HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Diskuze na téma: Difúzně otevřená dřevostavba

Před vložením Vašeho příspěvku doporučujeme se přihlásit. Pokud ještě nemáte účet, můžete se zdarma zaregistrovat. Komerční příspěvky nejsou dovoleny.


PŘEJÍT NA ČLÁNEKDALŠÍ DISKUSE

ZRUŠIT REAKCI

Text Vašeho příspěvku
Vaše jméno
Napište slovo dřevostavitel
ODESLAT


UživatelPříspěvek

Martin Vorel
(nepřihlášený)
19. 03. 2013 v 15:43

Šéf má tedy stavbu od firmy vittore ( odkaz ) a je s ní spokojenej. A oni používají u všech staveb diffu..

Hodnocení příspěvku:

9-2

Ondřej Kára
(nepřihlášený)
20. 12. 2011 v 19:37

To jsem zvědavý, jestli když bude velký objem klesne i cena. Mělo by to tak být, ale moc často to nevidím a firmy si užívají velkého objemu za stejnou cenu výrobku.

Hodnocení příspěvku:

11-2

Martina Soukupová
(nepřihlášený)
29. 11. 2011 v 18:22

Hlavní důvod, proč jsou difúzně otevřené dřevostavby v průměru o něco dražší je ten, že velké firmy které mají velké obraty staví většinou difúzně uzavřené dřevostavby. Např. menší výrobci a zpracovatelé individuálních zakázek se mohou jen těžko měřit cenami s velkoobjemovými výrobci. Celkově se tedy zatím vyrobí podstatně více dřevostaveb difúzně uzavřených než otevřených. A s cenami to tedy funguje stejně jako u všeho a tedy výrobek který je zastoupen menším poměrem na trhu není levnější než výrobek, který se vyrábí ve velkých objemech. S tím je svázaná i cena materiálů pro jednotlivé typy dřevostavbeb, atd.

Hodnocení příspěvku:

19-1

Marie Houdková
(nepřihlášený)
29. 11. 2011 v 10:53

V článku je uvedeno, že jsou difuzně otevřené dřevostavby dražší, než ty klasické. Dá se říct zhruba o kolik? nebo čím to je? děkuji

Hodnocení příspěvku:

11-3

Jakub Kovář
(nepřihlášený)
28. 11. 2011 ve 23:15

Pan Šáma má pravdu. Jde o to, že se musela nějakým způsobem vyřešit skladba konstrukčních a izolačních materiálů z hlediska stavební fyziky a parozábrana byla a je poměrně snadné, rychlé a levné řešení. Nyní již máme možnosti (materiálové i technologické), aby se dřevostavby mohly stavět i bez parozábrany. Teď jde spíš asi o to, co budou zákazníci častěji volit a uvidíme, zda se difuzně otevřené dřevostavby rozšíří či nikoli.

Hodnocení příspěvku:

10-1

Pavel Šáma
(nepřihlášený)
28. 11. 2011 ve 22:03

Než se začaly stavět difůzně uzavřené dřevostavby, tak všechny ostatní stavby byly a jsou v podstatě difúzně otevřené. To znamená že prověření časem tu je.

Hodnocení příspěvku:

20-1

Petr Svoboda
(nepřihlášený)
28. 11. 2011 v 19:58

Já bych se trochu bál hlavně toho, že těch difúzně otevřených dřevostaveb zatím asi moc nestojí a není tu nějaký časový odstup to prověřit.

Hodnocení příspěvku:

9-3


ZOBRAZIT DALŠÍ DISKUSE