Jedlý kaštan předtím než jej začneme péct, nařežeme do tvaru kříže


Pokračujte ve čtení níže ↓
Oblíbenou pochoutkou těchto dní jsou již tradičně jedlé kaštany. Lidé je buď sbírají u stromů, které mají předem vyhlédnuté, nebo si je kupují v obchodě. Nejčastějším způsobem přípravy tohoto pokrmu, který milují zejména děti, je pak jejich pečení v troubě. Poté, co jsme se vrátili z lesa s plným košem kaštanů, je s radostí hned naložíme na pekáč a šup s nimi do trouby. Co ale může následovat si mnozí neumí ani představit.
P.S. Tento týden panují v České republice obzvláště vysoké teploty a mnoho lidí se tak jezdí schladit k vodě. Naším tipem je aktuálně tento ukrytý letní ráj s parkováním i vstupem zdarma.
Photocredit: Jiří R. (se souhlasem)
číst více