HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Jak zařídit byt pro chlapa, který má styl?

Ryze pánský interiér býval k vidění jen málokdy. V dnešní době plné single domácností už však takovou raritou není. Přibývá také párů, které si kromě společného bydlení dopřávají luxus oddělených bytů, kam si mohou jezdit odpočinout od partnera nebo příležitostně přenocovat. Jak tedy takový současný mužský interiér vlastně vypadá?


Industriální městský byt
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Pxhere

Stejně jako se liší mužská povaha od té ženské, podobně je na tom i interiérový design single bytů. Zatímco dámské pokoje bývají prosvětlené, jemné, barevné a plné dekorací, u těch pánských je tomu přesně naopak. Vévodí jim čisté linie, tmavé a výrazné barvy a jasný styl. Oblíbené jsou industriální prvky, surové materiály i moderní kousky.

Barvy a materiály po chlapsku

Základem každého pánského interiéru je typická barevná paleta zdůrazňující tvrdost a mužnost. Dominující barvou je černá a všechny odstíny šedé až po bílou. Monochromatické ladění bývá nejčastěji rozbito zemitými odstíny nebo indigově modrou. Muži se také často nebojí sáhnout po sytě červené.

Výrazné barevné ladění je vhodné doplnit surovými materiály - masivním dřevem, betonem, kamenem nebo přiznanými cihlami. V kontrastu k nim se používají lesklé povrchy a sklo, které dodají celku moderní šmrnc. Ani typicky mužským pokojům se nevyhýbají vzory. Používají se zejména ty výrazné a geometrické.

Design a technologie

Jasným znakem interiéru, kde bydlí muž, je využití propracovaného designu a technologií. Mnoho pánů si zakládá na svým zájmu o nejmodernější elektroniku, proto není výjimkou, že součástí interiérů bývají nejrůznější hi-tech výrobky. Muži také často sahají po výrazných a drahých designových kouscích a nábytkových solitérech, které na sebe v bytě strhávají pozornost.

Pohodlí na prvním místě

Tak, jak pračlověk trávil večer pozorováním plápolajícího ohně, může se současný muž příjemně uvolnit pohledem do krbu. Ty jsou v bytech pro pány také velmi oblíbené, a to zejména ty moderního vzhledu. Pohodlí a možnost relaxovat hrají pro muže důležitou roli. Byt je pro ně místo, kde se musí cítit pohodlně, odpočinout si a vyčistit si hlavu od starostí. I proto obývacímu pokoji obvykle vévodí prostorná a pohodlná pohovka. Oblíbeným materiálem je praktická tmavá kůže, která je nadčasová a snadná na údržbu.

Pohodlí je samozřejmě hlavní i v ložnici. Proto při zařizování nesmíte zapomenout na výběr kvalitní matrace a příjemného ložního prádla. Na rozdíl od žen muži upřednostňují jednoduché ložnice s minimem polštářů a dekorací, které je jinak rozptylují.

V jednoduchosti je krása

Jednoduchost je hlavním motivem rovněž v pánské kuchyni. Neznamená to však, že by měla kuchyně být malá nebo nevybavená. Právě naopak. Mnozí muži jsou velcí gurmáni a šikovní kuchaři. Výsadou mužské kuchyně ale je, že v ní není nic navíc. Pracovní deska bývá volná, vše je logicky uklizené ve skříňkách a zároveň prakticky po ruce. Muži milují smart řešení a potrpí si na kvalitní vybavení, které upřednostní před jeho kvantitou.

Pány v kuchyni rozhodně potěší dobrý kávovar nebo vestavná vinotéka. Jak to tak ale bývá, nejoblíbenějším spotřebičem je vždycky lednice. Nemusíte se proto bát jich do bytu umístit hned několik. Malá chladnička na nápoje v obývacím pokoji je výbornou volbou.

Oblíbeným kouskem, který plní hned několik funkcí a spojuje pracovní kuchyňskou zónu s tou společenskou, je bar. Dobře navržený a umístěný bar se v mnoha pánských bytech stal jejich středobodem, kolem kterého se odehrává veškeré dění.

