HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Aktuality ze světa dřevostaveb

Díky Dřevostaviteli vám neunikne žádná důležitá událost ze světa dřevostaveb. Sledujeme pro vás důležité veletrhy, výstavy, konference a setkání, na kterých jsou dřevostavby hlavním nebo důležitým bodem programu. Nepropásnete tak důležité novinky, které jsou v oblasti výstavby dřevostaveb právě aktuální.


1,3 Kč za 1 kWh, snížení daně pro vybrané a nejkrásnější domy Česka – to jsou zářezy z minulého týdne
Jasně, výstižně, krátce a bez obalu – opět pro vás máme ty nejzajímavější aktuality z uplynulého týdne. Připravte si něco dobrého a jdeme na to.

Návštěva u zakladatele kapely N.O.H.A., levnější náhrada klimatizací a jak se vyhnout pokutě – to jsou zářezy z minulého týdne
Jak se vyhnout pokutě spojené s novým stavebním zákonem, návštěva maringotky světoznámého hudebníka Filipa Nohy a náhrada klimatizací s nulovými provozními náklady – to jsou zářezy z minulého týdne. Pojďme na to.

Samosběr zeleniny 2024: Kam vyrazit na levnou zeleninu v ČR a vyhnout se předraženým obchodům – interaktivní mapa
Ceny zeleniny v největších českých supermarketech dosahují kosmických částek (pokud zrovna nejsou ve slevě). A lepší to nejspíš nebude.

Podle novely zákona vás může majitel bytu snadno vystěhovat. Do 15 dnů budete muset nemovitost vyklidit
Vztah mezi pronajímatelem a nájemcem je občas problematický. Každá strana má pocit, že ta druhá má mnohem větší práva. Ta se však mají v dohledné době upravovat a nájemní vztah tak čekají změny.

Podpálení vlastní dřevostavby, nové jaderné reaktory v Česku a další růst daně z nemovitosti – to jsou zářezy z minulého týdne
Stručně, výstižně a na rovinu – jsme tady opět s těmi nejzajímavějšími zářezy z minulého týdne. Uvařte si dobrou kávu, pohodlně se usaďte a jdeme na to.

Stavby se prodražují kvůli neočekávaným nákladům. Odborníci přišli s řešením, které by mohlo ušetřit peníze
Posledních 10 let zaznamenalo u 20 % realizovaných staveb prodražení kvůli nepředvídatelným nákladům, přičemž průměrná finanční ztráta dosáhla až 62 milionů korun. Aby se tato čísla značně snížila, přichází odborníci s řešením.

Češi se snaží vyzrát na nový stavební zákon. Spěchají s podáním žádostí do konce června
Není čas ztrácet čas. Češi se ve velkém snaží podat žádosti o povolení stavby před začátkem července, tedy před začátkem platnosti nového stavebního zákona. Jejich cílem je vyhnout se chaosu, který může přinést takzvané přechodné období.

Všem vlastníkům nemovitostí hrozí pokuta 400 tisíc za chybějící dokumentaci. Řešení je přitom překvapivě snadné
Za pár chybějících lejster hrozí téměř půl milionová pokuta. Řada majitelů však neví, jak chybějící dokumentaci získat. Poradíme vám, jak tuto situaci snadno a levně vyřešit.

Nejzadluženější obec v Česku, neschopní kutilové a náhrada za zakázané kotle – to jsou zářezy z minulého týdne
Rozhovor se starostkou nejzadluženější obce v Česku, neschopní kutilové a cenově dostupná náhrada za zakázané kotle – to jsou zářezy z minulého týdne.

Za nejlepším vysokoškolským životem míří studenti do Brna. Mendelova univerzita zahájila 2. kolo přijímacího řízení
Město, které je svými vysokými školami, knihovnami ale i kluby a bary vyhlášeno jako jedno z nejlepších studentských měst na světě, přitahuje čím dál více zájemců o studium.

Jeden stroužek vám postačí na celou česnečku. Víme, kde letos probíhají nejlepší samosběry česneku v Česku
Česnek si vyberete podle libosti a v kuchyni budete mít jistotu, že vaříte z čerstvých surovin, které nebyly skladovány týdny v supermarketech.

Zneužívání příspěvků na bydlení, prodělečné tepelné čerpadlo a samosběry třešní v ČR – to jsou zářezy z minulého týdne
Jasně, výstižně, stručně a bez obalu – přinášíme ty nejzajímavější zářezy z uplynulého týdne. Pohodlně se usaďte, dejte si něco dobrého a pojďme na to.

Češi jako jediní dají až 60 % svých příjmů za bydlení. V zahraničí si vystačí jen se 30 %
Jsme hrdí, neustále nespokojení, milujeme pivo a také jako jeden z mála národů tíhneme k vlastnímu bydlení. V zahraničí už by si přitom dávno ťukali na čelo. Je pro nás dostupné bydlení minulostí?

Na celou obec uvalili 15 exekucí a zablokovali jí účty. Reálný příběh z Česka
Ač se to může zdát na první pohled neuvěřitelné, do dluhové pasti se může dostat celá obec. Typickým příkladem tohoto problému je nejzadluženější česká obec. Připravili jsme pro vás exkluzivní rozhovor se starostkou obce Michalou Málkovou.

Rodinný dům za 120 000 Kč, bydlení v Praze za hubičku a hypotéka zdarma – to jsou zářezy z minulého týdne
Šíření virálního vtipu o rodinném domě za 120 000 Kč, bydlení v Praze téměř za hubičku a vyřízení hypotéky zadarmo – to jsou zářezy z minulého týdne.




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů