HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Kde studovat dřevostavby?

Dřevostavby se u nás staví jako o život a proto je třeba stále víc kvalitně vzdělaných inženýrů. Stejně rychle jako se obor rychle rozvíjí, je třeba rychle doplňovat firmy o odborníky, kteří dřevostavbám skutečně rozumí. Kde a jak můžete dřevostavby uceleně vystudovat (a ještě to nebude nuda), se dozvíte v tomto článku.


Student dřevostaveb s knihou na hlavě
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Archiv redakce

I když jsou dřevostavby neustále na vzestupu, studijní programy zaměřené na tradiční ocelovou a betonovou stavařinu jsou stále v převaze. Tradiční stavařské fakulty jako VUT a ČVUT sice dřevostavby a dřevěné konstrukce v jakési formě nabízí, ale nejde o ucelený studijní program, který je na dřevo a stavby z něj zaměřený. Bakalářský a navazující magisterský studijní program s názvem Stavby na bázi dřeva naleznete na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy univerzity v Brně.

Co by vás tam měli naučit?

Dřevostavby nejsou jen o tom, jak nadimenzovat dřevěný překlad, ale také o znalosti ostatních materiálů, ekonomie i výrobních a řídících procesů. To vše by měl absolvent oboru Stavby na bázi dřeva umět.

Konkrétní dotazy a informace nejen o tomto oboru se dozvíte na dni otevřených dveří který se koná 30.1. 2015 v 10:00 v budově B.

Studiem na LDF proniknete do světa dřevostaveb a rozhodně se u toho nebudete nudit :-).

Vydáno dne:
12.01.2015

3

Studenti, zadání zní: Postavte dům

Místo sezení v lavicích stavte domy. Tak se učí architektura v Norsku.. Číst více →