HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Aktuality ze světa dřevostaveb

Díky Dřevostaviteli vám neunikne žádná důležitá událost ze světa dřevostaveb. Sledujeme pro vás důležité veletrhy, výstavy, konference a setkání, na kterých jsou dřevostavby hlavním nebo důležitým bodem programu. Nepropásnete tak důležité novinky, které jsou v oblasti výstavby dřevostaveb právě aktuální.


Samosběr třešní 2024: Kam vyrazit na první třešně v ČR – interaktivní mapa
Jó, třešně dozrávají. A tentokrát dokonce o několik týdnů dříve, než je obvyklé. Proto byste neměli váhat a měli byste se vydat na jejich samosběr. Prohlédněte si naši interaktivní mapu s místy samosběru třešní.

Nezávislý technický dozor ušetří lidem v průběhu stavby hodně peněz. O této možnosti se však mnozí dozví až pozdě
Technický dozor na stavbách je nedílnou součástí stavebního procesu a jako nezbytný a přínosný ho vnímá 98 % dotázaných projekčních kanceláří.

Kristýna mazaně využívá příspěvek na bydlení. Žije tak v centru města skoro zdarma
Pravděpodobně v jakékoliv společnosti se najdou jedinci, kteří se snaží všechny systémy dokonale využít. Své by o tom mohla vyprávět Kristýna, která díky těmto praktikám bydlí v luxusním bytě za necelé tři tisíce.

Klimatická změna bude pro lidstvo výzvou. Mladí lidé se chopili záchrany naší budoucnosti
S vědomím, že nastupující klimatická změna bude výzvou nejen pro lidstvo, ale i pro zvěř a rostliny, se část z nás rozhodla vzít věci pevně do svých rukou. Jenže přinese naše úsilí požadované výsledky?

Sousedské spory začaly drobnou krádeží ovoce. Skončily udáním a pokutou
Spor se sousedem vám může znechutit celé bydlení a doslova vzít klidný spánek. O čem všem se můžete se sousedem hádat, kam až to může dojít a na čí straně je zákon?

Nejhorší kutilové všech dob, bungalov pro seniory a samosběry jahod v ČR – to jsou zářezy z minulého týdne
Jasně, výstižně, stručně a na rovinu – přinášíme ty nejzajímavější zářezy z minulého týdne. Pohodlně se usaďte, dejte si kafíčko a jdeme na to.

Majitele všech fotovoltaik čeká údajně nová povinnost. Zmatek přineslo nepřesné znění zákona
Vypadá to na další byrokracii ve světě fotovoltaik. Majitelé elektráren s nízkým výkonem budou mít údajně novou povinnost. ERÚ se na toto konto vyjádřil s jasným stanoviskem.

Petrovi z Prahy přispívá stát na bydlení, přestože bere 50 tisíc měsíčně
Také žijete v přesvědčení, že příspěvky na bydlení by měli dostávat ti, kteří to opravdu potřebují? Ve skutečnosti však na příspěvky dosáhnou i lidé s nadprůměrnými platy.

Mladá dvojice si šla koupit rodinný dům za 120 000 Kč. „To je jediný dům, na který máme peníze,“ říká
Jak mají dnes mladí lidé postavit rodinný dům, když se ceny těchto domů vyšplhaly do kosmických výšin? A jaká je aktuální reálná cena za bungalov 4+kk či 5+kk?

Stavební povolení výrazně zdraží již v červenci. Někde i třicetinásobně
Poplatek za stavební povolení vzroste v některých případech až třicetinásobně. Vyhnout se platbě deseti tisíc za povolení ještě jde, ale času už moc nezbývá.

Patricie s Matějem si sjednali hypotéku a popsali postup i dokumenty, které dokládali. Poradili, kdo ji může vyřídit za vás a zadarmo
Zveřejnili jsme příběh Matěje (OSVČ) a Patricie, kteří ve svých 25 letech žádali o hypotéku se společnými příjmy 65 000 Kč. Jedná se totiž pravděpodobně o váš doposud největší finanční závazek, a tak je dobré se připravit na všechny nástrahy, které vás po cestě za hypotékou čekají.

Snížení ceny za vytápění na 1,62 Kč/kWh, statisícové pokuty za žumpu na zahradě a stavební povolení za víkend – to jsou zářezy z minulého týdne
Pokles ceny za populární vytápění na 1,62 Kč/kWh, statisícové pokuty domácnostem za žumpu na zahradě a rekordní vyřízení stavebního povolení za jediný víkend – to jsou zářezy z minulého týdne.

KVÍZ: Které ovoce zlepšuje krevní tlak a po kterém uvidíte jako ostříž? Otestujte své znalosti ovoce a zeleniny
Že je ovoce a zelenina základem každé zdravé a vyvážené stravy, ví úplně každý. Najde se však také plno faktů, které vám tak jasné být nemusí. Otestujte své znalosti.

Zavolali jsme ministru Bartošovi, aby nám objasnil věci, které znervózňují naše čtenáře
Všichni napjatě čekají, co přinese nový stavební zákon. S ním přijde také digitalizace. Dva strašáci současně. Komentátoři se předhání, co z toho způsobí větší apokalypsu.

Samosběr jahod 2024: Kam vyrazit na poslední jahody v ČR – interaktivní mapa
Kvůli letošnímu nevyzpytatelnému počasí (náhlým mrazům) nejsou v tomto roce otevřena všechna samosběrná místa jahod. Podívejte se na interaktivní mapu, kde najdete poslední přeživší poblíž Prahy, Brna nebo třeba Olomouce.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů