HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Zahrada, terasa a balkón – vybavení

Pokud máte dům, chatu nebo zahrádku, určitě na ní chcete mít kromě stromků, květin a zeleně nějaké místo k odpočinku, posezení s přáteli či prostor pro vaše další oblíbené aktivity. V této sekci se dozvíte vše o venkovním vybavení pro zahradu, terasu i balkón. Načerpejte velkou dávku informací a inspirace.

Je nejvyšší čas na zazimování bazénu. Loňská zima přišla některé majitele draho
Pokud se zazimování bazénu neprovede správně, může vás to na jaře stát plno času, námahy, ale i peněz. Škody, které zima napáchá na špatně zazimovaném bazénu, se totiž mohou vyšplhat i do řádů desítek tisíc.

Povinné ručení na sekačku? Zjistili jsme, jak to bude doopravdy
„Zahrádkáři, bojte se. Zaplatíte zase něco navíc.“ V podobném duchu se nesou články, které si berou na paškál sekačky, konkrétně jejich povinné ručení. Jak je to ovšem ve skutečnosti? Opravdu u nich bude vyžadováno povinné ručení, nebo se jedná pouze o snahu vystrašit co nejvíce lidí?

„Létající klíště“ útočí na lidi a nechce se jich pustit. Repelent proti němu nepomůže
Nesnášíte klíšťata a myslíte si, že nic horšího neexistuje? A co takhle létající klíště? Co je vlastně zač? A jak moc je pro lidi nebezpečné?

Od vnuka dostal nový vyžínač. „Jsem za něj rád, práce s křovinořezem už byla náročná,“ říká pan Zdenek (71)
Pan Zdenek žije na jižní Moravě a celý svůj život se věnuje zemědělství. Dnes je mu už přes 70 let a stále se nevzdal své každodenní rutiny na zahrádce, poli a louce. Jeho rodina moc dobře ví, co všechno dokáže zvládnout během jediného dne, a tak mu chtěla práci usnadnit.

Nebezpečný pajasan je na černém seznamu rostlin. Mapa ukazuje, kde je v Česku nejvíce rozšířen
Jeho revírem je město i volná krajina a jeho tempo je vražedné. Pajasan se dokáže šířit tak rychle, že je prakticky nemožné tomu zabránit. Zbavit se ho je sice obtížné, nicméně ne nemožné. Víme, jak na to.

KVÍZ: Jablko a meloun zná každý. Poznáte však dračí ovoce, papáju a další exotické druhy?
Existuje řada méně známých druhů ovoce, o kterých jste možná nikdy neslyšeli nebo je běžně jíte, jen nemáte tušení, jak se jmenují. Otestujte se, jak dobře se vyznáte v ovoci.

S agresivitou vos roste i panika. Lidé pak často zneužívají službu hasičů
Nejspíš to znáte taky. Sednete si v cukrárně na zákusek a okamžitě jsou tady. Nenechavé a otravné vosy, které vám nedopřejí si dobrotu v klidu vychutnat. A co teprve, když si vaši zahradu coby útočiště vybere celé hnízdo?

KVÍZ: Které květiny jsou jedovaté a na kterých si naopak pochutnáte? Správně odpoví jen jeden z deseti
Kromě chutných a zdravých květin existuje také řada nejedlých a jedovatých. Otestujte se, zda je bezpečně rozlišíte.

Elektrický, plynový a na uhlí. Srovnali jsme grily z hlediska zdraví a kvality steaku
„Hm, někdo griluje.“ Věta, kterou prohodíme téměř při každé letní procházce. Léto bez grilování si totiž málokdo dokáže představit. S tím však nastává hned několik otázek. Například jaký gril nejlépe vybrat.

Až 5 kg borůvek z jednoho keře. Bez komárů, bolení zad a bloudění po lese
Nálety komárů a ovádů, bolestivé štípance, které přechází v otravné svědění. Jen co si na to člověk zvykne, začne bolest zad a kolen z neustálého dřepění.

Za ublížení krtkovi hrozí pokuta desítky tisíc korun. Kristýna nám dala tipy, jak se ho šetrně zbavit
Krtka na zahradě nechce nikdo. Jak se ho ale zbavit a neplatit přitom tučné pokuty? Pokud byste totiž krtka úmyslně zabili nebo mu ublížili, dopustili byste se přestupku a mohla by vám být udělena pokuta až do výše několika desítek tisíc korun.

KVÍZ: Květiny, které má na zahradě každý. Mnozí při jejich poznávání pohoří
Umíte pojmenovat květiny, které máte doma, nebo ani netušíte, co vám na zahradě roste? Otestujte se.

Pámelník mají děti rády jako práskací kuličky. Je však jedovatý
Keř s pukajícími bobulkami jsme dříve mohli najít na každém rohu a podobně je tomu i dnes. Možná se jedná o oblíbenou zábavu i vašich dětí. Pokud tomu tak opravdu je, měli byste raději zbystřit.

Každý den má na stole voňavou kytici. Na zahradě si Kristýna dokázala vytvořit vlastní květinovou louku jen za pár korun
S manželem dokázali vybudovat vlastní květinovou louku za pár desítek korun (cena směsi semen z obchodu). V rozhovoru nám prozradila postup, jak květinovou louku založit, a popsala květiny, které na té svojí pěstuje.

Klíšťata se mohou dostat až k vašemu domu. Zabránit jejich vstupu na zahradu lze přitom velmi jednoduše
Jejich řady rostou a jsou stále nebezpečnější. Klíšťata tak bohužel neznamenají pouze drobnou nepříjemnost, ale mohou způsobit i vážné zdravotní problémy. Jak zabránit jejich vstupu na vaši zahradu?




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů