HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Své ženě postavil Michal luxusní venkovní kuchyni. Zvládl to svépomocí a prozradil postup i cenu

Venkovní kuchyně je pravděpodobně snem i vaší ženy. Michal tuto skutečnost vytušil během jednoho společného večera a hned druhý den poprosil svého otce a vymysleli brilantní a velmi kreativní plán. Společnými silami navrhli, postavili, vyladili a ve finále i úspěšně dokončili velký projekt, ze kterého byla celá rodina v šoku. Nic podobného v minulosti nezrealizovali, jejich prvotní zkušenosti byly takřka nulové. I přesto však luxusní zasklená kuchyně s grilem i udírnou stojí v plné kráse.


Venkovní kuchyně
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Michal Ž. (se souhlasem)

Venkovní kuchyně je základ moderní zahrady

Chcete-li si užívat svoji zahradu po celý rok, máme pro vás dokonalý recept na úspěch. Inspirovali jsme se příběhem Michala – to jeho je tento návod na příjemně strávené chvíle se svými nejbližšími. Postavil si na zahradě nádhernou moderní a plně vybavenou venkovní kuchyni, která pojí všechny stylové prvky podtrhující aktuální trendy bydlení. Prohlédněte si venkovní kuchyni i fotky z průběhu její výstavby, o které se s námi Michal podělil, zde.

Stavba venkovní kuchyně svépomocí

Stavba venkovní kuchyně trvala Michalovi a jeho otci přibližně pět dní. Má velikost 6,8 x 4,8 m, postavili ji ze smrkových lamel a doplnili o černé kovové prvky. Do pozadí navrhli pohledový břidlicový kámen. Součástmi venkovní kuchyně jsou udírna, krbová kamna, přívod studené i teplé vody, lednice, chlazení na pivo a kávovar. K tomu všemu je přístřešek vybaven internetem, výborným ozvučením i televizí.

Vaši venkovní kuchyni můžete však obohatit i o další stylové prvky, třeba cenově dostupný koupací sud, který je daleko levnější než běžné vířivky (srovnání aktuálních cen najdete zde), a někteří nadšenci nedají dopustit ani na stylové sauny (aktuální ceny venkovních sudových saun najdete zde).

Odpady vyřešil Michal tím nejjednodušším a nejlevnějším řešením pomocí trativodu. Jedná se o jámu, kterou vyplnil makadamem, který zajišťuje vsakování a ztrácení nechtěné vody. Nahoře je kamení pokryto geotextilií a ta je zasypaná finální vrstvou hlíny. Plocha nad trativodem je většinou zatravněná, takže o něm ani nevíte.

Rustikální kuchyně byla tutovka

Rustikální styl v kuchyni je charakterizován přírodními prvky, hrubými texturami a příjemným, útulným pocitem. V takových kuchyních nejčastěji naleznete hrubě opracované dřevěné povrchy, kamenné stěny nebo cihlové zdi. Manželé ve finále vychytali i volbu betonové stěrky, která v typické béžové barvě zdobí celou jednu stěnu.

Michalova žena si svou novou venkovní kuchyni posléze doplnila krásnými doplňky v jednotné antracitové barvě. Vsadila i na vzrostlé rostliny a květináče – ty přece nesmí chybět. Odolné venkovní květináče z betonu se dají pořídit za tyto aktuální ceny.

Venkovní zahradní kuchyně – inspirace, rady a tipy nejen pro stavbu svépomocí

Zasklení venkovní kuchyně je geniální. Vařit venku můžete i v zimě

Aby mohli majitelé využívat tento objekt i v zimě, dodatečně k němu instalovali i posuvné zasklení. Tento velmi patrný krok je přišel na cca 80 000 Kč. Celková délka zasklení je 5 metrů.

A co soukromí? Pan Michal zvolil venkovní elektrické hliníkové rolety v antracitové barvě, které ho vyšly přibližně na 23 000 Kč. Pokud však nechcete vkládat velké investice do rolet, nabízí se vám levnější a velmi stylová varianta např. v podobě venkovních závěsů.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Pořídili si krbovou vložku a tepelné čerpadlo. Za energie dají jen 3 000 Kč

Venkovní topidlo jako cenově dostupný dotek luxusu

Vídáme ho na městských venkovních zahrádkách a během chladných večerů u něj vždy hledáme volné místo. Nikdy by nás pravděpodobně nenapadlo koupit si ho na vlastní terasu, a přitom je to tak skvělý nápad. Konkrétně Michal zvolil plynový konvektor (přesná cena zde), ale existují i jiné možnosti v různých cenových kategoriích:

  • infrazářiče (aktuální porovnání cen zde),
  • elektrická topidla (dražší, ale výkonnější varianta – srovnejte si aktuální ceny),
  • halogenová topidla (aktuální cena zde),
  • plynová topidla (srovnání cen na českém trhu).

U krbu vzniká ta pravá romantika. V udírně pak lahodné výrobky

Na každé správné terase je vždy gril nebo přímo krb. Michal s rodinou vsadili na venkovní krb, který umí vykouzlit hřejivou a romantickou atmosféru, a navíc si ve venkovní kuchyni udělali místo i na stylovou udírnu, kterou také realizovali svépomocí.

Na kolik přijde zahradní krb s grilem? Aktuální ceny si můžete srovnat např. zde.

Na kolik přišla stavba venkovní kuchyně svépomocí?

Jak probíhala stavba celé venkovní kuchyně krok pro kroku? Michal si dal s celým procesem výstavby velice záležet a do celého projektu investoval celkem 353 000 Kč (cena zahrnuje konstrukci a vybavení kuchyně, zasklení a rolety).

Ceny automatických venkovních rolet na českém trhu si můžete srovnat např. zde.

Kreativní a opravdu šikovný kutil Michal se s námi podělil o celý postup výstavby, který naleznete v rozhovoru níže.

Moderní venkovní kuchyně svépomocí za 250 000 Kč – fotopostup

Vydáno dne:
15.02.2024

Photocredit: Michal Ž. (se souhlasem)

4

Venkovní zahradní kuchyně – inspirace, rady a tipy nejen pro stavbu svépomocí
Dlouho uvažujete o stavbě venkovní kuchyně? Velký sen, který jste se rozhodli zrealizovat, nebo ještě stále váháte? Článek s inspirací jak začít, pokračovat a na co si dát třeba pozor.

Moderní venkovní kuchyně svépomocí za 250 000 Kč – fotopostup
Inspirujte se realizací venkovní kuchyně. Pan Michal se do toho pustil odvážně se svým tátou svépomocí. Projekt pojí téměř všechny moderní prvky, které vás napadnou.

Modřínová terasová prkna – jasná volba při stavbě stylové terasy u domu svépomocí
Moderní a stylová konstrukce modřínové terasy u domu ve svahu byla hotová za 3 měsíce. Petr ji zvládl postavit svépomocí pro svoji kamarádku Eriku. Kolik by stál materiál na takovou terasu při dnešních cenách?

Tomáš dokázal postavit luxusní pergolu s kuchyní svépomocí. Známe postup i ceny materiálů
Postavte si dřevěnou pergolu svépomocí podle osobního návodu pana Tomáše z Třince.

Martin s maminkou a přáteli vytvořili zahradu snů. Bazén, gril, udírna, dílna, i posezení s WC
Pan Martin se již nemohl dále dívat na chátrající rodinnou zahradu. Rozhodl se, že vezme osud do svých rukou. A to doslova.

Přístřešek, venkovní sauna a udírna. Starostlivý otec Ivan překvapil svoji rodinu novou zahradou
Přestože pracuje Ivan jako projektový manažer a zkušeností se dřevem příliš neměl, dokázal svépomocí postavit přístřešek, venkovní saunu a udírnu. Stáhněte si výkresy s kótami a prohlédněte si také fotopostup v galerii.

Dřevěný přístřešek postavený svépomocí vyjde levněji. Srovnali jsme ceny materiálů – březen 2024
Kolik ušetříte na zahradním přístřešku, budete-li si ho stavět svépomocí? Dost na to, abyste za tyto peníze koupili iPhony celé rodině, nové spotřebiče, ojeté auto nebo jeli na krásnou dovolenou.

Využívání seniorů, zlevnění plynu a elektřiny i zákaz vstupu do lesů – to jsou zářezy z minulého týdne
Jasně, výstižně, krátce a bez obalu – opět pro vás máme ty nejzajímavější zářezy z uplynulého týdne. Připravte si něco dobrého a jdeme na to.

Chlapi si ve třech postavili zahradní pec. Podle jejich návodu to zvládne každý
Filip a jeho dva přátelé dostali při jedné večerní debatě s pivkem v ruce geniální nápad. Postavili si úplně sami pec na pizzu (a na další libové masové pokrmy) a podělili se se zbytkem světa o návod krok za krokem.

Tomáš si splnil sen většiny chlapů a postavil si na zahradě vlastní výčep. Máme pro vás snadný návod
Vlastní pípa povolena, ale sud na očích je nepřijatelný. Takové zadání dostal Tomáš od své manželky. Holt úděl ženatého muže. Naštěstí se nejedná o nic, s čím by si Tomáš neporadil.