HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Život v dřevostavbě

Přečetli jste o dřevostavbách spoustu informací, ale stále jste nenašli odpověď na tu nejdůležitější otázku – Jak se v dřevostavbě vlastně žije? Jaký je rozdíl oproti zděné stavbě? Následující příspěvky jsou rozhovory s lidmi, kteří již v dřevostavbě žijí a kteří se o tuto zkušenost s vámi touto formou mohou podělit.


Tomáš s Ludmilou si postavili moderní dřevostavbu. Vlezli se do 3 milionů
Tomáš a Ludmila (oba po rozvodu) se rozhodli pro nové společné bydlení. S dřevostavbami už měli své zkušenosti, proto jejich volba dopadla právě takto. Přečtěte si rozhovor přímo s majiteli a navštivte jejich dům ve fotoprohlídce.

Dům si vybrali na dovolené. Pan Míra splnil své paní velký sen
Míra a Martina si nechali postavit typový bungalov 4+kk s garážovým stáním a splnili si tím svůj sen. Proč to všechno odstartovala jejich dovolená a co si doporučují u stavby domu pohlídat?

Navštívili jsme rodinu, která zvládla postavit dům za Brnem i přes náročné požadavky obce
Rodina za Brnem si nechal postavit krásnou dřevostavbu podle návrhu architektů. Proč se rozhodli stavbu podsklepit a jak celý proces výstavby probíhal?

Zkušení lékaři odmítli při stavbě svého domu zdravotně závadné materiály
Manželský pár měl jediné přání – bydlet v moderní a mladistvé dřevostavbě. Dnes si majitelé užívají výhled na Malou Fatru.

Hned po státnicích se rozhodli stavět, ale nikdo je nebral vážně. Za 5 měsíců bydleli
Mladí manželé Monika a Ondra si nechali nedaleko Hradce Králové postavit dřevostavbu 4+kk přesně podle svých představ. S jakými překážkami se při stavbě domu setkali a jak se jim dnes bydlí?

Navzdory snům o skromném bungalovu mají luxusní roubenku. Výsledku nelitují
Navštívili jsme roubenku z masivního borovicového dřeva, kterou si Gabriela s Martinem nechali postavit na Šumavě. Má úchvatný interiér, který si majitelka sama navrhovala. Jaké jsou jejich zkušenosti se stavbou dřevostavby a bydlením v roubence?

Poslední slova maminky si vzal k srdci. Silný rodinný příběh dal vzniknout výjimečné stavbě
Navštívili jsme unikátní několikapatrovou dřevostavbu, která ukrývá zajímavě řešený interiér s vysokými stromy, odhalenými trámy a neuvěřitelnou terasu. Prohlédněte si dům pana Zdeňka v galerii.

Po padesátce si postavili vysněný srub na jižní Moravě – navštívili jsme s redakcí
Vytvořili si vlastní ráj na zemi. Jsou soběstační a nezávislí na okolním světě. Splnili si sen o srubu a žijí v souladu s přírodou a přirozeným řádem věcí. Navštivte s námi krásný dům, který si nechali postavit Ludmila s Petrem.

Manželé v nejlepším věku si nechali postavit bungalov 4+kk za Prahou. Milion za zahradu odmítli
Navštivte s námi prostorný bungalov 4+kk, který si nechali za Prahou postavit manželé Marcela a Karel. Co si na nové dřevostavbě pochvalují a co by naopak udělali jinak?

Stavební povolení zkomplikoval územní plán. Jaké jednoduché řešení Jaromírovi pomohlo?
Postavit dům na klíč, nebo si přizvat vlastní řemeslníky? Pan Jaromír zvolil druhou možnost a nelitoval. Přečtěte si více v našem rozhovoru přímo s majitelem.

Bára a Jiří si postavili dřevostavbu snů. Má otevřený obývák a moderní technologie
Do návrhu dřevostavby u Liberce se zapojilo mnoho odborníků. A stálo to za to. Výsledná dřevostavba Báry a Jiřího je ohromující. Prohlédněte si ji do detailu a přečtěte si rozhovor s majitelkou.

Dřevostavbu v Rožmitále pod Třemšínem postavili Radovan s Anetou za covidu
Dřevostavba v Rožmitále pod Třemšínem byla postavena za dob lockdownů a vypadá přímo úžasně. Jaké jsou náklady na provoz domu a jaké nestandartní situace se musely řešit? To v rozhovoru prozradil sám majitel.

O stavbě domu rozhodla cena, říká majitelka moderní dřevostavby u Písku
Mladý pár si postavil moderní bungalov o dispozici 4+kk u Písku. Přečtěte si, jaké komplikace je od začátku provázely a jak si s nimi poradili.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů