HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Topení a systémy vytápění v dřevostavbě

Hledáte vhodný způsob vytápění pro vaši dřevostavbu? Pak jste na správném místě. Příspěvky v této sekci se věnují jednotlivým topným systémům (včetně otázek zda topit elektřinou nebo plynem a kolik protopíte), ale i dalším tradičním i alternativním způsobům vytápění a ohřevu TUV – solární systémy, úspory energií, rekuperace atd.


Pokuty za topení dřevem nebudou. Po internetu se šíří fámy
Těžko říct, za jakým účelem jsou na internet vypouštěny nepravdivé informace. Mnohé z nich různými způsoby naznačují, abychom se připravili na zákaz topení dřevem.

Lidové vytápění celého domu. Stojí 1,2 Kč za 1 kWh a nikdo vám ho nezakáže
Dřevo zůstává stále jedním z nejlevnějších způsobů vytápění. Příznivá cena navíc není to jediné, díky čemu topení dřevem strčí například elektřinu nebo plyn do kapsy.

Tepelná čerpadla nahrazují lidé plynovými kotli. Důvodem jsou levnější provozní náklady
Zběsilá instalace tepelných čerpadel, která probíhala v dobách nejistoty, pomalu odeznívá. Odezněly totiž obavy z nedostupnosti a negativního vývoje ceny plynu.

Cena nových kotlů může po zákazu starých značně vzrůst
O chystaném zákazu starých kotlů na pevná paliva už asi slyšel každý. Od 1. 9. již nebude legální používat kotle nízkých emisních tříd.

Mnoho lidí stále nevyměnilo starý kotel. Budou padat pokuty
Času na výměnu bylo víc než dost. Jen těžko lze proto spoléhat, že se budou moci lidé po 1. září 2024 vymlouvat na to, že výměnu nestihli.

Srovnání cen a nákladů za vytápění. Navštívili jsme 44 domácností a zeptali se majitelů
Téma vytápění se za poslední roky dotklo asi každého z nás. Informací se hrne z každé strany spousta a je těžké odlišit skrytá reklamní sdělení od skutečné reality.

Na zákaz některých kotlů od 1. září lze vyzrát překvapivě snadno
Každý, kdo má doma starý kotel spadající do nízkých emisních tříd, tedy takový, který lidově řečeno hodně kouří, bude nucen tento starý kotel od 1. září tohoto roku nahradit jiným topným systémem modernějšího formátu.

Zájem o tepelná čerpadla se propadl na polovinu
Zatímco v květnu loňského roku vyhledávalo na internetu sousloví tepelné čerpadlo přibližně 300 tisíc lidí, o rok později je to již sotva polovina.

Zákaz kotlů přiměl lidi k oživení plynových přípojek. Úsporu si pochvalují
Čas se krátí a mnoho lidí propadá lehké panice ohledně náhrady starého kotle na tuhá paliva. Mnoho kotlů totiž již velmi brzy bude muset být nahrazeno za modernější topný systém.

Výměna kotle za tepelné čerpadlo může majitele finančně zruinovat. A to i s dotací
Panika ohledně zákazu kotlů některých emisních tříd, ke kterému má dojít od září tohoto roku, vede lidi často ke zmateným a chybným krokům, které již někteří z nich začínají plně pociťovat.

Tepelné čerpadlo s radiátory moc nefunguje. Lidem spíše prodělává, než šetří
S tepelnými čerpadly se v posledních letech roztrhl pytel. Mnoho lidí podlehlo strachu v době energetické krize, která započala kolem roku 2022.

Plynová karma je málem stála život. Dcera zařídila, aby se to znovu neopakovalo
Noc, která se na první pohled zdála jako každá jiná, mohla pro manžele skončit tragédií. Dcera Petra neztrácela čas a udělala opatření, aby se situace nemohla opakovat.

EPC projekty pomáhají splácet drahé vytápěcí technologie. Povědomí o nich je však malé
Představte si, že byste nemuseli řešit splácení kompletního vytápěcího systému, který si zakoupíte. O nic se nemusíte starat, všechno se vyřeší bez vás.

1 kWh tepla za 1,62 Kč. Cena jednoho z nejlevnějších vytápění dosáhla minima, na podzim výrazně naroste
Způsob vytápění rodinných domů, který je téměř bez práce, a navíc se řadí k těm nejlevnějším. Jak to s cenou tohoto vytápění vypadá do budoucna?

Stěžováním na EU si pod sebou podřezáváme vlastní větev
Poslední dobou se roztrhl pytel s články kritizujícími to či ono rozhodnutí, které k nám dorazilo z Bruselu. Nebo přesněji řečeno s články, které něco takového tvrdí.




další články »


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů