HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Materiály a konstrukce

Jaké vybrat materiály a konstrukční systém pro stavbu dřevostavby? To je jedna ze základních otázek každého stavebníka. V následujících článcích jednotlivé stavební materiály a technologie konstrukčních systémů dřevostaveb detailně rozebereme, vysvětlíme jejich výhody a nevýhody i na co si dát pozor. V této sekci najdete i zajímavé realizované konstrukce z celého světa, které neslouží jako rodinné domy, např. školy, školky, dřevěné mrakodrapy, bytovky atp.


Keramická dlažba v interiéru: Kam se hodí a jak ji vybrat
Již dávno neplatí, že je keramická dlažba vhodná pouze do koupelny nebo kuchyně. S kvalitním podlahovým vytápěním si můžete užívat kvalitní keramické dlažby i v jiných místnostech svého domova. Víte ale, podle čeho vybírat?

Překližka jako nedoceněný materiál – tipy na její využití v interiéru
Nechte se inspirovat a využijte ve svém interiéru překližku. Nábytek, obklady i malé drobnosti z ní vypadají opravdu skvěle.

Podlahové a rohové lišty – jaké druhy jsou u nás k dostání
Není lišta jako lišta. Podlahové a rohové lišty se vyrábí v mnoha variantách, materiálech i barvách. Vybrané podlahové a rohové lišty vám představíme v následujícím článku.

Nejvyšší dřevostavba světa má 18 pater a všechny její byty už jsou vyprodané
Představujeme vám aktuálně nejvyšší dřevostavbu světa. Má 18 pater a stojí v Norsku. Co nám o ní prozdradil její autor Rune Abrahamsen?

Komínové stříšky: varianty pro různé typy komínů
Znáte všechny funkce komínových stříšek? V tomto článku si ukážeme, proč jsou komínové stříšky tak důležité, a jaké typy lze použít.

Největší dřevostavbu Evropy s pohnutou minulostí se pravděpodobně nepodaří zachránit
Největší dřevostavba Evropy se rozpadá. A pokud se nenajdou finance na její záchranu, pravděpodobně nepřežije letošní zimu.

Rozhovor s architektem: Moderní dřevostavby v Africe by mohly vyřešit problém se sociálním bydlením
Mladý jihoafrický architekt Fundokuhle Kubheka navrhl jedinečný koncept modulárních domů pro sociálně slabší rodiny z Jihoafrické republiky, které by mohly přispět zlepšení situace s bydlením. A k naší radosti jsou ze dřeva.

Rozhovor s brněnskými studenty, kteří navrhli stylovou lesní útulnu z plastového odpadu
Plastic Crystal je lesní útulna z velké části vyrobená z recyklovaného plastu, kterou navrhli tři studenti brněnské architektury. Prohlédněte si tento unikátní projekt zblízka.

Mimořádný dřevěný most postavený starou japonskou technikou
Zkombinovat starý stavební styl s nově dostupným materiálem přineslo fascinující výsledek. Moderní, ale tradiční most se stal v Japonsku technickou památkou.

Hongkong se pochlubil novou dřevostavbou
V Hongkongu vyrostla dřevostavba, která se stala symbolem kulturní kultivace města. Jak vypadá a v čem spočívá její symbolika?

Dřevěné mosty se vrací do módy - nahrazují ocel a beton
Důsledný výzkum amerických inženýrů potvrdil, že mosty z moderního lepeného dřeva si rozhodně zaslouží pozornost. Jaké jsou rozhodující argumenty?

Dokáže 3D tisk změnit situaci s nedostatkem levného bydlení?
Pořídit si vlastní bydlení je kvůli vysokým nákladům pro mladé lidi čím dál těžší. Mohl by tuto situaci změnit 3D tisk domů?




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů