HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Rodinné domy – dřevostavby

Díky velké oblibě dřevostaveb vyrůstají v Česku i po světě rodinné domy a rekreační stavby ze dřeva, které jsou krásné i pozoruhodné. Přiblížíme vám ty nejzajímavější stavby, které byly na bázi dřeva postaveny. Vydejte se s Dřevostavitelem za poznáním úchvatné architektury a rozmanitosti dřevostaveb a inspirujte se pro vlastní bydlení.


Nechtěli nic podcenit. Na návrhu se podílely téměř všechny profese a výsledkem je dům bez jediné chyby
Majitelé dnešní dřevostavby se na proces výstavby pečlivě připravili. K návrhu domu přizvali designéry, externí projektanty, energetického specialistu, zahradní architekty a to není zdaleka vše.

„Jasně, že na to mladí nemají. Kde by na to vzali?“ Katka (24) prozradila způsob, jak s přítelem dokázali postavit dům levně
A tak to je. Některé páry pod 25 let už bydlí ve vlastním a jiní netuší, kde začít. Jak dnešní mladý pár dokázal ufinancovat vysoké náklady na stavbu bungalovu 5+kk, nám prozradila majitelka v následujících odstavcích.

KVÍZ: Za kolik dnes postavíte rodinný dům? Cenu některých typů nejspíš neuhodnete
Troufnete si pustit se do nového kvízu, který odkrývá ceny rodinných domů na klíč? V nabídce jsou bungalovy, přízemní domy, vily i masivní dřevostavby. Pokud správně odpovíte, dozvíte se o daném domě nové exkluzivní informace, které vás zavedou až za stavební firmou.

Rodiny přeplácí i milion korun zcela zbytečně. Mnohdy si to ale uvědomí, až když je pozdě
Rodiny si velmi rychle uvědomí, čemu chtějí dávat v placení prioritu a co mohou s přehledem odsunout na druhou kolej. Většina z nich však dává prioritu špatným věcem a nedochází jim, že kvůli svému rozhodnutí platí komfort někomu jinému.

Život v bytě přeskočili a po vztahu na dálku se rovnou pustili do stavby domu. Čelili nejednomu problému
Vztahy na dálku nejsou v dnešní době ničím neobvyklým. Méně obvyklé je však dělat na dálku velká životní rozhodnutí, jako je třeba stavba rodinného domu. Nemluvě o skutečnosti, že nový bungalov byl úplně prvním společným bydlením mladé dvojice.

Hejtman Grolich si postavil dřevostavbu. Nechal nás nahlédnout do svého soukromí a prozradil, jak šetří za vytápění
Doba, kdy nad dřevostavbami lidé ohrnovali nos, je dávno pryč. Dnes jim dává před zděnými domy přednost stále více lidí. Jedním z těch, kteří se rozhodli vsadit na dřevostavbu, je i hejtman Jihomoravského kraje, zkušený politik a bývalý stand-up komik Jan Grolich.

Důvěru ve stavební společnost našli až v Německu. Okopírovali již postavený dům a do půl roku se mohli stěhovat
Majitelé dnešní patrové dřevostavby museli až za hranice České republiky, aby našli dodavatele, v nějž měli 100% důvěru. Změnili projekt a rozhodli se vyměnit cihlu za dřevo. A to je pouze jedna z mnoha změn, které během realizace domu provedli.

Manželé se čtyřmi dětmi si postavili nový dům na vysočině. Ukrytá lokalita jim umožnila stavět mezi stromy
Za rodinný dům na venkově zaplatili značku pálku. Luxusní dřevostavbu postavili na pozemku o ploše pouhých 418 m2. Fotky z interiéru najdete ve fotogalerii.

Místo rekonstrukce starého bytu si postavil rovnou nový dům. Za stejné peníze bydlel do 3 měsíců ve vlastním
Majitel moderní dřevostavby dnes už jen s úsměvem vzpomíná na dobu, kdy si myslel, že je pro něj stavba vlastního domu nereálnou záležitostí. Rozpočet na rekonstrukci bytového jádra vycházel velmi podobně jako rozpočet na typový rodinný dům, který našel na internetu.

Typové domy s garáží – výběr nejoblíbenějších projektů v Česku od 3,3 mil. Kč (na klíč)
V mnoha případech nebývají garáže součástí typových domů a majitelé tak musí provádět individuální úpravy projektu, které finální rozpočet jen navýší o desítky tisíc.

Penny z Teorie velkého třesku si pořídila luxusní dřevostavbu. Kromě vodního baru a kina zde má i koně, králíky a kozy
Jako většina celebrit ani „Penny“ neodolala volání Los Angeles, které je pověstné těmi nejluxusnějšími sídly. Společně se svým manželem, americkým olympionikem, si zde pořídila honosnou dřevostavbu obklopenou přírodou a milovanými zvířaty.

Za cenu bytu v Praze si postavili nový bungalov. Mají zahradu, tři ložnice, garáž, spíž a obrovský obývák
Původně nechtěli vůbec stavět rodinný dům a v myšlenkách měli jen velký prostorný byt. Ale kdo by si pořizoval byt, když za stejné peníze může mít vlastní zahradu, velký obývák, tři ložnice, prostornou spíž, garážové stání, a navíc garáž pro vlastní motorky?

KVÍZ: Poznáte, kde na světě stojí tyto domy? Málokterý Čech uhodne správnou odpověď
Ne všichni dokážou poznat typický rodinný dům z České republiky, na který v kvízu mimo jiné také narazíte. Zkuste správně přiřadit domy k severským státům a rozklíčovat hlavní prvky domů v jižních státech. Kromě Evropy zavítáme i do Ameriky, Asie a Afriky.

Levné rodinné domy na klíč – přehled dostupných typových domů v Česku od 2,7 mil. korun
V článku najdete typové domy od českých firem, přičemž nejlevnější začíná na ceně 2,7 milionu korun. V seznamu je celkem 13 rodinných domů o různých dispozicích pro tříčlenné a čtyřčlenné rodiny.

Majitelky honosné dřevostavby si splnily sen. Pozvaly nás na návštěvu a ukázaly luxusní pokoje
Obě měly velké sny, které rozhodně nebyly skromné. Snily ve velkém. Jako mnoho jiných mladých párů si vyzkoušely bydlet v městském bytě a na krátkou dobu jim tento malý prostor stačil. Nicméně po šesti letech začal oběma vadit hluk ze sousedních bytů, stísněné podmínky a také jim chyběla zahrada. Chtěly místo, které bude jen jejich a kde budou mít svůj klid. Na jejich luxusní vilu se můžete podívat ve fotogalerii.




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů