HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

KVÍZ: Rozeznáte různé druhy tulipánů? Porovnejte si výsledky s nejlepšími zahrádkáři v Česku

Jste tulipánový expert nebo začátečník mezi pěstiteli? To už brzy zjistíme. Připravili jsme si pro vás k rozpoznání běžné odrůdy této cibuloviny i exotické kousky, po kterých prahne spousta zahrádkářů. Čeká na vás 10 fotografií tulipánů od oněch výrazně střapatých až po nanejvýš elegantní a zářivě barevné. Pusťte se do toho a zjistěte, jak jste na tom v porovnání s ostatními.


Kvíz
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Pexels (CC0)

Oblíbené jarní tulipány

Otestujte své znalosti jarních květin s naším novým kvízem, který vás provede rozeznáním tulipánů pouze na základě obrázků. Tento online kvíz obsahuje 10 otázek, přičemž u každé z nich je jen jedna správná odpověď. Od klasických druhů po exotické raritní cibuloviny – dokážete rozpoznat, který tulipán je který?

SPUSTIT KVÍZ →

Vydáno dne:
09.04.2024

Photocredit: Pexels (CC0)

0

30+ inspirace na jarní truhlíky – dekorace v netradičních nádobách a nepřehlédnutelná DIY aranžmá
Chcete mít jarní květinovou výzdobu, která vyrazí všem dech? Nepohrdněte klasickými hliněnými květináči, ale inspirujte se jarními truhlíky z upcyklovaných předmětů. V tomto článku jsme jich pro vás vybrali velkou spoustu.

Zaspali jste podzimní výsadbu tulipánů? Bohatý jarní záhon si můžete vytvořit ještě do poloviny dubna
Vyberte si z 10 nejznámějších druhů tulipánů a zjistěte, v jakých vzdálenostech a do jaké hloubky je správně uložit. Nemusíte mít obavy, tulipány jsou nejjednodušší na výsadbu i pěstování.

KVÍZ: Co odradí mravence a k čemu slouží pivo kromě pití? Otestujte se, jak dobře znáte babské rady
Znáte je od své babičky a ta zase od svojí… Otestujte se, jak dobře znáte babské rady, a napište nám, které z nich zaručeně fungují vám.

Opékejte buřty i v dešti. Aktuální ceny přenosného ohniště pro duben 2024
Levné, a přesto stylové kousky koupíte u některých českých výrobců levněji, než si možná myslíte. A to v řádech stovek korun.

KVÍZ: Kam vyhodíte tubu od zubní pasty nebo staré CD? Otestujte se, zda správně třídíte odpad
Češi jsou v třídění odpadu poctiví. Problém nastává v tom, že některý odpad třídíme špatně. Víte, kam patří rulička od toaletního papíru nebo rozbité zrcadlo? Otestujte se.

Předzahrádka může skvěle nahradit drahý plot. Často je však potřeba nejprve konzultovat s úřadem
Kde najdete levné varianty drahých plotů? Jaké předražené rostliny mají v Česku svou levnou alternativu? Jak vyřešit bezúdržbovou předzahrádku? A jak zvítězit v boji se sousedy a s obecním úřadem?

KVÍZ: Jak se dělí majetek při rozvodu? Správně odpoví jen každý desátý Čech
Komu připadne zděděný majetek a jak je to s hypotékou při rozvodu? Ačkoliv se v České republice rozpadne téměř každé druhé manželství, na tyto otázky dokáže odpovědět málokdo.

KVÍZ: Které ovoce zlepšuje krevní tlak a po kterém uvidíte jako ostříž? Otestujte své znalosti ovoce a zeleniny
Že je ovoce a zelenina základem každé zdravé a vyvážené stravy, ví úplně každý. Najde se však také plno faktů, které vám tak jasné být nemusí. Otestujte své znalosti.

KVÍZ: Poznáte nejznámější druhy stromů? Otestujte se, zda zvládnete učivo prvního stupně
Poznávat jednotlivé druhy stromů se učí děti už na základní škole. Pro vás by to tedy měla být hračka. Tak co? Víte, co je smrk a co jedle?

KVÍZ: Pozor – lodžie není balkon. Spousta lidí nepozná ani vikýř a neví, co je pavlač
Patříte mezi ty, kteří nedokážou rozeznat balkon od lodžie, anebo naopak oplýváte znalostmi z oboru stavebnictví? Otestujte si, zda poznáte podle obrázku např. vikýř, arkýř, atiku a mnoho dalších.