HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Diskuze na téma: Dřevěné podlahy: Požadavky na vlhkost a podklad

Před vložením Vašeho příspěvku doporučujeme se přihlásit. Pokud ještě nemáte účet, můžete se zdarma zaregistrovat. Komerční příspěvky nejsou dovoleny.


PŘEJÍT NA ČLÁNEKDALŠÍ DISKUSE

ZRUŠIT REAKCI

Text Vašeho příspěvku
Vaše jméno
Napište slovo dřevostavitel
ODESLAT


UživatelPříspěvek

Petr Novák
04. 09. 2015 v 10:52

zobrazit podnět k tomuto příspěvku

Dobrý den, Děkuji za zpětnou vazbu, ale musím se kolegyně zastat. Uvedené rozmezí vlhkosti je v pořádku. Standardní výrobek jako jsou podlahové palubky se suší na 10%+-2%. Rovnovážná vlhkost dřeva v místnosti při pokojové teplotě a vlhkosti je 10-12% (týká se věškerého dřeva v interiéru). Kolik by tedy měly mít podle Vás vlhkost podlahy, které byste nenesl rovnou do kůlny. Já bych byl s 11 % naprosto spokojený. Jinak pokud tématice rozumíte, budeme rádi, když nám zašlete svůj příspěvek jakožto odborníka na podlahy. Každopádně děkuji za názor.

Hodnocení příspěvku:

7-2

Hynek
(nepřihlášený)
02. 09. 2015 ve 20:40

Zkuste psat o zalezitostech, kterym rozumite. Jeste jsem nevidel podlahu a vubec, v interieru pouzite drevo, ktere by melo zustatkovou vlhkost 11%, to muzete rovnou odnest do kulny. Za druhe, budte konkretnejsi a nemistifikujte ctenare, drtiva vetsina vyrobcu "drevenych podlah" ma vertsinu vami nabadanych problemu vyresenou, diky zaruce kterou poskytuji. Pokud pisete o surovych prknech, ci samovyrobe prken, je treba to uvest minimalne v nadpisu. Tot vse, s tim, ze ani na anhydrit bych si netroufl polozit(rozumej bez rostu, bez proudeni vzduchu) drevenou podlahu. Jinak vase clanky sleduji, fandim vam, ale dnes jste se dotkli oboru, ktery mne zivi. Cest vasi praci

Hodnocení příspěvku:

6-5


ZOBRAZIT DALŠÍ DISKUSE