HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Video reportáž: Den otevřených dřevostaveb přilákal zájemce o moderní bydlení

V sobotu s krásným datem 10. 10. 2020 proběhl již 7. ročník populární akce Den otevřených dřevostaveb. Členové ADMD pozvali návštěvníky do 53 certifikovaných dřevostaveb po celé České republice. Jak akce proběhla? Podívejte se na krátké video.


Den otevřených dřevostaveb 2020
i Foto: ADMD (Asociace dodavatelů montovaných domů)

Jaké stavby byly zpřístupněny?

Díky této akci měli zájemci o dřevostavby možnost podívat se na domy dokončené i rozestavěné. Mohli se inspirovat jejich dispozicí a zjistit, jak dřevostavba vzniká. Návštěvníci se podívali také do některého z výrobních závodů, kde nahlédli pod pokličku výroby stěnových panelů pro dřevostavby.

Zájem o letošní ročník byl velký

“Navzdory situaci, která v České republice aktuálně panuje, jsme zaznamenali na stavbách vysoký zájem o moderní dřevostavby. Oproti předchozím ročníkům se akce zúčastnili hlavně vážní zájemci o výstavbu domu, kteří se chtěli na vlastní oči podívat a inspirovat k vlastnímu bydlení. Návštěvníci, se kterými jsem měla možnost pohovořit v jednotlivých domech, se přišli podívat především na vzhled konkrétní stavby a nebo se blíže seznámit se zástupci certifikovaných firem,” dodala ředitelka ADMD, Ing. Lenka Trandová.

I přes to, že na některých místech ČR byla tato sobota deštivá, navštívilo stavby téměř 1 500 návštěvníků.

V čem je přínos akce?

“Pokud člověk plánuje výstavbu, tak je super se podívat, jak jednotlivé domy vypadají a jak se vyrábí. Získá tak nějakou představu o tom, do čeho jde. Nějak si utřídí své myšlenky a zjistí, co chce a jak ten dům má vypadat,” dodal pan Ondřej Levý, návštěvník akce.

Cílem akce bylo přiblížit proces výstavby kvalitních dřevostaveb široké veřejnosti a pomoci s výběrem vysněného domu. Věříme totiž, že spokojené bydlení začíná kvalitním návrhem a končí kvalitní realizací dřevostavby odprověřených firem, které jsou členy ADMD. Zapište si do kalendáře termín dalšího ročníku akce Den otevřených dřevostaveb, který je plánován na 9. 10. 2021.

Záštitu nad akcí Den otevřených dřevostaveb 2020 převzal ministr zemědělství Ing. Miroslav Toman, CSc.

Vydáno dne:
20.10.2020

Photocredit: ADMD (Asociace dodavatelů montovaných domů)

0

Čtyři důvody, proč si Češi oblíbili život v dřevostavbách

Oblíbenost dřevěných staveb mezi českou populací narůstá. Jakých výhod dřevostaveb si jejich uživatelé cení nejvíce?.. Číst více →



Rodinný dům k nastěhování za 6 měsíců

Rodinný domek v Havlíčkově Brodě byl kompletně zrealizován za neuvěřitelných šest měsíců a majitelé jsou s výsledkem nadmíru spokojení. Jak dokázali dům tak bleskurychle postavit?.. Číst více →



Dům ve stylu USA si postavili v Česku. Rozhodnutí hodnotí s odstupem

Po několika letech života v dřevostavbě v USA se rozhodli postavit si ji i doma. Je řešena nápaditě a obyvatelům dopřává soukromí. Navštivte ji dnes s námi... Číst více →