HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Finance a ekonomické analýzy

Při stavbě, rekonstrukci i řešení vybavení nemovitosti se často hraje o poměrně významné finanční prostředky. Tématu úspor a finančního rozhodování tak, abychom dosáhli kýženého cíle a zároveň nepřišli o všechny úspory, proto věnujeme velkou pozornost


Cena plynu klesla. Stojí už míň než před 10 lety
Ačkoli jsme si prošli poměrně bouřlivým vývojem v posledních několika letech, vypadá to, že situace se stabilizovala.

Nová pokuta pro majitele fotovoltaik připomněla nebezpečí čerpání dotací
Neber dotace, neber dotace, nebo se z toho jednou... Tak nějak bychom mohli začít. Parafrází na hlášku ze známého českého filmu v podání Ladislava Smoljaka.

V Česku se rýsuje novodobá šlechta. Například bagrista bere i přes sto tisíc měsíčně
V České republice se rýsuje skupina pracovníků s vysoce nadprůměrnými platy, do které byste to možná neřekli. O jejich platu by si mohlo nechat zdát i plno vysokoškoláků.

KVÍZ: Máte nárok na příspěvek na bydlení a víte kolik můžete dostat?
Kdo má nárok na příspěvek na bydlení? Jaké musíte pro získání podpory splňovat podmínky? A jaký příspěvek na bydlení dostane samoživitelka se dvěma dětmi či právník žijící sám v Praze?

Pořízení nemovitosti ve Španělsku není taková idylka, jak se často prezentuje
V médiích se můžeme stále častěji dočíst, jak ideální investicí je pořízení nemovitosti ve španělsku. A to jak ve vnitrozemí na jižním a východním pobřeží, tak i na Kanárských ostrovech.

Daň z nemovitosti se zřejmě sníží, avšak jen vybrané skupině majitelů
Zvýšení daně z nemovitosti rezonuje ve společnosti a v některých regionech vedlo až k projevům nespokojenosti místních obyvatel.

Dostanou se vám do domu, znepříjemní život a poté vás vystrnadí. Praktiky spekulantů se neustále stupňují
Že by vás z vašeho domu nikdo nedostal ani za nic? Pro někoho by tohle tvrzení mohla být solidní výzva. Existují totiž profesionálové, kteří se tímto živí a mají páky, jak vás z vlastního domu pomalu vystrnadit.

Některé banky připravují své klienty o tisíce korun ročně. Využívají jejich neznalosti
Neznalost je jedním ze základních předpokladů chudoby. Tak to platilo odjakživa. Ukazuje se to i nyní, kdy mnoho lidí kvůli nepřehledné situaci na bankovním trhu zbytečně přichází o spoustu peněz, aniž by si to vůbec uvědomovali.

Daň z nemovitosti ještě více vzroste. Vlastnit dům či byt se značně prodraží
Asi každý, kdo vlastní nějakou nemovitost, byl při pohledu na letošní vyúčtování poněkud zaskočen. Daň z nemovitosti totiž vzrostla průměrně na dvojnásobek.

Pronájem bytu na černo se nemusí vyplatit. Padají i statisícové pokuty
Nemovitost ve formě bytové jednotky, chaty nebo rodinného domu, který není z části využíván, vlastní velké množství lidí.

Cenu rodinného domu určuje zejména užitná plocha. Víme, jak ji navýšit a neplatit peníze navíc
Tloušťka stěn dřevostavby je zhruba o 7 % nižší než u zdiva, což znamená více užitné plochy pro bydlení. Získáte tak jeden pokoj navíc.

Cena spotřebované vody stoupá. Mnozí začínají ke snížení nákladů využívat retenční nádrže
Průměrná cena spotřebované vody rodinného domu každoročně stoupá. A existuje jen několik málo možností, jak náklady na spotřebu vody snížit o tisíce korun.

Ceny bytů poletí vzhůru. S koupí se nevyplatí otálet, levnější už nebudou
Levnější a dostupnější hypotéky otevřely dveře novým příležitostem. Poptávky po bytech a rodinných domech začaly rapidně růst, a 61 % developerů tak hodlá navyšovat ceny těchto nemovitostí.

Za cenu 1kk v Praze můžete mít vilu s bazénem v Itálii. Češi raději skupují nemovitosti v zahraničí
Pravděpodobně jste už zaznamenali klesající trend na poli úrokových sazeb, kdy se aktuálně pohybujeme okolo 5,19 %. Je tedy čas využít této příležitosti a koupit si nemovitost, nebo ještě vyčkávat?

Nová pravidla pro hypotéky dopadnou i na současné dlužníky. Předčasné splacení se prodraží
Sotva se začala situace ohledně drahého bydlení trochu zklidňovat, je tady novela zákona, kvůli které se předčasné splacení hypotéky pěkně prodraží.




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů