HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Tipy ke stavbě

Dřevostavby a jejich návrh, projekce i realizace vyžadují přístup, který je často založen na dodržování základních detailů. Nedodržení těchto zdánlivě nedůležitých pravidel se však v budoucnu může na dřevostavbě negativně projevit. Poradíme vám, na čem byste neměli při stavbě dřevostavby šetřit a čemu byste měli věnovat zvýšenou pozornost. Dočtete se tu především praktické a právní informace spojené s pozemkem, stavebním povolením, zákony a energetickými požadavky.


Miliony za stavební pozemek ušetřil mladík z Brna díky domovní čističce
Stavební pozemky nejsou a když už se nějaké objeví, obvykle stojí nekřesťanské peníze. Mladík z Brna v této výzvě obstál, a to i v této náročné době. Klíčem k řešení bylo využití pozemku bez dostupné kanalizace, tedy dál z města, který se dal pořídit za mnohem dostupnější cenu.

Ideální návrh dispozice – správné rozmístění pokojů v domě podle světových stran
Při návrhu dispozice se zaměřte na správné rozmístění pokojů. Napomoci vám mohou světové strany. Kde je silný vítr, kde chlad a kde svítí intenzivně slunce?

Dotace skrývají riziko, kterého můžete hořce litovat
Nic není nikdy zcela zdarma. Mohou mít dotace negativní vliv na váš rodinný rozpočet? Jaká rizika podstupujeme jejich čerpáním?

Hypotéku jde snadno zvládnout i v krizi. Odborník radí, jak na to
Rostoucí sazby hypoték komplikují život mnoha rodinám. Jaké jsou současné možnosti a na co si dát pozor při změně fixace hypotéky, vám poradí odborník v tomto článku.

Rodinný dům lze pořídit levněji než byt. Odborník radí, jak na to
Jak vyřešit otázku vlastního bydlení v této těžké době. Odkládat rozhodnutí, či neodkládat? Koupit raději byt, nebo postavit dům?

Nedosáhli jste na hypotéku? Nezoufejte, poradíme, jak hypoteční úvěr získat
Získat od banky hypotéku je čím dál těžší a stále více lidí na ni nedosáhne. Co dělat, pokud ani vám banka hypoteční úvěr neschválila?

Stavbu domu vyřešili během jednoho víkendu. Podělili se o zkušenosti
Mladá rodina ze severní Moravy se potřebovala přestěhovat do většího. Jejich příběh o stavbě domu je plný zvratů. Podělili se o něj v krátkém rozhovoru.

Vyplatí se prodat či koupit nemovitost zatíženou právní vadou?
Je možné prodat nemovitost s právní vadou? Na co si dát při koupi takového bytu či domu pozor? Odpovědi naleznete v našem článku.

Jak rychle a bezpečně darovat nemovitost
Darování nemovitosti je podstatně jednodušší proces než dědění. Jak ale darovat nemovitost tak, aby to bylo rychlé a bez problémů?

Jak si usnadnit cestu k novému bydlení
Rozhodli jste se pro stavbu nového domu a nejste si jistí, jak postupovat? Přečtěte si několik tipů od ADMD, které vám vaše kroky usnadní.

Daň z nemovitosti: Podání daňového přiznání za 2021 – víme jak na to
V tomto článku se dozvíte vše potřebné informace, které vám přiblíží věcné a časové vazby na podání daňového přiznání k dani z nemovitosti. Stáhněte si také vzorový formulář.

Odhad ceny nemovitosti: Jak správně odhadnout cenu bytu, domu či pozemku
Odhadnout cenu nemovitosti není nic jednoduchého. My vám poradíme, jak zjistit, jakou má váš dům, byt či pozemek hodnotu.

Nájemní smlouva 2023: Na co si dát pozor + vzor ke stažení
Správně postavená nájemní smlouva je důležitá jak pro pronajímatele, tak pro budoucího nájemce. Co by měla obsahovat, se dozvíte v tomto článku.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů