HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Rodinné domy – dřevostavby

Díky velké oblibě dřevostaveb vyrůstají v Česku i po světě rodinné domy a rekreační stavby ze dřeva, které jsou krásné i pozoruhodné. Přiblížíme vám ty nejzajímavější stavby, které byly na bázi dřeva postaveny. Vydejte se s Dřevostavitelem za poznáním úchvatné architektury a rozmanitosti dřevostaveb a inspirujte se pro vlastní bydlení.


„Netušili jsme, že se na nás řítí tornádo,“ vzpomíná majitel dřevostavby. Ukázal fotky katastrofy
Zpočátku vůbec nevěděli, co se děje. To, že se několik metrů od nich prohnalo tornádo, které jim (mimo jiné) sebralo střechu nad hlavou, se dozvěděli až ve chvíli, kdy tornádo vstupovalo do vedlejší vesnice.

Oblíbené bungalovy do L (4kk) s krytou terasou od 2,1 mil. korun
Typové domy do L s terasou jsme dnes seřadili pod sebe a vy si je můžete prohlédnout a vzájemně porovnat. Zohledněte vizualizace, cenu, užitnou plochu a u některých domů i hotové realizace ve fotogalerii.

Na rozmyšlenou měli jediný den. Starostlivým rodičům se podařilo zlepšit nalomené zdraví jejich syna
Zpočátku potřebovali jen zvětšit obytný prostor, aby měli všichni členové rodiny své soukromí. Nicméně se časem ukázalo, že se musí rychle přestěhovat i kvůli zdravotním problémům malého chlapce.

Radim a Monika si koupili pozemek bez přístupové cesty. Kvůli své naivitě skončili u soudu
Mladý pár si kvůli ceně pořídil pozemek bez přístupové cesty. Jaké problémy může tato absence cesty znamenat, se v plné míře ukázalo až po čase.

Bungalov si manželé navrhli sami. Po dokončení zjistili, že udělali fatální chybu
Dnešní manželský pár si stál za svým rozhodnutím do poslední chvíle. Dnes toho oba litují a bohužel – není cesty zpět. Opravy by se jim statisícově prodražily. Museli se ve svém domě naučit žít.

Manželé stavěli dům částečně ze zahraničí. První zádrhel nastal u koupě špatného pozemku
Představte si, že financujete projekt a proces výstavby vidíte pouze na fotkách v mobilu. Na stres, riskování, finanční nejistotu a nepřítomnost v republice budou majitelé ještě dlouho vzpomínat.

Zkušení stavaři si postavili moderní chalupu na stáří. Mladým vzkazují, na co si dát pozor
Dokonce mnoho návštěv z jejich blízkého okolí, které k nim přijely, vůbec nepochopilo koncept dřevostaveb. To, co viděli stát na pozemku, by tam nikdy nečekali.

Zvolili jste nejkrásnější domy v Česku. Některé z nich jsou velkým překvapením
Letošní rok nabízí opravdu pozoruhodný mix staveb. Vítězi se staly domy s dotacemi, hrázděné stavby, moderní dřevostavby s nádechem funkcionalismu, roubenky i patrové domy pro vícečlenné rodiny.

Nenašli dostupný pozemek, a tak si postavili dům na louce. Bydlí bez sousedů a mají svět na dlani
Jelikož nesehnali ideální stavební parcelu, rozhodli se pro koupi velké louky nad městem. Viděli v tomto rozhodnutí samá pozitiva, nicméně po pár týdnech pocítili pravý opak.

Postavili dům za půl roku. Terasa, zahrada, bazén a vnoučatům už se ani nechce domů od babičky
Aby ušetřili, rozhodli se zvolit nepříliš populární variantu výstavby – tuto možnost úspory mají přitom všichni stavitelé.

KVÍZ: Jak bydlí Leonardo DiCaprio, Arnold Schwarzenegger, Pamela Anderson a další? Přiřaďte hvězdy ke správnému domu
Že slavné osobnosti nebydlí v dvoupokojovém bytě v paneláku nejspíše nikoho nepřekvapí. Nahlédněte společně s námi pod pokličku slavných a zjistěte, jak dobře tyto hvězdy znáte.

Povodeň jim zničila domov. Už bez dětí si museli manželé postavit nový dům, zamířili do Liberce
Takovou živelnou katastrofu by nepřáli ani svému největšímu nepříteli. Přišli o všechno a museli se s tím smířit. Jednoduché to nebylo a jak ostatně popisují sami, strach, který zažili, je bude ještě dlouho doprovázet.

Ke koupi pozemku u Prahy nalákal rodinu developer. Pravdivost informací uvedla na pravou míru až starostka obce
Jednoho dne si řekl budoucí majitel dřevostavby dost a začal situaci intenzivně řešit. Narazil na mnoho překážek, přičemž jednou z nich byl ambiciózní developer, který se za každou cenu snažil prodat nové pozemky v obci poblíž Prahy.

Český hudebník si se ženou postavil nový dům u Brna. Opustili tak svůj dvougenerační dům v horách
Jak sami uvádí, na stáří by jim byl dvougenerační dům akorát na obtíž. Rozhodli se tedy postavit moderní bungalov nedaleko Brna, jehož dispozici si navrhli úplně sami.

Mezigenerační závod o čas vyhráli rodiče. Na stáří si postavili bungalov a bydleli dříve než jejich dcera
Moderní dřevostavbu, kterou si nechali postavit na dokončení, přizpůsobili i bydlení maminky pana majitele. Jejich vícegenerační bungalov tak zaujímá 200 m2 užitné plochy.




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů