HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Diskuze na téma: Kde studovat dřevostavby?

Před vložením Vašeho příspěvku doporučujeme se přihlásit. Pokud ještě nemáte účet, můžete se zdarma zaregistrovat. Komerční příspěvky nejsou dovoleny.


PŘEJÍT NA ČLÁNEKDALŠÍ DISKUSE

ZRUŠIT REAKCI

Text Vašeho příspěvku
Vaše jméno
Napište slovo dřevostavitel
ODESLAT


UživatelPříspěvek

Ondrej Bajza
(nepřihlášený)
29. 03. 2015 v 18:54

(nepřihlášený) dnes v 18:51 smazat Hodnocení 0 Tak akreditované štúdium na vysokej škole s odborom Drevostavby, je možné študovať v CZ napr. v Brne na LDF Mendelejovej univerzity, alebo externe vo VOŠ Volyne. Na Slovensku na Drevárskej fakulte Technickej univerzity vo Zvolene. Aj na stavebných fakultách pôsobia ľudia ktorý sa venujú drevu a stavbám na báze dreva, no stavebné fakulty o dreve neučia skoro nič sú zamerané skôr na oceľ a betón, treba si pozrieť konkrétne sylaby a študijné plány. Ak sa chce niekto naozaj venovať len drevostavbám, odporúčam Zvolen, ten odbor tam funguje najdlhšie, je to univerzita s tradíciou a je tam veľa odborníkov na drevostavby, napr. Prof. Štefko.

Hodnocení příspěvku:

7-2

Monika Válková
(nepřihlášený)
28. 03. 2015 ve 22:52

K tomuto tématu článek tohoto portálu: odkaz. Myslím, že se tam najdete, pánové.

Hodnocení příspěvku:

6-2

Petr Vašíček
(nepřihlášený)
28. 03. 2015 v 10:36

Teď za oponuju já. Dům, krásnou dřevostavbu jsem si postavil svépomocí, s pomocí přátel, podle vlastního návrhu. Pravda, měl jsem po ruce své osobní zkušenosti a několik lidí, co se stavbou dřevostaveb živí, ale rozhodně bych tedy zarytě netvrdil, že moderní dřevostavby si svépomocí nepostavíte.

Hodnocení příspěvku:

9-4

Daniel L.
(nepřihlášený)
16. 03. 2015 v 8:26

zobrazit podnět k tomuto příspěvku

Dovolím si oponovat. Dnes se ty domy aspoň staví pořádně, nelepí se z toho co tady zbylo na stavbě, co kdo kde ukradl v JZD. Dřevostavbu navíc ani nejde tak poslepovat jako zděný dům. Aby opravdu fungovala musí mít vyřešené detaily, vhodně zvolené materiály... dnešní dřevostavbu už si prostě vlastnoručně nepostavíte. Lepší je se obrátit na někoho, kdo k tomu ten papír opravdu má.

Hodnocení příspěvku:

8-3

Vašek páral
(nepřihlášený)
06. 03. 2015 ve 14:59

Dřevostavby se studují? Za nás stačilo dobré řemeslo a dům si mohl postavit skoro každý. Naši stavěli roubenku vlastníma rukama s pomocí lidí kolem. Dnes aby na to měl člověk papír, do ruky neuměl vzít ani kladivo pořádně, ale zato měl v kapse několik milionů.

Hodnocení příspěvku:

9-3

Hynek
(nepřihlášený)
20. 01. 2015 v 19:07

Hlavně aby uměli tak stavět dřevostavby jak si užívají studentského života.

Hodnocení příspěvku:

10-7


ZOBRAZIT DALŠÍ DISKUSE