HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Diskuze na téma: Dřevostavba bez architekta = dům na půl plynu

Před vložením Vašeho příspěvku doporučujeme se přihlásit. Pokud ještě nemáte účet, můžete se zdarma zaregistrovat. Komerční příspěvky nejsou dovoleny.


PŘEJÍT NA ČLÁNEKDALŠÍ DISKUSE

ZRUŠIT REAKCI

Text Vašeho příspěvku
Vaše jméno
Napište slovo dřevostavitel
ODESLAT


UživatelPříspěvek

Bc.Josef Jurčík
(nepřihlášený)
30. 10. 2013 v 10:53

Zajímavý článek, ale myslím si, že architekt bez projektanta taky moc nezmůže a naopak. Podle mě je velice důležité v první fázi projektu odhodit počítač a normy a veškeré čísla a začít s tužkou a čistým papírem. Přenést myšlenku na papír je to nejsložitější, zvolit správné dispozice aby byl interiér smyslný, ale hlavně funkční a ne zbytečně složitý a poté taky vyřešit vnější vzhled domu. Po této fázi se však musí začít počítat s konstrukčním systémem a rozměry a technologiemi a také konstrukčními omezeními a už se dostáváme k normám a číslům. Samozřejmě jde vyrobit vše ale také je to otázka dostupnosti a ceny. Myslím si tedy, že kvalitní projektant i kvalitní architekt může navrhnout skvělý dům, jde jen o to správně postupovat. A myslím si, že architekt bez projektanta není úplně stoprocentně samostatná jednotka. A projektant pokud tupě nekouká do monitoru a nekreslí čáry tak dokáže vymyslet hodně s výhodou rozumné volby konstrukce,technologie,ceny a všeho dalšího.

Hodnocení příspěvku:

11-3

Dalibor
(nepřihlášený)
16. 10. 2013 v 19:53

Souhlas, ještě jsem neviděl typovku, do které by se nehrabalo. Jediný typovky jsou developerský projekty, ale jinak nic.

Hodnocení příspěvku:

10-3

Petr Novák
(nepřihlášený)
06. 10. 2013 v 10:39

zobrazit podnět k tomuto příspěvku

Dobrý den Jakube, nejde o to, že by primárně všechny typové projekty nebyly dobré. Co jsem se snažil vysvětlit byl fakt, že ani jeden z nich nezůstane bez zásahu investora v původní podobě. Je tu tedy základní konflikt potřeb uživatele domu vs. návrh typového projektu (viděl jsem také řadu velmi zdařilých typových projektů, které by byly v případě nulových změn velmi pěknými realizacemi).

Hodnocení příspěvku:

7-3

Jakub S.
(nepřihlášený)
06. 10. 2013 v 9:30

Auor se pustil na poměrně tenký led když poslal všechny typové projekty k šípku. Viděl jsem i řadu kvalitních typových projektů.

Hodnocení příspěvku:

9-3


ZOBRAZIT DALŠÍ DISKUSE