp je ukázkovým příkladem domu s levným energetickým provozem.

Rustikální kanadský srub s tou správnou atmosférou. Chcete taky takový?
Dnes vás zavedeme na prohlídku kouzelného srubu ukrytého v hlubokých kanadských lesích. Může být ale zdrojem inspirace i pro vás. Prohlédněte si jeho interiér.

Nejstarší roubenka v Čechách oslavila už 470. narozeniny!
Roubenky prý mají životnost 100 až 150 let. Omyl! Představíme vám takovou, která byla postavena už v 16. století a dnes má asi 470 let.

Klasický srub s útulným a osobitým interiérem
Krásný klasický srub je citlivě zasazený do horské přírody a jeho osobitý a útulný interiér přímo vyzývá k relaxaci. Prohlédněte si ho zblízka.

Kouzelné sruby a roubenky: Jak je poznat a v čem se liší?
Naučte se rozeznat srub a roubenku s naším průvodcem. Nejkrásnější a nejzajímavější z nich najdete v obsáhlé galerii.

Zařízení interiéru srubu
Interiér srubu má specifickou atmosféru harmonie, hřejivosti a klidu. Poradíme vám, jak takovou atmosféru vytvořit.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů