HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Své ženě postavil Michal luxusní venkovní kuchyni. Zvládl to svépomocí a prozradil postup i cenu

Venkovní kuchyně je pravděpodobně snem i vaší ženy. Michal tuto skutečnost vytušil během jednoho společného večera a hned druhý den poprosil svého otce a vymysleli brilantní a velmi kreativní plán. Společnými silami navrhli, postavili, vyladili a ve finále i úspěšně dokončili velký projekt, ze kterého byla celá rodina v šoku. Nic podobného v minulosti nezrealizovali, jejich prvotní zkušenosti byly takřka nulové. I přesto však luxusní zasklená kuchyně s grilem i udírnou stojí v plné kráse.


Venkovní kuchyně
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Michal Ž. (se souhlasem)

Venkovní kuchyně je základ moderní zahrady

Chcete-li si užívat svoji zahradu po celý rok, máme pro vás dokonalý recept na úspěch. Inspirovali jsme se příběhem Michala – to jeho je tento návod na příjemně strávené chvíle se svými nejbližšími. Postavil si na zahradě nádhernou moderní a plně vybavenou venkovní kuchyni, která pojí všechny stylové prvky podtrhující aktuální trendy bydlení. Prohlédněte si venkovní kuchyni i fotky z průběhu její výstavby, o které se s námi Michal podělil, zde.

Stavba venkovní kuchyně svépomocí

Stavba venkovní kuchyně trvala Michalovi a jeho otci přibližně pět dní. Má velikost 6,8 x 4,8 m, postavili ji ze smrkových lamel a doplnili o černé kovové prvky. Do pozadí navrhli pohledový břidlicový kámen. Součástmi venkovní kuchyně jsou udírna, krbová kamna, přívod studené i teplé vody, lednice, chlazení na pivo a kávovar. K tomu všemu je přístřešek vybaven internetem, výborným ozvučením i televizí.

Vaši venkovní kuchyni můžete však obohatit i o další stylové prvky, třeba cenově dostupný koupací sud, který je daleko levnější než běžné vířivky (srovnání aktuálních cen najdete zde), a někteří nadšenci nedají dopustit ani na stylové sauny (aktuální ceny venkovních sudových saun najdete zde).

Odpady vyřešil Michal tím nejjednodušším a nejlevnějším řešením pomocí trativodu. Jedná se o jámu, kterou vyplnil makadamem, který zajišťuje vsakování a ztrácení nechtěné vody. Nahoře je kamení pokryto geotextilií a ta je zasypaná finální vrstvou hlíny. Plocha nad trativodem je většinou zatravněná, takže o něm ani nevíte.

Rustikální kuchyně byla tutovka

Rustikální styl v kuchyni je charakterizován přírodními prvky, hrubými texturami a příjemným, útulným pocitem. V takových kuchyních nejčastěji naleznete hrubě opracované dřevěné povrchy, kamenné stěny nebo cihlové zdi. Manželé ve finále vychytali i volbu betonové stěrky, která v typické béžové barvě zdobí celou jednu stěnu.

Michalova žena si svou novou venkovní kuchyni posléze doplnila krásnými doplňky v jednotné antracitové barvě. Vsadila i na vzrostlé rostliny a květináče – ty přece nesmí chybět. Odolné venkovní květináče z betonu se dají pořídit za tyto aktuální ceny.

Venkovní zahradní kuchyně – inspirace, rady a tipy nejen pro stavbu svépomocí

Zasklení venkovní kuchyně je geniální. Vařit venku můžete i v zimě

Aby mohli majitelé využívat tento objekt i v zimě, dodatečně k němu instalovali i posuvné zasklení. Tento velmi patrný krok je přišel na cca 80 000 Kč. Celková délka zasklení je 5 metrů.

A co soukromí? Pan Michal zvolil venkovní elektrické hliníkové rolety v antracitové barvě, které ho vyšly přibližně na 23 000 Kč. Pokud však nechcete vkládat velké investice do rolet, nabízí se vám levnější a velmi stylová varianta např. v podobě venkovních závěsů.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Chatu o šířce 4,8 m přestavěli i s omezeným rozpočtem na moderní domov pro čtyřčlennou rodinu

Venkovní topidlo jako cenově dostupný dotek luxusu

Vídáme ho na městských venkovních zahrádkách a během chladných večerů u něj vždy hledáme volné místo. Nikdy by nás pravděpodobně nenapadlo koupit si ho na vlastní terasu, a přitom je to tak skvělý nápad. Konkrétně Michal zvolil plynový konvektor (přesná cena zde), ale existují i jiné možnosti v různých cenových kategoriích:

  • infrazářiče (aktuální porovnání cen zde),
  • elektrická topidla (dražší, ale výkonnější varianta – srovnejte si aktuální ceny),
  • halogenová topidla (aktuální cena zde),
  • plynová topidla (srovnání cen na českém trhu).

U krbu vzniká ta pravá romantika. V udírně pak lahodné výrobky

Na každé správné terase je vždy gril nebo přímo krb. Michal s rodinou vsadili na venkovní krb, který umí vykouzlit hřejivou a romantickou atmosféru, a navíc si ve venkovní kuchyni udělali místo i na stylovou udírnu, kterou také realizovali svépomocí.

Na kolik přijde zahradní krb s grilem? Aktuální ceny si můžete srovnat např. zde.

Na kolik přišla stavba venkovní kuchyně svépomocí?

Jak probíhala stavba celé venkovní kuchyně krok pro kroku? Michal si dal s celým procesem výstavby velice záležet a do celého projektu investoval celkem 353 000 Kč (cena zahrnuje konstrukci a vybavení kuchyně, zasklení a rolety).

Ceny automatických venkovních rolet na českém trhu si můžete srovnat např. zde.

Kreativní a opravdu šikovný kutil Michal se s námi podělil o celý postup výstavby, který naleznete v rozhovoru níže.

Moderní venkovní kuchyně svépomocí za 250 000 Kč – fotopostup

Vydáno dne:
15.02.2024

Photocredit: Michal Ž. (se souhlasem)

4

Venkovní zahradní kuchyně – inspirace, rady a tipy nejen pro stavbu svépomocí

Dlouho uvažujete o stavbě venkovní kuchyně? Velký sen, který jste se rozhodli zrealizovat, nebo ještě stále váháte? Článek s inspirací jak začít, pokračovat a na co si dát třeba pozor... Číst více →



Moderní venkovní kuchyně svépomocí za 250 000 Kč – fotopostup

Inspirujte se realizací venkovní kuchyně. Pan Michal se do toho pustil odvážně se svým tátou svépomocí. Projekt pojí téměř všechny moderní prvky, které vás napadnou... Číst více →



Modřínová terasová prkna – jasná volba při stavbě stylové terasy u domu svépomocí

Moderní a stylová konstrukce modřínové terasy u domu ve svahu byla hotová za 3 měsíce. Petr ji zvládl postavit svépomocí pro svoji kamarádku Eriku. Kolik by stál materiál na takovou terasu při dnešních cenách?.. Číst více →



Tomáš dokázal postavit luxusní pergolu s kuchyní svépomocí. Známe postup i ceny materiálů

Postavte si dřevěnou pergolu svépomocí podle osobního návodu pana Tomáše z Třince... Číst více →



Martin s maminkou a přáteli vytvořili zahradu snů. Bazén, gril, udírna, dílna, i posezení s WC

Pan Martin se již nemohl dále dívat na chátrající rodinnou zahradu. Rozhodl se, že vezme osud do svých rukou. A to doslova... Číst více →



Přístřešek, venkovní sauna a udírna. Starostlivý otec Ivan překvapil svoji rodinu novou zahradou

Přestože pracuje Ivan jako projektový manažer a zkušeností se dřevem příliš neměl, dokázal svépomocí postavit přístřešek, venkovní saunu a udírnu. Stáhněte si výkresy s kótami a prohlédněte si také fotopostup v galerii... Číst více →



Dřevěný přístřešek postavený svépomocí vyjde levněji. Srovnali jsme ceny materiálů – březen 2024

Kolik ušetříte na zahradním přístřešku, budete-li si ho stavět svépomocí? Dost na to, abyste za tyto peníze koupili iPhony celé rodině, nové spotřebiče, ojeté auto nebo jeli na krásnou dovolenou... Číst více →