HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

KVÍZ: Poznáte nejznámější druhy stromů? Otestujte se, zda zvládnete učivo prvního stupně

Poznávat jednotlivé druhy stromů se učí děti už na základní škole. Pro vás by to tedy měla být hračka. Ať už rozeznáváte stromy podle listů, jehličí, kůry nebo šišek, patří jejich rozlišení a pojmenování mezi základní všeobecné vědomosti, které byste měli znát, i kdyby vás vzbudili o půlnoci. Tak co? Poznáte, co je smrk a co jedle?


Otestujte se, zda od sebe správně odlišíte základní druhy stromů
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: PxHere (CC0)

Není dřevo jako dřevo

Není nic neobvyklého na tom, že velkou část toho, co nás ve škole naučili, jsme už dávno zapomněli. Přesto existují některé věci, které bychom měli mít pevně uchované v paměti. Jedou z nich je rozpoznání a pojmenování jednotlivých druhů stromů. Jedná se o záležitost, která se může hodit každému, ať už se jedná o studenty nebo turisty, kteří se šli jen tak projít do lesa. Otestujte se, jak jste na tom.

SPUSTIT KVÍZ →

Vydáno dne:
08.06.2024

Photocredit: PxHere (CC0)

0

KVÍZ: Rozeznáte různé druhy tulipánů? Porovnejte si výsledky s nejlepšími zahrádkáři v Česku
Jste tulipánový expert nebo začátečník mezi pěstiteli? To už brzy zjistíme. Připravili jsme si pro vás k rozpoznání běžné odrůdy této cibuloviny i exotické kousky, po kterých prahne spousta zahrádkářů.

KVÍZ: Kam vyhodíte tubu od zubní pasty nebo staré CD? Otestujte se, zda správně třídíte odpad
Češi jsou v třídění odpadu poctiví. Problém nastává v tom, že některý odpad třídíme špatně. Víte, kam patří rulička od toaletního papíru nebo rozbité zrcadlo? Otestujte se.

KVÍZ: Pokojovky, které má doma každá moderní domácnost. Mnozí při poznávání pohořeli
Vyznáte se v pokojových rostlinách, které zdobí domácnosti moderních Čechů? Pojďme to hned otestovat. Ať už jste profík nebo vám zvadne i obyčejný kaktus – tento kvíz ukáže pravdu.

KVÍZ: Které ovoce zlepšuje krevní tlak a po kterém uvidíte jako ostříž? Otestujte své znalosti ovoce a zeleniny
Že je ovoce a zelenina základem každé zdravé a vyvážené stravy, ví úplně každý. Najde se však také plno faktů, které vám tak jasné být nemusí. Otestujte své znalosti.

KVÍZ: Existují věci, které do kompostu nesmí. Většina lidí netuší, které to jsou
Co když do kompostu házíte něco, co tam nepatří? Existují potraviny i další věci, které nejenže tvorbu kompostu nepodpoří, ale mohou kompost zcela zničit.

KVÍZ: Jak bydlí Leonardo DiCaprio, Arnold Schwarzenegger, Pamela Anderson a další? Přiřaďte hvězdy ke správnému domu
Že slavné osobnosti nebydlí v dvoupokojovém bytě v paneláku nejspíše nikoho nepřekvapí. Nahlédněte společně s námi pod pokličku slavných a zjistěte, jak dobře tyto hvězdy znáte.

KVÍZ: Znáte správná pojmenování střech? Sedlovou zná každý, mansardovou téměř nikdo
Dokážete určit správný název střešní konstrukce a ukázat tak, že jste lepší než někteří vystudovaní stavaři? Ne všichni zvládnou dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby.

KVÍZ: Víte, kde bydleli prezidenti Československé a České republiky? Přiřaďte k nim správné sídlo
Odhalili jsme zajímavá fakta a detaily, které oživí vaši představu o každodenním životě prezidentů a jejich bydlení. Nejenže se dozvíte nové informace, ale také si ověříte své dosavadní znalosti v této oblasti.

KVÍZ: Poznáte nejznámější české houby? Zkuste si, jestli přežijete návštěvu lesa
Mezi jaké houbaře se řadíte? Poznáte pouze bedlu a hřib nebo jsou vaše znalosti mnohem širší? Otestujte se v našem kvízu.

Kvíz: Nostalgie socialismu. Vzpomenete si, k čemu sloužily předměty z vašeho dětství?
Některé z těchto věcí už v současných domácnostech nenajdete, jiné se pouze modifikovaly do novější varianty. Otestujte se, jak dobře si na běžné vybavení socialistické domácnosti vzpomínáte.