HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Mají hezčí vánoční stromek Ostraváci nebo Pražané? Prohlédněte si vánoční výzdobu v krajských městech a hlasujte

Zvítězí Praha, Ostrava, Brno, Budějice nebo některé z dalších devíti krajských měst v České republice? Souboj začíná. Dejte hlas těm nejkrásnějším vánočním stromečkům a napište nám do diskuze, který je podle vás v pořadí bezkonkurenčně před těmi ostatními. Nezapomeňte si všechny pečlivě prohlédnout ve fotogalerii.


Vánoční stromeček – anketa
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Public Domain Pictures (se souhlasem)

Podělte se o svůj názor

Vánoční stromeček je jedním z hlavních pilířů Vánoc. Oproti těm ostatním, jako jsou např. vánoční tradice, sváteční pokrmy a zvyky, je právě zdobení stromečku jednotné téměř po celém světě. Česká republika je jednou z mála zemí, kde krajská města věnují zvýšenou pozornost vlastní výzdobě a především vánočnímu stromečku. A nás zajímá jediné – které město má letos podle vás tu nejkrásnější vánoční výzdobu? Prohlédněte si fotografie v galerii a hlasujte v anketách níže – dejte palec nahoru svému favoritovi nebo palec dolů stromečku, který se vám nelíbí.

Za 2 minuty sundá dřevorubkyně 27 jehličnanů. Nad jejími výkony zůstává chlapům rozum stát

Vánoční trhy v Praze

2. prosince se spousta Čechů sešla na Staroměstském náměstí, a to z jediného důvodu. Rozsvícení natolik velkolepého vánočního stromečku je opravdu velikou událostí každým rokem. Byli jste tam letos i vy? Podívejte se na vánoční stromeček v Praze a posuďte sami, jestli je letos tím nejkrásnějším v celém Česku.

16-24

Vánoční trhy v Brně

Brno má vánoční stromečky hned tři. My se však v anketě zaměříme na ten hlavní na náměstí Svobody. Pár metrů od něj přichystalo město kasičku na veřejnou sbírku a kouzelný zvonek přání. Podívejte se, jak vypadají trhy a samotný vánoční stromeček v Brně, a zhodnoťte sami, jestli mu dáte svůj hlas.

22-18

Vánoční trhy v Ostravě

Vůně svařáku, zmrzlé prsty, živá hudba a uličky plné lidí. To jsou vánoční trhy v Ostravě. Na Masarykově náměstí stojí půvabná jedle z Biskupských lesů tyčící se až do výšky 11 metrů. Tipli byste si, jakou celkovou délku mají světelné řetězy na stromečku? Odpověď se dozvíte po rozkliknutí fotky níže.

19-19

Vánoční trhy v Plzni

Na první adventní neděli si Plzeňané užívají slavnostní rozsvícení svého vánočního stromečku, který se tyčí na náměstí Republiky. Kromě živého betlému mu do vánoční noty hrála i živá hudba. Podívejte se na samotný stromeček a posuďte tamní atmosféru.

19-15

Vánoční trhy v Liberci

Liberecký smrk ztepilý pochází ze soukromé zahrady a se svojí výškou, tradičních 14,5 metrů, překrásně zdobí náměstí. Povšimněte si také herrnhutských hvězd, 130centimetrové hvězdy na špici a téměř půlmetrových ozdob – tady. Líbí?

14-15

Vánoční trhy v Olomouci

Trasu z Horního náměstí přes Dolní náměstí až k Tržnici si perfektně namyslelo město Olomouc. S jeho proslulým olomouckým punčem v ruce je procházka (zakončená u vánočního stromečku) velmi příjemná. Mrkněte na něj ve fotogalerii a pokud se vám líbí, dejte mu palec nahoru.

80-17

Vánoční trhy v Českých Budějovicích

Vánoční stromeček na náměstí Přemysla Otakara II. rozsvítilo letos náhodně vybrané dítě z publika. A to není ani zdaleka jediná originalita, kterou se na Budějovicku můžou pyšnit. Letos tam přiletěl i anděl. Podívejte se na jejich vánoční stromeček. Co myslíte? Palec nahoru nebo palec dolů?

54-11

Vánoční trhy v Hradci Králové

Na Hradecku se dějištěm opět stalo Velké náměstí. Podobně jako v jiných městech se i tady vánoční stromeček rozsvítil 3. prosince. A nebyl jediný, který si Hradečáci vyzdobili k dokonalosti. Zhodnoťte jejich snahu přímo tady.

16-14

Vánoční trhy v Pardubicích

Letošní třetí prosincový den osvítil Pernštýnské náměstí překrásný vánoční stromeček vysoký 15 metrů. Oproti předešlým rokům ho obyvatelé Pardubic hodnotí jako 100 a 1. Podívejte se na něj ve fotogalerii a posuďte sami.

8-16

Vánoční trhy v Ústí nad Labem

Krásné, veselé, voňavé, pohádkové i dojemné. Takové jsou vánoční trhy na Ústecku. Tisíce občanů s napětím čekaly na rozsvícení vánočního stromečku na Lidickém náměstí v pondělí 27. listopadu. A dočkali se. Zářivý výsledek si většina obyvatel pochvaluje.

11-16

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Dům na klíč s kuchyní do L, spíží a dvěma koupelnami za 3 miliony Kč

Vánoční trhy ve Zlíně

Pohádkovou atmosféru dokázalo město Zlín vykouzlit na proslulém náměstí Míru. Zářivý vánoční stromeček doprovázela hudba známých českých muzikantů. Byl to úžasný zážitek. Posuďte i vy.

22-13

Vánoční trhy v Jihlavě

Vysočina, to je úplně jiný kraj. Vánoční stromeček pro Jihlavu je v letošním roce ze Sídliště Březinova a jedná se o dvanáctimetrový smrk omorika. Nejkrásnější pohled na něj získáte od velkého kluziště, jak potvrzují sami Jihlavané. Podívejte se na něj tady a ohodnoťte sami.

8-11

Vánoční trhy v Karlových Varech

3. prosince v 18 hodin se dominantou celé Mlýnské kolonády stal vánoční strom. Symetrický a decentně nazdobený stromeček vašemu zraku neunikne. I pokud nebydlíte poblíž Karlových Varů, ono historické město rozhodně stojí za návštěvu.

8-11

Těšíme se na vaše hlasy a napište nám svůj názor i do diskuze.

Vydáno dne:
19.12.2023

Photocredit: Public Domain Pictures (se souhlasem)

24

Fotogalerie: adventní věnce, inspirace a návod na výrobu

Adventní věnce jsou neodmyslitelnou součástí Vánoc. Vyrobte si i vy adventní věnec podle našeho návodu... Číst více →



13 tipů na originální vánoční dárky ze dřeva

Inspirujte se na letošní Vánoce dřevem. Podívejte se na 13 netradičních vánočních dárků, které si zvládnete i sami vyrobit... Číst více →



Vánoční stromeček: 3 tipy, jak vybrat vánoční stromek i se stojánkem

Borovice, jedle, nebo smrk? Víte, jak vánoční stromeček vybrat a jaké existují druhy stojanů na vánoční stromek? Poradíme vám, jak vybrat ten nejlepší vánoční stromeček i jaké jsou barvy letošních Vánoc... Číst více →



4 krásné barevné trendy letošních Vánoc. Který zvolíte vy?

I Vánoce podléhají módním trendům a letos je jich hned několik. Každému z nich vévodí jiná atraktivní barva a styl. Jaký bude ten váš?.. Číst více →



Vánoční ozdoby nejenom na vánoční stromeček – inspirace

Vánoce se blíží a přípravy jsou v plném proudu. Inspirujte se fotografiemi, které vám pomohou rozhodnout se pro váš nejmilejší typ vánoční výzdoby... Číst více →