HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Přijďte si s dětmi v Praze zasadit strom – happening v parku pod širým nebem

Máte rádi dřevo a les? Chcete se o nich dozvědět něco nového a zároveň udělat dobrou věc pro naši planetu? Přijďte na Den dřevorádů  happening pod širým nebem. Můžete si zasadit strom, vyrobit lavičku pro Thomayerovu nemocnici a užít si i další zážitky v přírodě.


Sázení stromů
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Nadace dřevo pro život

Den dřevorádů slavíme v neděli 16. září v Michelském lese v Praze, 10 minut příjemné procházky od metra Roztyly. Akci pořádá Nadace dřevo pro život. Na akci si s sebou můžete vzít doprovod. Vítáme všechny, kteří mají rádi dřevo a chtějí si užít bohatý program na čerstvém vzduchu. Pokud budete mít zájem, můžete se přímo na místě také registrovat jako oficiální dřevorádi.

Hlavní část oslav začíná ve 14:00. Co nás všechno čeká?

12:00 setkání nositelů značky Dřevo je cesta – pouze se speciální pozvánkou

14:00 zahájení oslav Dne dřevorádů – stavění laviček, procházky lesem s lesníkem, sázení stromů, občerstvení, živá hudba – od této chvíle je program pro širokou veřejnost

15:00 tvoříme republikový rekord v počtu dřevorádů na jednom místě

17:30 předání dřevěných laviček Thomayerově nemocnici a dalším dobročinným organizacím

18:00 oficiální ukončení oslav

Zasadíme stromy

Víte, jaké to je být lesníkem? Na naší akci se s ním projdete lesem, naučíte se měřit stromy speciálními lesnickými přístroji a zjistíte, jak zasadit strom, aby přežil. Není to tak jednoduché, jak se může zdát.

Postavíme lavičky pro Thomayerovu nemocnici

Ve spolupráci s našimi partnery jsme pro vás připravili teambuilding. Budeme stavět lavičky ze dřeva. Až je všechny postavíme, předáme je darem Thomayerově nemocnici, Domovu pro seniory Krč a Domovu pro osoby se zdravotním postižením Sulická.

Budeme na rádiu Blaník

Oslavy Dne dřevorádů jsou tak kuriózní, že se na ně přijede podívat i rádio Blaník a bude z akce vysílat tři živé vstupy. Pokud na akci nemůžete dorazit, nalaďte si nás v neděli odpoledne na rádiu Blaník. 

Vytvoříme republikový rekord

Každý dřevorád, který se na místě podepíše do prezenční listiny, dostane placku „Jsem dřevorád“. Všichni se pak společně v určený čas vyfotíme, a tím vytvoříme rekord. Vytvoření rekordu potvrdí komisař, který na akci přijede z Pelhřimova.

 

Těšíme se na vás.

 

Vydáno dne:
08.09.2018

Photocredit: Nadace dřevo pro život

0

Dřevostavitel radí: Jak zasadit strom?

To není jen vykopat jámu – postavit do ní strom – zakopat jámu – zalít.. Číst více →



Zbytečná diskuse o dřevostavbách – Vydrží věčně?

Vydrží dřevostavby věčně? Zamyšlení o tom, proč je to zbytečná diskuse... Číst více →



Citáty a přísloví o stromech

K oslavě Mezinárodního dne stromů jsme pro vás vybrali několik moudrých slov, která inspirují, nerezaví a někdy pobaví, nebo poučí... Číst více →



Video: Dřevo jako obnovitelný materiál

Dřevo má uzavřený životní cyklus, který ho činí obnovitelným a šetrným k životnímu prostředí. Zásadní roli v tomto cyklu hraje prvek uhlík... Číst více →



Video: Dřevo pro lepší životní prostředí

Dřevo je obnovitelná surovina, která má nespočet výhod jak z konstrukčního, tak i z environmentálního hlediska. A právě na ty se ve videu zaměřujeme... Číst více →