HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Prosklený štít moderní dřevostavby (4+kk) vytápí rodině celý vnitřek. Náklady za energie jsou v zimě minimální

Proč se upínat ke klasickému bílému bungalovu s černou střechou a francouzskými okny do zahrady, když můžete mít tento dům za stejnou cenu? Dnešní typový dům s proskleným štítem je designová tutovka. Nejenže vám zajistí vytopení interiéru domu, výhledy do zahrady budou tím nejkrásnějším obrazem v domě. A aby toho nebylo málo, v ceně moderní obdélníkové dřevostavby je i kompletní realizace základové desky – se vším všudy (materiál, práce...).


Rodinný dům 4+kk na klíč
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

Rodinný dům na klíč 4+kk

Dnešní patrová dřevostavba s dispozicí 4+kk má zastavěnou plochu 100 metrů čtverečních a užitnou plochu 150 metrů čtverečních. Díky netradičnímu rozložení místností je dispozice velmi zajímavá a nabízí dostatek prostoru a soukromí jak pro rodiče v přízemní části domu, tak i pro jejich děti v prvním patře. Pro vaši představu se jedná o patrovou stavbu pravidelného obdélníkového tvaru, která bude dokonale odpovídat požadavkům 3–4členné rodiny. Dřevostavba je postavená sloupkovým konstrukčním systémem formou prefabrikace, tudíž samotná výstavba bude provedena velmi rychle. Nahlédněte do fotogalerie na tento stylový typový dům.

A kdo by nechtěl otevřený strop v obývacím pokoji...

Otevřený strop je stále populárnějším designovým prvkem v moderních rodinných domech, který přináší jak estetické, tak praktické výhody. Jednou z hlavních výhod je optické zvětšení prostoru. Tento design také umožňuje lepší cirkulaci vzduchu, což zlepšuje klima v domě a přispívá k nižší spotřebě energie na klimatizaci. Navíc instalace velkých oken ve spojení s otevřeným stropem maximalizuje přirozené osvětlení, a to snižuje potřebu umělého osvětlení během dne.

Avšak, i přes tyto výhody, otevřený strop přináší i určité paradoxy. Například ačkoli pomáhá ve zlepšení osvětlení, ztěžuje účinné vytápění v zimních měsících (teplý vzduch stoupá vzhůru). Tento problém je však v návrhu domu chytře vyřešený. Teplý vzduch proudící nahoru se dále dostává do zbylých obytných pokojů, které jsou zde navržené. Pro ještě větší úsporu energie se dají instalovat izolační skla.

Uvnitř se budete cítit jako doma

Patrová stavba je obdélníkového tvaru, přičemž přísun denního světla je zajištěn obrovským proskleným štítem. Ve velké obytné místnosti je situovaná také prostorná kuchyně do tvaru U i s jídelnou a rohovým dvouramenným schodištěm. V přízemí se přes navazující chodbu dále dostanete do předsíně, koupelny, technické místnosti a ložnice se šatnou. V podkrovním patře jsou další obytné místnosti, šatna a koupelna se sprchovým koutem a WC. Chcete-li si prohlédnout půdorys podrobněji, přejděte zde.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Pořídili si krbovou vložku a tepelné čerpadlo. Za energie dají jen 3 000 Kč

Hliník, který napomáhá vytápění objektu, v hlavní roli

V dnešním moderním domě se setkáváme s hliníkovými okny vybavenými izolačním trojsklem, které přináší značnou energetickou efektivitu a akustickou izolaci. Tato okna nejenže snižují spotřebu energie tím, že efektivně udržují vnitřní teplotu, ale také výrazně omezují vnější hluk.

Hliníková střešní krytina pak doplňuje moderní vzhled domu a zajišťuje dlouhou životnost a odolnost vůči povětrnostním vlivům.

Až vinylová podlaha dotáhla moderní rodinný dům k dokonalosti

Kromě hliníku najdete v této dřevostavbě i položenou podlahovou krytinu z vinylu (velmi dobrá odolnost, snadná údržba a estetická flexibilita). Vinyl je vhodný pro různé designové styly a zároveň poskytuje pohodlí pod vašima nohama.

Aktuální ceny vinylových podlah na českém trhu si můžete porovnat zde.

Dřevostavba 4+kk na klíč – cena

Průměrná cena dřevostavby 4+kk s navrženou dispozicí o užitné ploše 150 m2 se pohybuje okolo 8.570.000,- Kč. Další podrobnosti o domě nalezete zde. Uvedená cena je včetně DPH. Důležité je také zmínit, že součástí ceny je i základová deska.

Co všechno je zahrnuto v ceně na klíč?

  • projektová dokumentace včetně vyřízení stavebního povolení,
  • základová deska,
  • masivní nosná konstrukce z KVH 60 x 160 mm,
  • vazníkový i klasický krov vždy z KVH,
  • zateplení fasádním polystyrenem 160 mm,
  • v obvodové stěně minimálně 320 mm izolace,
  • zaklopení exteriéru i interiéru vysokopevnostními deskami,
  • pásky do rohů – už žádné praskliny,
  • prvotřídní okna a vchodové dveře,
  • podlahové vytápění v celém domě ovládané přes Wi-Fi,
  • fotovoltaická elektrárna,
  • betonová taška,
  • kvalitní interiérové dveře,
  • profesionální stříkaná interiérová barva,
  • značková koupelnová sanita,
  • hromosvod,
  • blower door test.

V případě vytápění dřevostavby nedá mnoho rodin dopustit na tepelné čerpadlo, jehož aktuální cenu si můžete porovnat zde. Fajnšmekři si pak primární zdroj vytápění volí krbová kamna (aktuální ceny si srovnejte zde).

Zaujal vás tento dům? Kompletní přehled zajímavých dřevostaveb najdete v katalogu domů.

Vydáno dne:
18.05.2024

Photocredit: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

0

Bungalov 4+1 s krytou terasou a garáží – půdorys a aktuální cena
Chystáte se začít stavět a hledáte váš ideální dům? Představujeme vám typovou dřevostavbu s dispozicí 4+1. Prohlédněte si fotogalerii i jeho prakticky řešený půdorys.

Rodinný dům (4+1) s proskleným štítem je novým hitem. Co vše je v ceně na klíč?
Hledáte ideální domov pro vaši rodinu? Představujeme vám moderní dům s proskleným štítem a dispozicí 4+1. Prohlédněte si bohatou fotogalerii i jeho prakticky řešený půdorys. Známe jeho cenu.

Atriový dům je jackpot. Zjistili jsme 5 důvodů, proč je v Česku natolik oblíbený
Plánujete začít stavět vlastní dům a hledáte kvalitu, cenu, a především inspiraci? Prohlédněte si krásný atriový typový dům s dispozicí 4+1.

Nový 170m2 bungalov vzbudil nečekaný zájem. Nabídl garáž i základovou desku v ceně
Najít ideální rodinný dům není jednoduché. Lidé na jedné straně potřebují, aby dům splňoval všechny moderní požadavky, jako je dostatek prostoru či garáž pro alespoň dvě auta.

Dům na důchod – 14 nejoblíbenějších typových projektů od českých firem (půdorys i cena)
Stěhování ve vyšším věku dnes není ničím neobvyklým. Odrostlé děti opustí rodné hnízdo a najednou je velký rodinný dům poloprázdný. A rozhodně neodpovídá skutečným potřebám zralého páru.