HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Jak se staví dřevostavby?

Dřevostavby jsou progresivní po stránce konstrukční, ekonomické i ekologické. Tento obor stavebnictví se rychle vyvíjí, stále se zlepšují technologie a stavební postupy tak, aby dřevostavby mohly plnit veškeré požadavky dnešní doby. Jaká jsou ta nejžhavější a nejaktuálnější témata, o kterých se mluví?


Stavba dřevostavby
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Archiv redakce

Dřevostavby mají na stavebním trhu své nezastupitelné místo, a to jak u nás, tak i ve světě. O tom svědčí stále se zvyšující procento postavených dřevostaveb v České republice. Ale nejen u nás jsou dřevostavby „in“. I v některých zahraničních zemích se staví ze dřeva ve velkém. Důkazem oblíbenosti tohoto přírodního stavebního materiálu je například i jeho využívání na stále rozsáhlejší a vyšší konstrukce. 

Zůstaňte v obraze

Pokud se o tento obor zajímáte, ať už jako odborník nebo laik, máme pro vás tip na akci přímo nabitou dřevostavební praxí. Dva dny plné praktických ukázek, mnoha zajímavých informací a cenných zkušeností. Jestli se chcete dozvědět, jak se v dřevostavbách řeší podlahy, fasády, střechy a mnoho dalšího, pak jste na správné adrese. Na největší konferenci, která je zaměřená na praktickou stránku dřevostaveb, k vám budou promlouvat zkušení odborníci, kteří se touto problematikou zabývají každodenně.

Mohlo by vás zajímat: Dřevostavby na vzestupu. Kolik průměrně stojí?

Jak se staví dřevostavby v praxi

Na letošním ročníku konference Dřevostavby v praxi, na kterou vás tímto srdečně zveme, se můžete zúčastnit více než 20 přednášek a 9 odborných workshopů. Témata jsou více než lákavá:

  • Podlahy dnes a před 25 lety
  • Novinky ve skladbách stěn dřevostaveb
  • Zelené střechy a jejich praktické provedení
  • Ploché střechy a zkušenosti s nimi
  • Fasády kontaktní, větrané i hliníkové
  • Dopady zvyšující se vzduchotěsnosti staveb
  • Spodní stavba a její vhodné řešení pro dřevostavby
  • Balkony a terasy
  • Efektivní marketing ve stavebnictví
  • Větrání s rekuperací
  • Požární odolnost dřevěných konstrukcí
  • A mnoho dalšího...

Můžete přiložit i ruku k dílu

V rámci workshopů si můžete vyzkoušet i některé nástroje a postupy „na vlastní kůži“ nebo podiskutovat s odborníky do hloubky o tématech, která vás zajímají. Například:

  • Zkuste si řezání do dřevovlákna
  • Okna a dveře jako nejdražší část stavby
  • BIM a stavební praxe
  • Laserové 3D měření
  • GDPR pro praxi stavebních firem

Doprovdný program

Ani u doprovodného programu se jistě nudit nebudete. Čeká na vás výborná káva, občerstvení a samozřejmě nebude chybět ani nabitý společenský večer. Kromě bohatého rautu a dobrého pití nás čeká večerní beseda na téma „O moři a knihách“, kterou povede námořník Ruda Krautschneider. O akční zábavu se mimo jiné postará i turnaj v osmimístném stolním fotbálku.

Jak se na akci dostat

Pokud vás témata zaujala, můžete se přidat zhruba ke třem stovkám zájemců o dřevostavební praxi, kteří se na této akci pravidelně již 12. rokem setkávají. Více informací o programu, přednášejících i registraci naleznete na: www.DrevostavbyVpraxi.cz.

 

Vydáno dne:
18.10.2018

5

Stavební systémy dřevostaveb – Rámové konstrukce

Rámové konstrukce jsou nejběžnějším typem stavebního systému dřevostaveb. Jsou tvořeny nosnými dřevěnými prvky (stojkami) a opláštěním... Číst více →



Korková podlaha: Přírodní krytina, která odolává vlhkosti

Korkové podlahy jsou zajímavou podlahovou krytinou. Jaké jsou typy korkové podlahy, jaká je cena a jak se pokládá? Odpovědi naleznete zde... Číst více →



Podlahové topení: Na boso i v zimě? Návod, jak toho docílit

Masivní dřevo v kombinaci s podlahovým vytápěním dává to pravé kouzlo a útulnost domova. Dozvíte se více něž jen, jaké je potřeba dodržet podmínky pro podlahové topení... Číst více →



Evropa má s velkými dřevostavbami velké plány. Za rok jich bude stát už jednadvacet.

Ne skromné domky, ale už pořádné stavby s výškou nad padesát metrů. Jak vypadají ty nejzajímavější projekty evropských dřevostaveb?.. Číst více →



Sedmdesát pater ze dřeva. Japonsko odhaluje plán nového mrakodrapu

Dřevěný kolos, jaký svět neviděl. Podívejte se na projekt 350 metrů vysokého dřevěného mrakodrapu... Číst více →