HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Materiály a konstrukce

Jaké vybrat materiály a konstrukční systém pro stavbu dřevostavby? To je jedna ze základních otázek každého stavebníka. V následujících článcích jednotlivé stavební materiály a technologie konstrukčních systémů dřevostaveb detailně rozebereme, vysvětlíme jejich výhody a nevýhody i na co si dát pozor. V této sekci najdete i zajímavé realizované konstrukce z celého světa, které neslouží jako rodinné domy, např. školy, školky, dřevěné mrakodrapy, bytovky atp.


Hongkong se pochlubil novou dřevostavbou
V Hongkongu vyrostla dřevostavba, která se stala symbolem kulturní kultivace města. Jak vypadá a v čem spočívá její symbolika?

Dřevěné mosty se vrací do módy - nahrazují ocel a beton
Důsledný výzkum amerických inženýrů potvrdil, že mosty z moderního lepeného dřeva si rozhodně zaslouží pozornost. Jaké jsou rozhodující argumenty?

Dokáže 3D tisk změnit situaci s nedostatkem levného bydlení?
Pořídit si vlastní bydlení je kvůli vysokým nákladům pro mladé lidi čím dál těžší. Mohl by tuto situaci změnit 3D tisk domů?

Rozdělení základových konstrukcí vhodných pro dřevostavby
Chystáte se stavět nový dům? Podívejte se, jaké máte možnosti pro jeho založení.

Sedlová, pultová a valbová střecha: Typy a rozdělení střech u dřevostaveb
Tvarů střech je velké množsví a pojmů okolo konstrukce střechy ještě více. Znáte je? V následujícím článku uvádíme vše podstatné ke střešní terminologii.

Nezvyklé dřevěné domy pastevců lákají k návštěvě Velike Planiny ve Slovinsku
Nahlédněte s námi do života slovinských pastýřů krav, kteří léto trávili ve stříbrných dřevěných salaších na Velike Planině.

Z bambusu je možné vytvořit krásné domy i bohatě zdobené interiéry
Stavět z bambusu? V následujícím článku se dozvíte, jak vzniká dům z bambusových kmenů. Zjistíte také, na co všechno se bambus může ještě hodit.

Když se splní sen: Studentka pro svoji obec navrhla zastávku, která se úspěšně zrealizovala
Brněnská studentka navrhla autobusovou zastávku, kterou v její rodné vesnici následně i zrealizovali. Jak se lišil její návrh od finální realizace a co na novou zastávku říkají spoluobčané?

Jak vypadá jedna z nejmodernějších mateřských školek světa?
Kodaňská mateřská školka díky dřevěné fasádě nabízí příjemné splynutí s okolní cihlovou zástavbou a vytváří tak bezpečný svět dětí uprostřed města. Prohlédněte si ji důkladně v našem článku.

Thajská Sagrada Família – staví se už čtyřicet let a stále není hotovo
Unikátní řezbářská práce není jen součástí prvků historických staveb, ale také těch novodobých – jako je například Svatyně Pravdy. Kouzlo této stavby můžete odkrýt v našem dnešním článku.

Dřevěná šindelová krytina nebo obklad překvapí i v dnešní době
Zvažujete, jaký zvolit obklad nebo střešní krytinu pro svůj dům či chatu? Inspiraci i radu najdete v následujícím článku o dřevěném šindeli.

Velkolepý celodřevěný kostel – takový je jedině Gol
Poznejte krásu vikinského kostela z Norska. Následující článek popisuje nejen jeho historii, ale také jeho stavební provedení.

Dřevěná renesance: Úžasný milánský pavilon z 12 tun dřeva
Pavilon vytvořený z pravidelných dřevěných hranolů váží dohromady 12 tun, ale je vybaven nevšední lehkostí. Prohlédněte si tuto netradiční dřevěnou konstrukci.

Slaměné domy – stavění, jak ho neznáte
Domy ze slámy nejsou zapomenutá historie. Naopak jich u nás pořád přibývá. Co je vlastně takový „slamák“? A jak vypadá? To se dozvíte v tomto článku.

Klasické sídliště prošlo fantastickou rekonstrukcí. Jak vypadají jeho byty?
Líbilo by se vám bydlení na sídlišti, kdyby ke každému bytu náležela i zahrada? Nedivíme se. Právě ozeleněné střechy a dřevěná fasáda přístaveb jsou největší lákadla stockholmského sídliště Park.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů