HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Hřib kovář je velmi oblíbenou jedlou pochoutkou

ⓘ Foto: Holger Gröschl (Wikipedia)

POPIS FOTOGRAFIE

Stará pověra říká, že když roste hodně hub, bude válka. K tomuto tématu můžeme jen dodat, že houbařská úroda je letos opravdu úctyhodná. Houby rostou úplně všude a deštivé počasí v posledních dnech tomu jen napomáhá. Pokud jste ještě neměli možnost vyrazit do lesa, rozhodně neváhejte. Pokud ano a topíte se nyní v závalu hub, rozhodně nepodceňte jejich zpracování. Přestože jsme my Češi národem houbařů a v druzích se orientujeme dobře, nejvíce otrav vzniká špatným uskladněním nebo přípravou. Dřív než se pustíte do práce, podívejte se osvědčené způsoby zpracování hub, které vám neobrátí žaludek naruby.

Photocredit: Holger Gröschl (Wikipedia)

číst více


Podělte se s námi o názor na tuto fotografii: