HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Diskuze na téma: Stavba dřevostavby krok po kroku 2.díl: Bez pozemku (a peněz) za architektem nelez

Před vložením Vašeho příspěvku doporučujeme se přihlásit. Pokud ještě nemáte účet, můžete se zdarma zaregistrovat. Komerční příspěvky nejsou dovoleny.


PŘEJÍT NA ČLÁNEKDALŠÍ DISKUSE

ZRUŠIT REAKCI

Text Vašeho příspěvku
Vaše jméno
Napište slovo dřevostavitel
ODESLAT


UživatelPříspěvek

Karolína Švecová
01. 12. 2012 v 15:20

zobrazit podnět k tomuto příspěvku

To máte pravdu. My jsme také chvilku architekta hledali. Dokonce jsme se s jedním v půlce rozdělané studie rozloučili, ale teď bychom neměnili.

Hodnocení příspěvku:

6-6

Jana Vostrá
(nepřihlášený)
29. 11. 2012 ve 21:29

Sehnat dobrého architekta je těžké (jako u všech doborníků - reference, osobní setkání, dlouhá konzultace předpodpisem smlouvy...), ale obecně řečeno to stojí za to - architekt řeší nejen vzhled, ale i množství praktických věcí od statiky objektu, přes situování na pozemek až po energetickou koncepci a vymyšlení vytápění, může přijít na to, jak snížit cenu projektu a dobré plány usnadní komunikaci se stavební firmou a hlídání dělníků. Jen v případě stavby malých, co nejlevnějších domů s velkým podílem svépomoci myslím stojí za to pořídit typový projekt nabízený za dobrou cenu v hrubostavbě a architekta vynechat (tam by asi ani génius nevymyslel takové úspory a zázraky, aby se zaplatil). Ale pak platí vše, co říká článek o úpravách...

Hodnocení příspěvku:

9-5

Martin Vítek
(nepřihlášený)
29. 09. 2012 ve 12:09

Vnější vzhled domu je jenom jednou z věcí, kterou architekt řeší a zde záleží hodně na prioritách a vkusu investorů. Podívejte se na 30 typových projektů a zjistíte, že domy jsou uspořádány velmi podobně. Potom se podívejte na 30 projektů, které dělal architekt a zjistíte, že jsou mnohdy prostory řešeny podstatně efektivněji a dům více hraje jednu notu s pozemkem. Jen kvůli jednomu domu, který dělal architekt a zrovna vám nesedl do vkusu bych všechny šmahem nezatracoval. Zdaleka ne všichni totiž navrhují prosklené kostky :).

Hodnocení příspěvku:

11-3

Hana Kolářová
(nepřihlášený)
27. 09. 2012 v 16:07

Architekt je pěkně drahý špás a stejně mám radši normální domky, než ty prosklené kvádry.

Hodnocení příspěvku:

10-5


ZOBRAZIT DALŠÍ DISKUSE