HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Diskuze na téma: Provětrávaná fasáda – zásady správné montáže

Před vložením Vašeho příspěvku doporučujeme se přihlásit. Pokud ještě nemáte účet, můžete se zdarma zaregistrovat. Komerční příspěvky nejsou dovoleny.


PŘEJÍT NA ČLÁNEKDALŠÍ DISKUSE

ZRUŠIT REAKCI

Text Vašeho příspěvku
Vaše jméno
Napište slovo dřevostavitel
ODESLAT


UživatelPříspěvek

Eva Lišková
28. 10. 2016 ve 14:39

Zdravím, s tímto druhem odvětrávání jsme se setkali až při stavbě skladu a musím říct, že naprostá paráda. Dřív, ještě v pronájmu, nás trápil vlhký vzduch a plísně, ale s tím už jsme se nadobro rozloučili. Díky odkaz, opravdoví odborníci, doporučuji!

Hodnocení příspěvku:

9-4

Petr Novák
22. 12. 2015 v 11:23

zobrazit podnět k tomuto příspěvku

Ano, certifikovaná a správně přelepená dřevovláknitá deska může plnit funkci difúzní fólie. Informace byly obecné a na stranu bezpečnou. Kdybyste tam dal difúzní fólii i na dřevovláknitou desku, rozhodně tím nic nepokazíte. Naopak při nedodržení správného technologického postupu při absenci difúzní fólie mohou nastat problémy.

Hodnocení příspěvku:

8-2

Petr K.
(nepřihlášený)
25. 10. 2015 ve 20:24

Zdravím, ke zde uváděnému použití difúzní folie mám jistou výhradu, neboť její použití není přece vždy zapotřebí. U dřevostaveb s provětrávanou fasádou tvoří vrstvu pod obkladem obvykle pevná minerální či dřevovláknitá izolační deska, přičemž druhá jmenovaná je dostatečně odolná proti působení povětrnosti. Potřeba následné aplikace dif. folie tedy podle mého názoru zcela odpadá..

Hodnocení příspěvku:

10-4

Kofkin
(nepřihlášený)
01. 10. 2015 v 10:49

Vložite tady prosím nějaké detaily, děkuji

Hodnocení příspěvku:

10-1


ZOBRAZIT DALŠÍ DISKUSE