HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Zahradní nábytek z masivu: Fotogalerie, tipy a praktické rady

Zahrady a terasy by nebyly kompletní bez pohodlného posezení. Židle, stoly, křesla nebo lehátka nám zpříjemňují odpočinek a umožňují nám trávit báječné chvíle s našimi blízkými. Prim dlouhodobě hraje zahradní nábytek z masivu. Podívejte se na konkrétní tipy ve fotogalerii a přečtěte si praktické rady, jak o tento nábytek pečovat. 


Masivní zahradní nábytek
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Wicker Paradise

Dřevo je obnovitelný materiál, který provází člověka tisíce let. S tímto přírodním a přirozeným materiálem se velmi dobře pracuje, je zdravotně nezávadný a příjemný na dotek. Pod rukama zručných řemeslníku se trámy a prkna proměňují v praktické, nadčasové a jedinečné kousky, které naplňují náš domov pohodou. Nábytek z masivu je prostě každým coulem originál.

Fotogalerie:

i Foto: Wicker Paradise, André B., Viktor Bohdálek, Margaret Branstrom

Proč zvolit zahradní nábytek z masivu

  • Je zdravý – nábytek z masivu je vyrobený z přírodních materiálů. Neuvolňují se z něho žádné nežádoucí látky. Dřevo je také příjemné na dotyk i na pohled.
  • Vydrží – dlouhá životnost a odolnost zahradního nábytku z masivu jsou nedocenitelnými výhodami. Zahradní nábytek je často vystaven povětrnostním vlivům, jako je déšť, vítr nebo sluneční žár. Dřevo se s těmito vlivy vypořádává mnohem lépe než například nábytek z lamina nebo dřevotřísky.
  • Snadno se ošetřuje –nábytek je vhodné opatřit jednou za čas ochrannou vrstvou (olej, vosk, lak). Dřevo časem neztrácí na své kráse, ale dozrává. Pokud je nábytek poškozený, stačí ho jednoduše přebrousit a znovu navoskovat. Výhodou je, že takové opravy je možné provádět jen lokálně.
  • Je nadčasový – zahradní nábytek z masivu při vhodné péči zraje jako víno, a proto nevyjde z módy. Především pokud investujete do nadčasového dřevěného nábytku, budete se s ním těšit celou řadu let. A s tím se pojí další výhoda – ve výsledku je totiž zahradní nábytek z masivu levnější, protože i když se s ním pojí vyšší vstupní investice, nebudete ho muset po první sezóně vyměnit.
  • Stále žije – masivní zahradní nábytek představuje hodnotný kus, který s vámi bude prožívat rodinné oslavy, večírky nebo jen posezení u kávy. Dřevo je živý materiál, který se v čase proměňuje. Na rozdíl od lamina nebo dřevotřísky, které ho pouze napodobují.
  • Voní – dřevěný zahradní nábytek působí jako aromaterapie. Ve dřevě je stále pryskyřice, která se ze dřeva uvolňuje a jen podtrhuje kouzlo okamžiku.

Bude vás zajímat: Nábytek z palet: Fotogalerie plná nápadů a inspirace

Praktické rady: Jak vybrat zahradní nábytek z masivu

Při výběru dřevěného zahradního nábytku z masivu bychom se měli řídit několika parametry a odpovědět si na základní otázky. Kromě toho, že se nám nový nábytek na zahradu musí líbit a měl by korespondovat s provedením našeho domu nebo terasy, nesmíme zapomenout ani na praktickou stránku věci. Důležitá je nejen snadná údržba, ale také například konstrukce, která umožní snadnou skladovatelnost.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Bungalov na klíč (63 m2) za dostupnou cenu je navržený přesně pro seniory

  • Umístění nábytku – před tím, než zajedete do první prodejny, prohlédněte si místo, kam přijde. Nejde přitom jen o rozměry stolu, křesel nebo lavice. Pokud budete pořizovat sezení ven, měl by být nábytek vyrobený z odolných materiálů. Když hledáte nábytek na krytou terasu nebo do altánu, můžete z podobných požadavků mírně slevit.
  • Konstrukce – stabilita zahradního nábytku je důležitá. Proto si dobře prohlédněte jeho konstrukci. Nábytek s tenkýma nohama bude na trávníku problematický, protože se bude snadno bořit do země.
  • Pohodlí – zahradní nábytek by vám měl vyhovovat po všech stránkách. Pro slunění volte raději polohovací křesla. Pokud hledáte stoly a židle pro stolování, zajímejte se o výšku a hloubku sedu. Rozhodně si sezení v obchodě vyzkoušejte.
  • Počet lidí – spočítejte si dobře, zda vám opravdu budou stačit jen čtyři židle. Co když přijde návštěva? Myslete i na své přátele a příbuzné. Pro menší počet lidí jsou vhodná křesla, ale pokud máte širokou rodinu, možná využijete spíš prostornější lavice.

Čtěte také: Ratanové křeslo: Inspirujte se ve fotogalerii a zjistěte ceny

Tipy a fotogalerie nábytku z masivu

Zahradní nábytek z masivu je nadčasový. Především pokud zvolíte jednoduchou konstrukci, elegantní design a jemné linie bez zbytečných zdobných prvků. Vzhled zahradního nábytku z masivu volte i s ohledem na místo, kde ho budete využívat. Například u roubených chalup vynikne lavička v rustikálním stylu, zatímco u moderních dřevostaveb spíš decentní dřevený nábytek. Prohlédněte si pro inspiraci fotogalerii dřevěného nábytku z masivu.

Vydáno dne:
04.01.2016

Photocredit: Wicker Paradise

10

Nábytek z palet: Fotogalerie plná nápadů a inspirace

Líbí se vám nábytek z palet? Hledáte nápady a inspiraci?.. Číst více →



Polstry na zahradní nábytek: Rady, tipy inspirace

Vybíráte polstry na zahradní nábytek? V tomto článku najdete důležité informace podle čeho polstry vybírat, jaké jsou materiály a jak je udržovat... Číst více →



Ratanový nábytek do interiéru: Fotogalerie a praktické rady

Zvažujete do vašeho interiéru ratanový nábytek? Zde zjistíte jaké má ratanový nábytek výhody a nevýhody a inspirujete se v bohaté fotogalerii... Číst více →



Zahradní nábytek z umělého ratanu: Dejte si pozor na nejlevnější kousky

Zvažujete pořídit zahradní nábytek z umělého ratanu? Přečtěte si o tom jaké má výhody a nevýhody a proč si dát pozor na nejlevnější nabídky... Číst více →



Hamaka: houpací síť aneb pohodlí zavěšené na stromě

Kolik stojí houpací síť a kde všude ji můžete pověsit? Povíme v článku... Číst více →



Zahradní nábytek: Fotogalerie, ceny a současné trendy

Jak vypadá moderní zahradní nábytek a kolik stojí? Dozvíte se v článku... Číst více →



Jak založit rychle rostoucí živý plot?

Jak vybrat dřeviny pro živý plot a kde je vysadit? Povíme si v článku... Číst více →



Vertikutátor – proč a jak provzdušnit váš trávník?

Kolik stojí a jak vybrat ten správný vertikutátor neboli provzdušňovač pro váš trávník? Poradí vám článek... Číst více →



Zakládání trávníku: Návod a několik rad, než se pustíte do práce

Jak správně založit trávník? Co promyslet, než se pustíte do práce? Máme pro vás návod krok po kroku... Číst více →



Kompost: Jak jej založit a jak správně kompostovat?

Kompost na zahradu patří. Vytvořte si snadno zeminu plnou živin. Jak kompost založit a jak správně kompostovat?.. Číst více →