Byt s charakterem

V čem se muži významně liší od žen, je zejména způsob výzdoby bytu. Pro mnoho žen je dekorování velkým zájmem a je to na jejich bytech vidět. Police jsou plné drobností, vše je dokonale sladěné a příjemné pro všechny smysly. Muži jdou na výzdobu jinak a vlastně se jí ani moc nezabývají. Vzniká totiž zcela přirozeně zaplňováním prostoru osobními věcmi. Díky tomu pánské interiéry dýchají charakterem svého majitele.

Osobní kousky a drobnosti zabydlují prostor a dodávají mu na originalitě. Byty často zdobí výrazné umělecké předměty a osobní sbírky. V kontrastu s jinak moderním a jednoduchým stylem se dobře vyjímají i typicky mužské vintage kousky, jako jsou například globusy, nádoby na doutníky nebo nástěnné mapy.

Často se do dekorace a výběru nábytku promítají osobní zájmy. V obývacím pokoji můžeme najít kulečníkový stůl, police zabírá sbírka vinylových desek, zdi zdobí sportovní trofeje a v rohu místnosti se vyjímá luxusní stojan na kytary. I tak může pánský byt vypadat.

Pokud tedy právě zařizujete vlastní single hnízdo nebo jen dumáte, co pořídit bratrovi do jeho nové garsonky, určitě nešlápnete vedle, pokud se budete držet základních pravidel, kterými jsou jednoduchost, pánská barevná paleta a osobitost.

Vydáno dne:
07.07.2018

Photocredit: Pxhere

1

Dřevostavby pod lupou? Pod mikroskopem!

Podle čeho hodnotí dřevostavby Dokument národní kvality? Důsledky pro zákazníky.. Číst více →



Barové židle do kuchyně: Fotogalerie a tipy pro výběr

Jak a podle čeho vybrat správné barové židle do vaší kuchyně? Kolik barové židle stojí a na co si dát pozor se dozvíte v tomto článku. Inspirovat se můžete ve fotogalerii... Číst více →



Dřevěné vánoční dárky pro muže, kteří si zaslouží pozornost

Vybíráte dárky pro muže? Nezbývá než vytáhnout pokročilejší zbraně - styl, eleganci a dřevo... Číst více →



Ratanové židle: Aktuální ceny a fotogalerie plná inspirace

Sháníte ratanové židle? Víme, jaké jsou jejich aktuální ceny. Navíc jsme pro vás připravili fotogalerii ratanových židlí pro vaši inspiraci... Číst více →



Knihovna do obývacího pokoje: Fotogalerie plná inspirace

Jaké jsou aktuální trendy? A jak vhodnou knihovnu do obýváku vybrat? Povíme si v článku... Číst více →



Video: Každý dřevostavitel je tak trochu umělec ale tenhle chlapík válí

Každý dřevostavitel je částečně umělcem, ale to co předvádí tento chlapík je až neuvěřitelné. V přítomnosti stavebního dozoru to ale rozhodně nezkoušejte... Číst více →



Rekonstrukce bytu ušitá na míru modernímu muži

Rekonstrukce bytu v Sao Paulo je ukázkou toho, jak lze vytvořit originální a moderní bydlení na malém prostoru, které respektuje svého majitele... Číst více →



Zařizování dětského pokoje od plenek až po maturitu

Manuál, jak vytvořit kvalitní a funkční prostor, kde si pohraje batole, vyroste školák a dospěje teenager... Číst více →



Jednoduchý dřevěný rošt vytvořil druhý strop a snížil teplotu v bytě o 7 °C

Atypický ateliérový byt? Zní to luxusně, ale k bydlení to moc nebylo. Zachránila to až dřevěná přepážka mezipatra... Číst více →



Moderní, nespoutaný a extravagantní. Takový je italský styl bydlení.

Moderní, nespoutané, až lehce extravagantní. Přesně takové je italské bydlení, jehož cílem je navodit v obyvatelích pocit pohody. Zajímá vás, jak můžete vnést špetku Itálie i do svého domova?.. Číst více →



NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů