HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

DIY – projekty svépomocí

DIY (neboli Do It Yourself) je kategorie návodů a postupů na nejrůznější výrobky a menší stavby převážně ze dřeva, které si zvládnete vyrobit sami vlastníma rukama za použití jednoduchého nářadí. Patří sem nejrůznější nábytek, dekorace, vychytávky a zlepšováky. Dále tu najdete i přehled základního nářadí, které by nemělo žádnému domácímu kutilovi chybět.


Drahé výrobky z masivního dřeva si zvládnete vyřezat sami za pár korun. Radí odborník s léty praxe
Během své cesty narazil na spoustu překážek, vyřešil hromady problémů a přišel na vychytávky, které by v době, kdy s tímto koníčkem začínal, velmi rád znal.

Pozvali jsme si do redakce odborníka. Ten s sebou dotáhl veškerý svůj vercajk a spustil, k čemu ho používá
Otevřel kufřík a začal pomalu vytahovat sekery, japonské pily, nožíky a další nářadí. Když jsme viděli celý obsah jeho kufru vyskládaný na našem pracovním stole, začali jsme se se zatajeným dechem vyptávat.

Ivan si postavil zahradní domek s garáží pro čtyřkolku. Poskytl fotodokumentaci i projekt
Na svého šikovného manžela byla pyšná i paní Lucie. Konečně si mohli pořídit nová kola – už je totiž měli kde uskladnit.

Zahradu a venkovní posezení můžete mít i když bydlíte v bytě. Inspirujte se těmi nejzajímavějšími balkony v naší galerii
To, že bydlíte v bytě, ještě neznamená, že se musíte vzdát snu mít zahrádku nebo venkovní posezení. I v omezených podmínkách si totiž můžete vytvořit svou vlastní oázu klidu. Stačí jen vědět, jak na to.

Vyrobte si s dětmi originální hračku. Stačí 5 minut a věci, které byste jinak vyhodili
Vytvořte si s námi ekologické závodní auto za pár minut! Tento snadný návod je ideální pro rodiče a děti, kteří chtějí být kreativní a zároveň chránit naši planetu.

Tomáš si splnil sen většiny chlapů a postavil si na zahradě vlastní výčep. Máme pro vás snadný návod
Vlastní pípa povolena, ale sud na očích je nepřijatelný. Takové zadání dostal Tomáš od své manželky. Holt úděl ženatého muže. Naštěstí se nejedná o nic, s čím by si Tomáš neporadil.

Pejskovi z útulku postavil pan Miloš vlastní postel. Vyšla ho na necelou stovku
Domácí mazlíček pana Miloše si rozhodně nemůže myslet, že je život pes. Jeho nový páníček mu totiž postavil postel, která by mohla konkurovat i ložnicím v pětihvězdičkových hotelech.

Chlapi si ve třech postavili zahradní pec. Podle jejich návodu to zvládne každý
Filip a jeho dva přátelé dostali při jedné večerní debatě s pivkem v ruce geniální nápad. Postavili si úplně sami pec na pizzu (a na další libové masové pokrmy) a podělili se se zbytkem světa o návod krok za krokem.

Spojili síly a postavili mimořádný rodinný dům. Třípatrovou stavbu v Ústí nad Labem obdivuje celé Česko
„Oba synové se mohou s klidem pustit do stavby vlastních domů. Zvládnou to,“ říká pyšný otec. Činy, kterými přispěli nejen jejich synové, ale i sami majitelé domu pan Karel a jeho žena Andrea, vedly k velkolepému výsledku.

Tatínek postavil dcerám stolní fotbálek. Ukázal nám postup a fotodokumentaci
František není jediný, kdo v domácnosti se třemi ženami holduje fotbalu. Postavil holkám stolní fotbálek a postupem výroby se nijak netajil, a co víc, poskytl nám kompletní fotodokumentaci, podle které si může i kutil laik takový stolní fotbálek postavit.

Itálii má na zahradě každý den. Nadšenec si postavil vlastní pec na pizzu a zveřejnil fotopostup stavby
Kutil nám popsal postup výroby pece na pizzu velice laicky – tak, aby si ji podle něj mohli postavit i kutilové začátečníci. Projekt si zvládnul navrhnout sám a jediné, co koupil jako polotovar, byla samotná pec. Tu si však šikovným nápadem vylepšil.

Zjistili jsme, jak ušetřit při skrývce ornice. Je důležitá u každé stavby
Skrývka ornice je pravděpodobně nejjednodušší část stavby rodinného domu, a proto si ji mnoho stavebníků realizuje svépomocí. V článku jsme se zaměřili mimo jiné na postup, ceny i potřebné náčiní k realizaci.

Pergola u domu, kterou obdivuje každá návštěva. Tesař z Hradce poslal postup ke stavbě svépomocí + výkresy ke stažení
Kutil Ladislav z Hradce se s námi podělil o detailní postup stavby pergoly a připojil i dokumentaci ke stažení. Proč si zvolil modřínové BSH hranoly a jak vyřešil kritické zatékání vody?

Pokládka podlahových elektrických rohoží svépomocí – návod od moderátora a profi kutila Pepy Libického
Elektrické podlahové vytápění zvládne instalovat svépomocí téměř každý. O to spíš, pokud bude mít před sebou fotodokumentaci postupu a podrobný návod od jednoho z nejšikovnějších českých kutilů Pepy Libického.

Přístřešek postavil Petr úplně sám. „KVH hranoly jsem zavrhl, našel jsem lepší řešení,“ radí tesař z Královéhradecka
Petr z Královéhradecka postavil přístřešek a v rozhovoru popsal záludnosti, na které je třeba si dávat pozor. Prozradil, jak řešil náročné detaily spojů i odvod vody. Proč doporučuje stavět z BSH hranolů namísto klasických KVH hranolů a na čem lze znatelně ušetřit?




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů