HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Diskuze na téma: Krbová kamna, nebo krbové vložky? Topíme dřevem

Před vložením Vašeho příspěvku doporučujeme se přihlásit. Pokud ještě nemáte účet, můžete se zdarma zaregistrovat. Komerční příspěvky nejsou dovoleny.


PŘEJÍT NA ČLÁNEKDALŠÍ DISKUSE

ZRUŠIT REAKCI

Text Vašeho příspěvku
Vaše jméno
Napište slovo dřevostavitel
ODESLAT


UživatelPříspěvek

Hanka
(nepřihlášený)
27. 07. 2022 v 11:17

My máme krbová kamna a jsme nadmíru spokojeni. Našim velkým snem bylo pořídit designový krb odkaz a povedlo se, jsou nádherné a v zimě v nich topíme velmi často, prakticky denně, už jen kvůli stále rostoucím cenám ostatních energií a je to poměrně velká úspora, mají dobrou výhřevnost, takže krásně vytopí celý prostor včetně zadních pokojů. Dřeva máme naštěstí ještě dost :)

Hodnocení příspěvku:

00

eva
(nepřihlášený)
20. 07. 2022 v 16:16

Známá teď platila odkaz montáž krbových kamen jedné docela prosperující firmě. Prvně se jí protáčela oční víčka když zjistila koncovou cenu za celý dům, ale pak mně vlastně s odstupem času říkala, že je za to ráda. Teď totiž může celý dům vytápět dřevem a není závislá na ruském plynu.

Dřevostavitelův robot varuje: Pozor, autor tohoto příspěveku je pravděpodobně účelově vytvořen pro skryté reklamní sdělení propagující firmu nebo produkt.

Hodnocení příspěvku:

0-1

Vera
(nepřihlášený)
21. 06. 2021 v 8:06

Zdravím, před časem jsem řešila, jakou tedy vybrat tu krbovou vložku a narazila jsem k tomu na tento článek: odkaz důležitá je četnost používání a účinnost.

Hodnocení příspěvku:

00

René
(nepřihlášený)
07. 02. 2021 v 15:50

Doporučuji se podívat na krbové vložky určené do pasivního domu odkaz Celkově potřebujete do pasivního domu krb, který nebude mít extra velkou výhřevnost, přeci jen se jedná o pasivní dům. Tyto krbové vložky dokáží dřevo spalovat dlouho, takže tam není taková spotřeba. Kupoval jsem štípané dřevo za 800 za metr. Bylo to tvrdé dřevo a já jsem protopil za zimu cca 5000 korun.

Hodnocení příspěvku:

00

Denis
(nepřihlášený)
06. 02. 2021 ve 13:47

A nikdy tam nebyla zima? Na kolik pak cca topení v takovém domě vychází? Alespoň řádově? Jakou krbovou vložku bych měl vybrat?

Hodnocení příspěvku:

00

René
(nepřihlášený)
04. 02. 2021 v 9:54

Za předpokladu, že si pořídíte krbovou vložku, která do tohoto domu patří, tak potom ano. Máme krbovou vložku v pasivním domě a využívám ji jako jediný zdroj tepla, který dokáže vyhřát dům kompletně.

Hodnocení příspěvku:

00

Denis
(nepřihlášený)
02. 02. 2021 ve 23:17

Je vhodná krbová vložka k vytápění i do pasivního domu?

Hodnocení příspěvku:

00


ZOBRAZIT DALŠÍ DISKUSE