HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Energetika ve stavebnictví

Energie a téma úspory energií jako takových se stává v poslední době velmi ožehavým. Výdaje za energie totiž tvoří velkou část výdajů každé domácnosti a možnost finanční úspory stejně jako výroba energie svépomocí je velmi atraktivní


Lidl prodává fotovoltaiku na balkon za směšnou cenu. Češi však kvůli ní mohou dostat vysoké pokuty
Kdo vám řekl, že když žijete v bytě, fotovoltaiku mít nemůžete? Fotovoltaiku si můžete pořídit v Lidlu a dát si ji na balkon. Má to však hned několik ale.

Lidé prodělávají tisíce korun kvůli chybným instalacím fotovoltaik
Fotovoltaika je dobrý sluha, ale zlý pán. Při její instalaci vzniká stále větší počet chyb, jež vám mohou prodělat nemalé částky. Ve hře navíc nejsou jenom peníze, ale i samotné zdraví.

1 kWh vyjde na 1,3 Kč. Kolem tradičního způsobu vytápění panuje řada obav, většina je zbytečná
Vychází levně a jeho popularita je opět na vzestupu. Na druhou stranu budí tento způsob vytápění obavy ohledně bezpečnosti i různých zákazů. Pojďme se na jednotlivé teze a argumenty odpůrců podívat podrobněji v naší analýze.

Cena elektřiny a plynu v Praze jde dolů. Zbytek ČR bude následovat
Před několika dny jsme vydali analýzu s předpokladem, že lze v dohledné době očekávat další pokles cen energií. Toto očekávání jsme vysvětlili a podložili konkrétními argumenty.

Fotovoltaika se některým majitelům přestává vyplácet
Na první pohled to vypadá jako zázračný způsob, jak si vyrobit vlastní elektřinu a ještě si u toho přivydělat nějakou tu korunu.

Cena energie nejspíš ještě klesne. Fixovat nyní ceny může být velká chyba
V poslední době se v médiích stále častěji šíří informace doporučující zafixovat ceny energií z důvodu očekávání růstu jejich cen.

V Česku se plánuje stavba nových jaderných reaktorů. Jejich umístění vás překvapí
Ještě sice není zcela jisté kdy, ale že k tomu dojde, je už víceméně zpečetěno. V České republice se plánuje v následujících letech výstavba řady jaderných rektorů, které by měly být rozptýleny napříč celou zemí.

Bill Gates se podílí na vzniku větrného kolotoče. Ten má vyrábět extrémně levnou elektřinu
Začalo to pouhým načrtnutím na ubrousek. Po deseti letech je zde prototyp nového systému, který by měl strčit tradiční větrné turbíny do kapsy. A to nejen svojí cenou.

4 hodiny práce přinesly úsporu 40 % nákladů na energie. Zkušenost s málo známou izolací si rodina pochvaluje
Mladá rodina sáhla při zateplení půdy po méně tradičním řešení. Naše redakce provedla srovnání její volby s izolačními rolemi. Která izolace z toho vyšla lépe?

Stát konečně přišel s řešením, jak lidem zlevnit energie
Stát vyslyšel přání občanů, kterým komplikují život vysoké ceny za elektřinu a plyn. Přišel s řešením, které snadno lidem pomůže platby za energie snížit a to velmi jednoduše a bez jakýchkoli poplatků navíc.

Energetická chudoba v České republice je rekordní. Lidé si však za to často mohou sami
V České republice stále žije mnoho lidí, kteří se musí rozmýšlet mezi vytopením domácnosti a zajištěním jiných životních potřeb. Jak se situace změnila po energetické krizi?

Jedno se musí vládě nechat. Skutečně dokázala zajistit levný plyn
V jednu chvíli to vypadalo jako neřešitelný problém, možná až na úrovni katastrofy. Ceny elektřiny i plynu rostly takovým tempem, že se situace zdála v podstatě neřešitelná.

Dovoz plynu se oproti předchozím rokům snížil o tři čtvrtiny
Rady ohledně svetru navíc si vzal k srdci nejeden Čech. Spotřeba elektřiny byla v posledním roce nejmenší za posledních 14 let, u plynu dokonce za více než třicet let.

Mnoho Čechů zbytečně přeplácí na zálohách za energie. Zkontrolujte si své platby
Vyznat se v nastavení záloh na energie nemusí být zrovna jednoduché. Přinášíme proto návod, podle kterého si můžete zkontrolovat zálohy na energie, krok za krokem.

Dodavatelé energií mají promyšlené triky, jak vás obrat o peníze, odhaluje své zkušenosti pan Tomáš
Dnes lituje toho, že dřív nevěděl to, co dnes. Mohl si ušetřit spoustu nervů a desetitisíce korun k tomu.




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů