HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Diskuze na téma: Krutá daň za pasivní dům?

Před vložením Vašeho příspěvku doporučujeme se přihlásit. Pokud ještě nemáte účet, můžete se zdarma zaregistrovat. Komerční příspěvky nejsou dovoleny.


PŘEJÍT NA ČLÁNEKDALŠÍ DISKUSE

ZRUŠIT REAKCI

Text Vašeho příspěvku
Vaše jméno
Napište slovo dřevostavitel
ODESLAT


UživatelPříspěvek

Václav
(nepřihlášený)
29. 03. 2022 ve 23:12

Podívejte se na stránky prodejce odkaz , najdete tam kompletní informace. Na folii je perfektní to, že má cca 3 - 4 mm, takže se vleze pod jakoukoliv krytinu a můžete tak rychle a levně vytápět. Nemusíte řešit žádné revize kotlů nebo komínu, prostě perfektní cesta k teplu.

Hodnocení příspěvku:

0-1

Žaneta
(nepřihlášený)
28. 03. 2022 v 10:32

Kde jste je kupoval? Kde bych se na to mohl podívat?

Hodnocení příspěvku:

0-1

Václav
(nepřihlášený)
25. 03. 2022 v 9:49

U topení se musíte dívat hlavně na jeho provozní náklady, ale také na jeho pořizovací cenu. Proto jsem se u domu o 120 m2 rozhodnul si nezabírat místo technickou místností skrz kotel a raději jsem šel do topení pomocí topných folií HEATFOLIE. Topení můžete udělat do libovolného tvaru v podlaze a pak už se o nic nestaráte. Topné folie mají vysokou životnost a perfektní účinnost. Mají čidla v podlaze, ale i v místnosti, takže dokážou regulovat vytápění a udržovat stálou nastavenou teplotu

Hodnocení příspěvku:

0-1

Žaneta
(nepřihlášený)
24. 03. 2022 v 1:45

Jak udělat levné topení v menším domě? Získala jsem v dědictví pozemek, na kterém bych chtěla postavit s manželem menší domek a konečně vypadnout z bytu. Zrovna jsme v kreslení plánů a řešíme už i topení v domě.

Hodnocení příspěvku:

0-2

Jarek
(nepřihlášený)
27. 11. 2020 v 0:08

Hledal jsem vhodné řešení střechy pro pasivní dům, tedy hlavně i kvalitního zateplení, které je u pasivního domu opravdu hodně důležité a našel jsem kvalitní zateplovací nadkrokevní systém odkaz

Hodnocení příspěvku:

2-1

Alexej
(nepřihlášený)
25. 05. 2020 v 10:46

Dobrý den. Co se týče toho vytápění, doporučuji kouknout na článek sem odkaz přijde mi to fajn

Hodnocení příspěvku:

2-1

Milan Páleník
(nepřihlášený)
16. 03. 2020 v 16:04

Určitě pořizoval jsem si krbovou vložku BEF ROYAL 8, která má výkon 8 Kw. Jedná se o krbovou vlžku určenou do pasivních domů. Kupoval jsem ji od výrobce krbů krby-bef .cz, na stránkách si můžete dohledat nejbližšího prodejce.Vlžka má několik vychytávek, a dokáže nám dům bez problémů vytopit.

Hodnocení příspěvku:

2-1

Jura
(nepřihlášený)
14. 03. 2020 v 19:00

Tak to máme hodně podobný dům. Vy to máte přímo od někoho vypočítané? jakou krbovou vložku jste tedy zvolil?

Hodnocení příspěvku:

2-1

Milan Páleník
(nepřihlášený)
12. 03. 2020 v 0:45

Určitě by se měl výkon krbové vložky počítat podle teplené ztráty budovy. Já mám vypočítanou na 156 m2 obytné plochy bungalov pasivní dům 8 kw krbovou vložku.

Hodnocení příspěvku:

2-1

Jura
(nepřihlášený)
10. 03. 2020 v 15:55

Jak bych měl vybírat dobrou krbovou vložku do pasivního domu? hlavně tedy by mě zajímalo, jak bych měl u takové vložky počítat její optimální výkon?

Dřevostavitelův robot varuje: Pozor, autor tohoto příspěveku je pravděpodobně účelově vytvořen pro skryté reklamní sdělení propagující firmu nebo produkt.

Hodnocení příspěvku:

2-1

Stela
(nepřihlášený)
23. 04. 2019 v 18:47

My taky stavíme pasivní dům. Teď jsme se trochu zasekli, protože čekáme na okna pro pasivní domy odkaz , ale snad by měly okna do konce týdne dorazit, tak se zase budeme moct posunout dál.

Hodnocení příspěvku:

4-2

Lukáš
(nepřihlášený)
22. 03. 2019 v 17:00

Ano zálohu ještě před prodejem domu, kterou poskytuje realitní kancelář Edoxreality z Prahy.

Hodnocení příspěvku:

4-1

Marek
(nepřihlášený)
20. 03. 2019 ve 12:40

Zálohu ještě před prodejem domu? která realitka to takhle dělá?

Hodnocení příspěvku:

4-1

Lukáš
(nepřihlášený)
17. 03. 2019 ve 13:58

Já jsem v Praze narazil na realitní kancelář, která mi před prodejem vyplatila zálohu.

Hodnocení příspěvku:

4-1

Marek
(nepřihlášený)
14. 03. 2019 v 19:19

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s rk z Prahy? je lepší prodávat s realitní kanceláří nebo bez?

Hodnocení příspěvku:

4-1

filip
(nepřihlášený)
12. 10. 2015 ve 2:01

Tady se sesla dobra parta mudrcu, vcetne autora clanku. Pry marketing.. A proto v zahranici se tyhle domy stavi uz pres20 let. Nejen ze funguji, ale stavi se jich stale vice a vice. Jednoznacna budoucnost ve stavebnictvi a ti, co to jeste nepochopili, nabiraji kazdnym dnem ztratu vuci konkurenci. Proc zbytecne plytvat energiemi vice, nez je nutne a cpat penize nadnarodnim korporacim? Cesta k maximalni sobestacnosti je cesta ke svobode. Ono to chce hledat a byt aktivni a vzdelavat se a pak jde postavit pasivni dum v cene toho nizkoenergetickeho paskvilu. Dum s minimalnimi ztratami vytopim i zarovkou, vytapeni pres TC ci podlahove topeni je technologicky prezitek v tomto pripade. Nove kompaktni kombinovane jednotky stoji do 200k a zajistim tim uplne vsechno - TUV, topeni, rekuperaci a jeste v pohode dosahnu na dotaci. Misto moderniho podlahoveho topeni si vystacim s malymi radiatory.. Navic se v blizke budoucnosti budou objevovat

Hodnocení příspěvku:

13-9

filip
(nepřihlášený)
12. 10. 2015 v 1:57

i kompaktni, cenove konecne dostupne hybridni FV domaci elektrarny. Pak uz se bude mozne takrka odstrihnout od CEZu a dum si na svoji spotrebu sam energii vytvori. Ne ze se nekde spali hromada uhli ci se zapleveli FV pole a se ztratami to budeme nekde tahat k domu, jako je tomu dnes.. Vy tady zijete minulosti, omlouvat by vas snad mohlo jen stari. V opacnem pripade mi je vas lito.. Nekomu ten nahore nadelil vice, nekomu bohuzel mene..

Hodnocení příspěvku:

13-5

Václav
(nepřihlášený)
03. 02. 2015 ve 22:32

A ještě něco o oknech ze Slavony. Od začátku si myslím,že tato jejich konstrukce je pěkná blbost. Bohužel spousta lidí a hlavně architektů vidí pouze koeficient prostupu tepla na certifikátu. Dnes už se začínají ukazovat slabiny těchto oken. Proč doporučují okna z modřínu? Protože namísto rámové okapnice mají dole pouze navrtané otvory pro odtok vody a logicky jim dole dřevo hnije. Proto doporučují modřín, protože je mnohem trvanlivější a samozřejmě dražší. A rohové spoje spojené na kolíčky? Okna se samozřejmě mnohem více svěšují,než čepovaná. Opět apeluji na zdravý rozum. To,že má někdo reklamy na každé stránce internetu neznamená, že je to to nejlepší. Václav.

Hodnocení příspěvku:

13-4

Václav
(nepřihlášený)
03. 02. 2015 ve 22:09

Realizací pasivního domu si předplácíte teplo na několik desítek let dopředu. Je to totální nesmysl. A ionty vzduchu rozsekané ventilátory rekuperace? Zkuste se raději nadechnout v otevřeném okně a hlavně používat zdravý rozum. Máte zbytečné peníze? Šetřete raději na horší časy a pro děti. Přeji vše dobré. Václav.

Hodnocení příspěvku:

18-10

Pavel Mikuláš
(nepřihlášený)
19. 02. 2014 ve 20:04

Ještě že je internet alespoň zatím relativně svobodné médium. Kevin si tu může v klidu zanadávat na dřevostavby a život jde dál :). Tak to má být :). Kdyby příště bylo i něco konstruktivního, byl by to učiněný ráj na zemi. Ale chápu, že to nejde všechno hned a potřeba negace je silnější než pozitivní stimul. Přeji všem krásný den.

Hodnocení příspěvku:

13-4

kevin
(nepřihlášený)
18. 02. 2014 ve 12:08

To, že se má používat vlastní hlava, o tom žádná. Člověk, který si v našich klimatických podmínkách nechá postavit tzv. dřevostavbu, nemůže logicky očekávat mnoho pozitiv.Hlavní argument "rychlost výstavby" i kdyby byl zcela pravdivý, tak je především hloupý. Dům mnoho lidí splácí prakticky až do důchodu, takže těch pár měsiců výstavby navíc za to rozhodně nestojí. Slovo dřevostavba není ale zcela správný, toho dřeva tam zas tolik není. Z mého pohledu jde mnohdy o bednu s okny z mnoha různorodých materiálů, které se často na venek snaží vypadat jako normální solidní zděná stavba.

Hodnocení příspěvku:

17-6

Marek Vlček
(nepřihlášený)
22. 01. 2014 v 10:15

Jasně že je to marketing! Něco podobného, jako že LED diodové žárovky Vám vydrží 30 - 50 tis. hodin. Nevydrží, ty žárovky vydrží max. 2-3 roky. Pak odejdou součástky, které na to stavěné nejsou. A u těch pasivních domů, přesně jak zde někdo píše, žádná firma Vám nepostaví pasivní dům pod 3,5 mil. - taková cena průměrného občana zkolí + cena za pozemek. Nejlepší je investovat čas do pročítání diskuzí, zaplatit si kvalitního zedníka, dohlížet na něj a máte pasivní dům daleko levněji. Návratnost tepelného čerpadla je taky dobrá pohádka, ale to asi netřeba rozebírat (možná až nyní, kdy ceny padají na 150 tis a účinnost se zvyšuje, ale ne před 5-ti lety).

Hodnocení příspěvku:

21-3

Tomfotograf
(nepřihlášený)
22. 12. 2012 ve 21:54

Bydlení v takovém domě je prostě zdravé. Nikde nemáte plíseň, nerosí se okna, je tu pocit tepla i při nižší pokojové teplotě, v létě se nepřehřívá (v létě max. 24,5C),... P.S: Neberte to osobně, ale nejsem zastáncem dřevostaveb. Má konstrukce je mnohovrstvý kompozit - v jednoduchosti: betonový skelet se silnou vnější izolací a nahoře přece jen..... dřevo - provětrávaná fasáda ze sibiřkého modřínu. Hezké vánoční svátky všem :-)

Hodnocení příspěvku:

16-4

Tomfotograf
(nepřihlášený)
22. 12. 2012 ve 21:38

Zdravím všechny příznivce i odpůrce EPD. S článkem souhlasím i ne. Vyprojektoval jsem si a z 90% postavil vlastními silami samostatně stojící EPD. A tak si troufnu trochu přispět. 1) Zcela souhlasím z nesmyslem "jen o 10%" dražší. Nenajdete firmu, jenž vám EPD (na klíč) postaví pod 3,5mil ať je jakoliv velký (pardon malý). 2) EPD opravdu nemusí být závislé na složité technice. Já ji nemám (topím plynem - vlastní automatický systém řízení kotle + podlahové topení). Ale nemám ten komfort automatického větrání, "musím" občas okna otevřít. A tím "papírově" nesplňuji podmínku přiznání EPD. Ovšem nikoliv spotřebou tepla na vytápění. 3) K tomuto bodu jen tolik. Není nic složitého mírně přizpůsobit chování-užívání domu. Prostě se zbavíme zlozvyků jenž jsme přinesli z předešlého bydlení. Člověk se stále učí. 4) Ohledně návratnosti bych to vůbec neřešil. O tom to to není. Mě dům 130m2 (po dokončení) výjde na 2,5mil. Ovšem stavím si ho sám (je to koníček).

Hodnocení příspěvku:

13-5

Vojta J.
(nepřihlášený)
04. 10. 2012 v 8:36

Ja si naopak myslím, že článek není vůbec extrémistický natož militantní :). A dovolil bych si panu Hruškovi oponovat v jednom podstatném: čtením více informací o pasivních domech docílíte jenom toho, že si přečtete více reklamy od výrobců pasivních domů. Tento příspěvek nebyl evidentně propagační a hned je z něj militantní? Proto bych doporučil jedno: čtěme míň reklamy a mysleme zdravým rozumem, co se vyplatí a co ne.

Hodnocení příspěvku:

18-4

Tomáš Hruška
(nepřihlášený)
02. 10. 2012 v 18:50

Prosím všechny čtenáře, přečtěte si o pasivech více a pak si dělejte názor! Tady z tohoto jednoho extrémistického (podle mě až militantního) názoru nedělejte závěr, zajímejte se více a pak si udělejte VLASNÍ názor. Jinak na internetu jsem už taky četl, že Michel Jackson je Marťan - možná pro autora námět na příští článek :)

Hodnocení příspěvku:

17-6

Martin Vítek
(nepřihlášený)
13. 03. 2012 ve 20:50

Investice možná, kdybych nevěděl co s penězma. Ale vyšší hypotéku bych si na to určitě nebral.

Hodnocení příspěvku:

18-7

Mario Kamenik
(nepřihlášený)
07. 03. 2012 ve 20:28

Je ale také nutné počítat se zvyšující se cenou za energie. Nyní je toho ropa důkazem. Pokud jsou finance, určite je to velice dobrá investice do budoucna a jisté "důchodové připojištění".

Hodnocení příspěvku:

17-8

Filip Černý
(nepřihlášený)
28. 02. 2012 ve 20:49

Mohl byste prosím alespoň zhruba určit o kolik procent je tedy pasivní dům dražší v porovnání se standardem (mám na mysli porovnání dvou totožných domů)?

Hodnocení příspěvku:

15-4

Václav Druhý
(nepřihlášený)
26. 02. 2012 v 19:43

Plně souhlasím s tímto článkem. Jsem ve stádiu stavby nového pasivního domu na bázi dřevostavby a již nyní je mi jasné, že vložené náklady do této investice se mi nemohou vrátit. Je to pouze marketingová akce.

Hodnocení příspěvku:

42-11


ZOBRAZIT DALŠÍ DISKUSE