HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Pejskovi z útulku postavil pan Miloš vlastní postel. Vyšla ho na necelou stovku

Domácí mazlíček pana Miloše si rozhodně nemůže myslet, že je život pes. Jeho nový páníček mu totiž postavil postel, která by mohla konkurovat i ložnicím v pětihvězdičkových hotelech. Tento chlupáč má tak nově nejen své královské lůžko s výhledem na bazén, ale i nový domov. A vypadá to, že se v něm zcela určitě nebude mít pod psa.


Proč by nemohl mít pes svoji vlastní postel?
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Miloš V. (se souhlasem)

Kamarád z útulku

Není výjimkou, že páníčci začnou svá domácí zvířata vnímat jako právoplatné členy své rodiny. Jezdí s nimi na výlety, povídají si s nimi nebo se společně dívají například na televizi. Podobně je na tom i pan Miloš, který se řídí rčením: „pes, nejlepší přítel člověka“. Pana Miloše před časem opustila jeho milovaná fenka, a tak se rozhodl pořídit si nového pejska. Po chvíli přemýšlení dospěl k závěru, že si tentokrát nepořídí štěně, ale vezme si pejska z útulku.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Pořídili si krbovou vložku a tepelné čerpadlo. Za energie dají jen 3 000 Kč

S novým psem nový pelíšek

Miloš začal přemýšlet, jak to doma co nejlépe připravit, aby se u nich pejskovi líbilo. S manželkou nahlas uvažovali, jaký mu udělat pelech. Pak na to pan Miloš přišel. Co kdyby pejskovi vyrobil zmenšeninu postele, které vyráběl již dříve pro svá vnoučata? Nový pes si přece zaslouží nový pelíšek. Tak proč ne rovnou vlastní postel?

Na fotografie z výroby postele se můžete podívat v galerii.

Stejná postel jako mají vnoučata

Pan Miloš nedělal tuto dřevěnou postel poprvé. Ve větší verzi je vyráběl už pro svá vnoučata. Díky těmto zkušenostem mu celá realizace zabrala opravdu pouze chvíli. Pelíšek pro nového pejska měl hotový zhruba za dvě hodiny, a to včetně pauzy na pivo, bez které se to samozřejmě neobejde.

Tatínek postavil dcerám stolní fotbálek. Ukázal nám postup a fotodokumentaci

All inclusive s výhledem na bazén

Na výrobu postele použil pan Miloš paletové, převážně borovicové dřevo. Vzhledem k tomu, že má vlastní les, vyšla ho celá postel pro pejska více než lidově. Na ceny dřevěných desek se můžete podívat zde. Prakticky zaplatil pouze za pár šroubů, trochu lepidla a barvy. To se však vešlo do jedné stokoruny. Jaká je aktuální cena barev na dřevo? Podívat se můžete například tady.

Výroba pelíšku pro pejska nebyla pro pana Miloše vůbec složitá. Největší komplikace spočívala v tom, že v době, kdy postel vyráběl, viděl psa pouze na fotce, a nevěděl tak, jaké rozměry přesně zvolit, aby měl pes tuto postel doslova na tělo. Poté, co zhruba odhadl rozměry postele, stačilo dřevo nařezat, ohoblovat a smontovat ho. Zkrátka nic složitého, jak sám tvrdí.

Vydáno dne:
11.06.2024

Photocredit: Miloš V. (se souhlasem)

4

40+ inspirací na útulné venkovní zahradní posezení – na balkon, terasu i zahradu
Jaro je tady! Oslavte ho vysněným posezení na balkoně, terase, nebo na zahradě! Načerpejte nápady a inspiraci na krásné venkovní zahradní posezení.

Zastřešení pergoly – 9 jedinečných stylů, které budou ladit s vaší zahradou
Inspirujte se zajímavými nápady na zastřešení pergoly a vytvořte si útulný prostor přesně ve stylu vaší zahrady. Více tipů v galerii.

Pergola u domu, kterou obdivuje každá návštěva. Tesař z Hradce poslal postup ke stavbě svépomocí + výkresy ke stažení
Kutil Ladislav z Hradce se s námi podělil o detailní postup stavby pergoly a připojil i dokumentaci ke stažení. Proč si zvolil modřínové BSH hranoly a jak vyřešil kritické zatékání vody?

Nová metoda zpevňování svahu. Vesnice na Brněnsku sází na průkopnická řešení
V malé vesnici u Brna se rozhodli dělat věci jinak. Pro zpevnění svahu tak vybrali originální metodu. Jak svou volbu hodnotí obec s odstupem času?

Zahradní jezírko lze vytvořit snadno a levně svépomocí. Inspirujte se nejzajímavějšími nápady v naší galerii
Mít na pozemku jezírko je sen každého zahrádkáře. Přinášíme návod, jak z tohoto snu udělat skutečnost. Připravte se však na to, že vám všichni sousedé z okolí budou závistivě nakukovat přes plot.