HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Zajímavosti, tipy a ekologie

Dřevo není jen přírodní stavební materiál, ale také kus umění a krásy. V této sekci se můžete dřevem a dřevěnými výrobky nechat inspirovat. Dále jsou pro vás připraveny nejrůznější návrhy a rekonstrukce interiérů, nejnovější interiérové styly a spoustu dalších zajímavostí ze světa bydlení.


Veronice se podařilo přesvědčit sousedy. Malý domek si může postavit 0,5 m od hranice pozemku
Naplánovala si dopředu celou zahradu, ale zahradní domek umístěný na hranici pozemku se jejím sousedům příliš nelíbil. Zpočátku byli proti, později se však Veronice podařilo najít způsob, jak je přesvědčit.

Míra radiace, kvalita ovzduší i přímé přenosy z celé ČR. Meteoradar poskytuje veřejnosti nevídané informace
Chcete vědět, kde ve vašem okolí vypukl požár, jaká je míra radiace ve vaší vesnici nebo jaké počasí bude přesně za hodinu? Ke zjištění toho všeho vám poslouží meteoradar, který si může dohledat kdokoliv.

KVÍZ: Znáte svá práva jako nájemce nebo vlastník nemovitosti? Otestujte se
Myslíte si, že máte jasno v tom, co všechno si můžete dovolit v pronajatém bytě nebo co můžete svému nájemci zakázat? Otestujte se, zda víte vše o nájemním vztahu.

Bill Gates pomáhá snížit množství CO2. Chce z něj vyrábět máslo
Asi málokdo toho pro dnešní svět dělá tolik jako softwarový magnát a v dnešní době zejména nadšený filantrop Bill Gates.

Bytovka se zahradou na střeše – procházky se psem, čerstvý vzduch i vlastní zahrada. Již brzy u nás
Vícerodinná městská farma, jak je s oblibou nazývána, zaujímá přes 2 000 m2 a bude určena pro mladé rodiny, seniory i studenty. Každý z nich bude mít kromě bytové jednotky i vlastní zahradu, možnost odpočinku na čerstvém vzduchu či procházky se psem po střeše objektu.

Živá relaxační koule jako domácí mazlíček vašeho dítěte
Pořídit dítěti živého mazlíčka je sice skvělý krok, ale ne vždy má i dobrý konec. Jako skvělá varianta pro začátek, než pořídíme morče, kočku nebo psa, se jeví v poslední době velmi oblíbená tzv. řasokoule.

Mapa upozorňuje na místa, kde se stavba nebo pořízení domu dodatečně prodraží
Koupě nevhodného pozemku může přinést problémy. Od práce navíc až po značné navýšení nákladů. Přinášíme vám mapu, která napoví, kde pozemek ani dům raději nekupovat.

KVÍZ: Pozor – lodžie není balkon. Spousta lidí nepozná ani vikýř a neví, co je pavlač
Patříte mezi ty, kteří nedokážou rozeznat balkon od lodžie, anebo naopak oplýváte znalostmi z oboru stavebnictví? Otestujte si, zda poznáte podle obrázku např. vikýř, arkýř, atiku a mnoho dalších.

KVÍZ: Poznáte místa z nejznámějších českých filmů? Správně odpoví jen opravdoví znalci
Pokud jste opravdovými milovníky filmů, budete mít tento kvíz hotový rychlostí kulového blesku a v případě, že zvládnete správně zodpovědět všechny otázky, jste „zřejmě slušnej oddíl“.

Kvíz: Nostalgie socialismu. Vzpomenete si, k čemu sloužily předměty z vašeho dětství?
Některé z těchto věcí už v současných domácnostech nenajdete, jiné se pouze modifikovaly do novější varianty. Otestujte se, jak dobře si na běžné vybavení socialistické domácnosti vzpomínáte.

KVÍZ: Víte, kde bydleli prezidenti Československé a České republiky? Přiřaďte k nim správné sídlo
Odhalili jsme zajímavá fakta a detaily, které oživí vaši představu o každodenním životě prezidentů a jejich bydlení. Nejenže se dozvíte nové informace, ale také si ověříte své dosavadní znalosti v této oblasti.

Nájemník si k vám může v tichosti zapsat trvalý pobyt. Jednoho dne pak přijde exekutor
Pronajímáte nemovitost, máte na to s nájemníkem uzavřenou smlouvu a nájemník vám pravidelně platí. Myslíte si, že je tedy vše, jak má být, a nic vám nehrozí.

„Pokuta za poctivost“ štve stále více lidí. Nebezpečný odpad pak vyhazují do lesa
Každý někdy v životě navštívil sběrný dvůr. Příběh jako přes kopírák. Nakládání odpadu do auta, odvoz na sběrné místo, zjištění, že tam to neberou.

S malým dítětem cestují po Evropě v osobáku. Za pár korun si upravili auto a šetří za hotely
Cestování po světě je snem většiny mladých rodin. Ne každý si ale může dovolit platit za hotely a all inclusive dovolené.

Ranní zpěv ptáků některé lidi přivádí k šílenství. Jednoduché řešení přitom málokdo využívá
Nejspíš to znáte. Jsou 4 ráno a venku začala symfonie ptactva. Nebo možná prostě jen řev. Záleží, jak se na to díváme.




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů